Gå til innhold

Frukt og bær som gjør at gele ikke stivner


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skal lage ostekake og tenkte å ha bær i geleen på toppen. Mener jeg har hørt at enkelte frukt og bær gjør at geleen ikke stivner og jeg ønsker så klart ikke bruke disse, men jeg husker jo ikke hvilke frukt og bær dette gjelder? Er det blåbær tro?

Anonymkode: 24557...475

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg kan, nesten, hjelpe deg. Frukt/bær som du KAN bruke er jordbær, bringebær, sitron, granateple (det er hvertfall de jeg har prøvd). Jeg googlet «ostekake blåbærlokk gelé» nå, og da kommer det opp flere bilder med blåbær i geleen, så ville tro det skulle funke?

  • Liker 1
Skrevet

Kiwi og ananas kan du ikke bruke.... Hermetisk ananas er ok har jeg hørt men ikke testet. De inneholder enzymer som gjør at gelatin ikke stivner. Er kanskje flere men da tror jeg det er veldig eksotiske frukt i alle fall, kommer ikke på noen flere. Alle bær er ok.  

AnonymBruker
Skrevet

Papaya inneholder også enzymer som hinder gelé i å stivne.

Anonymkode: e8c41...5c9

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Tusen takk for svar! 😊

Anonymkode: 24557...475

AnonymBruker
Skrevet

Min erfaring er at alt Stivner når du bruker halve vannmengden..

Anonymkode: 42f0c...9d9

Skrevet

Ananas, kiwi, fiken, papaya, mango og guava.

Hvis du varmebehandler de kan de brukes :)

 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...