Gå til innhold

Uåpnet makrell i tomat kan vel ikke bli dårlig?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Stemmer det at uåpnet makrell i tomat holder seg i flere år? (DVS ikke gått ut på dato)

Hvordan holder den seg bra når det er veldig varmt ute da f.eks? Er det alltid trygt å spise det så lenge den ikke har vært åpnet?

 

Takk for svar :)

Anonymkode: f64bd...58f

Skrevet

Ja, den holder seg i flere år. Også når det er varmt ute.

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Den skal holdes i romtemperatur. Om det er veldig varmt, vil innholdet bli litt kokt, og den kan da bli uspiselig. Evt giftig.

Anonymkode: 7f0ef...320

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Den skal holdes i romtemperatur. Om det er veldig varmt, vil innholdet bli litt kokt, og den kan da bli uspiselig. Evt giftig.

Anonymkode: 7f0ef...320

Romtemperatur er forresten mellom 4 og 26 grader om jeg husker korrekt. 

Anonymkode: 7f0ef...320

Skrevet

Vel, hvis du er usikker så ville jeg ikke ha spist den. For sikkerhets skyld. Det beste er å la den ligge i kjøleskapet eller fryseren. Har den bare stått på kjøkkenbenken i varmen ville jeg ikke ha spist den

Skrevet

Og datostemplet synes jeg er viktig å følge

  • Liker 1
Skrevet
22 hours ago, Cinnamondiva said:

Vel, hvis du er usikker så ville jeg ikke ha spist den. For sikkerhets skyld. Det beste er å la den ligge i kjøleskapet eller fryseren. Har den bare stått på kjøkkenbenken i varmen ville jeg ikke ha spist den

Hensikten med hermetikk er den kan oppbevares i romtemperatur uten at kvaliteten forringes. Ingen vits i fryse i tillegg. Tror datoen på makrellbokser er "best før" og ikke "holdbar til". Da kan man åpne og smake, som regel går det helt fint. Datostempling er en veiledning, ikke en lov. :) Du kan forresten lese litt mer om akkurat den saken her.

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Jeg tror at datoen er der for en grunn.. 

Anonymkode: 59aa8...cc2

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har en makrell i tomat som gikk ut i 2000, ville dere turt å åpne og spise den? 

Anonymkode: 913cb...d7f

Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har en makrell i tomat som gikk ut i 2000, ville dere turt å åpne og spise den? 

Anonymkode: 913cb...d7f

Nei, den ville jeg ikke ansett for å være innafor lenger. 20 år er i drøyeste laget. 20 dager etter utløpsdato på hermetikk, ja det er ok. Men år? Nei.

Det er fisk og den harskner. Sjømat er det fare for at det blir alvorlig bedervet også.

  • Liker 1
Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har en makrell i tomat som gikk ut i 2000, ville dere turt å åpne og spise den? 

Anonymkode: 913cb...d7f

Jeg ville absolutt åpnet og smakt. Om ikke annet så for å si at jeg har prøvd det.

Hadde den smakt som vanlig hadde jeg spist den også, selv om 20 år begynner å bli litt lenge.

  • Liker 3
Skrevet
22 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg tror at datoen er der for en grunn.. 

Anonymkode: 59aa8...cc2

Og den grunnen er utelukkende et regelverk som er laget for "alle". 

Bare se på datostemplingen på egg, som for noen få år siden ble kortet ned fra tre måneder til én måned, fordi Norge måtte føye seg EU-reglene, selv om norske egg er de som har best kvalitet og er friskest i omtrent hele verden og Norge ikke har et problem med salmonella.
Datoen der gjelder også for øvrig kun hvis eggene står i kjølig romtemperatur, mens vi vanligvis oppbevarer eggene i kjøleskap, så du kan legge på minst tre måneder ekstra på datostemplingen på norske egg.

Bruk nesa, lukter det greit så bruker du tunga og smaker. Smaker det greit, så er det etandes.

  • Liker 5
Skrevet
On 5/24/2020 at 10:02 PM, AnonymBruker said:

Den skal holdes i romtemperatur. Om det er veldig varmt, vil innholdet bli litt kokt, og den kan da bli uspiselig. Evt giftig.

Anonymkode: 7f0ef...320

Hva? Innholdet i hermetikk blir kokt hvis det er varmt? Så kokepunktet er liksom 25-30 grader for hermetikk. 
 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...