Gå til innhold

Hvem selger Delfiafett nå?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

AnonymBruker
5 minutter siden, Eksaltert skrev:

Takker for Kiwi har heller ikke.
 

Uvanlig med delfiafett når det ikke er jul tydeligvis.

Anonymkode: 8285c...1e2

AnonymBruker
4 timer siden, Hoppetaujenta skrev:

Min Meny-butikk har det også. Jeg har faktisk aldri sett noen som bruker akkurat den varen utenom jul. :klo: 

Skal lage kokosbollekake. Mulig jeg kan bruke annet enn delfiafett også, men det var det som stod i oppskriften. 
Uansett, det er mange kake oppskrifter der en trenger delfiafett. Så det er litt rart at det er en julevare. Vi baker kaker til alle mulige anledninger.

Anonymkode: 8285c...1e2

  • Liker 1
11 minutter siden, AnonymBruker said:

Skal lage kokosbollekake. Mulig jeg kan bruke annet enn delfiafett også, men det var det som stod i oppskriften. 
Uansett, det er mange kake oppskrifter der en trenger delfiafett. Så det er litt rart at det er en julevare. Vi baker kaker til alle mulige anledninger.

Anonymkode: 8285c...1e2

Det er vel for at sjokoladetrekket skal bli litt mykere. Vil tro du får samme effekt om du bruker overtrekkssjokolade i stedet for å smelte kokesjokolade. Bare et tips til en annen gang. :)

AnonymBruker
3 timer siden, Brunhilde skrev:

Det er vel for at sjokoladetrekket skal bli litt mykere. Vil tro du får samme effekt om du bruker overtrekkssjokolade i stedet for å smelte kokesjokolade. Bare et tips til en annen gang. :)

Nå spør jeg sikkert dumt, men hva mener du med overtrekksjokolade? Typ ferdig sjokolade på tube? Stivner på isen? 

Anonymkode: 8285c...1e2

AnonymBruker
1 minutt siden, Pjolterbeist skrev:

Delfiafett er det samme som kokosfett hvis det gjør søket enklere. Bare pass på at du velger det som ikke er kaldpresset siden det har smaker kokos.

Delfiafett er ikke det samme som kokosfett - kokosfett kan like gjerne brukes om kokosolje, som brukes til helt andre ting og det egner seg definitivt ikke til kokosbollekake. 

Jeg vet at min lokale Coop Extra har delfiafett hele året. Vet ikke om alle Coop Extra har det eller om det bare er her de har tatt det inn. 

Anonymkode: 73eda...ae5

Annonse

1 hour ago, AnonymBruker said:

Delfiafett er ikke det samme som kokosfett - kokosfett kan like gjerne brukes om kokosolje, som brukes til helt andre ting og det egner seg definitivt ikke til kokosbollekake. 

Jeg vet at min lokale Coop Extra har delfiafett hele året. Vet ikke om alle Coop Extra har det eller om det bare er her de har tatt det inn. 

Anonymkode: 73eda...ae5

Neivel ...

 

Quote

 

Delfiafett

Delfiafett er herdet kokosfett og perfekt for deg som er på lavkarbodiett. Delfiafett kan brukes til så mangt, men er nok best kjent som en av hovedingrediensene i Delfiakake, den deilige, feite kaken med sjokolade, kjeks og geletopper. Men delfiafett kan brukes til så mye mer! Du kan bruke defiafett til nesten hva som helst, og det er mye sunnere enn for eksempel meierismør eller frityrolje.

 

 

AnonymBruker
1 minutt siden, Pjolterbeist skrev:

Neivel ...

Jeg vet utmerket godt hva delfiafett er. Jeg vet også hva kokosolje er, og begge deler er altså kokosfett. Delfiafett er en herdet variant, kokosolje en variant som ikke er herdet. 

For å si det på en annen måte - delfiafett er kokosfett, men kokosfett er ikke nødvendigvis delfiafett. Epler er frukt, men frukt er ikke nødvendigvis epler. 

For det behovet ts har er det viktig at kokosfettet er herdet - altså hva vi kaller delfiafett. Hun kan ikke kjøpe kokosfett av en hvilken som helst type. 

Anonymkode: 73eda...ae5

Annonse
5 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg vet utmerket godt hva delfiafett er. Jeg vet også hva kokosolje er, og begge deler er altså kokosfett. Delfiafett er en herdet variant, kokosolje en variant som ikke er herdet. 

For å si det på en annen måte - delfiafett er kokosfett, men kokosfett er ikke nødvendigvis delfiafett. Epler er frukt, men frukt er ikke nødvendigvis epler. 

For det behovet ts har er det viktig at kokosfettet er herdet - altså hva vi kaller delfiafett. Hun kan ikke kjøpe kokosfett av en hvilken som helst type. 

Anonymkode: 73eda...ae5

 

Fra Mills innholdsdeklarasjon for Delfia Kokosfett:

Quote

Fullherdet kokosolje, emulgator (solsikkelecitin)

Poenget er - siden det har gått deg over hodet - at man kan bruke vanlig kokosfett, forutsatt at det ikke er den kaldpressede/native varianten. Kokosfett er kokosolje i fast utgave. Stiger temperaturen over rundt 25° C, smelter kokosfettet og blir da til det man kaller kokosolje. 

AnonymBruker
1 minutt siden, Pjolterbeist skrev:

 

Fra Mills innholdsdeklarasjon for Delfia Kokosfett:

Poenget er - siden det har gått deg over hodet - at man kan bruke vanlig kokosfett, forutsatt at det ikke er den kaldpressede/native varianten. Kokosfett er kokosolje i fast utgave. Stiger temperaturen over rundt 25° C, smelter kokosfettet og blir da til det man kaller kokosolje. 

Nei, det blir ikke til kokosolje, det vil aldri bli kokosolje igjen etter at det ble herdet, altså det som gjorde det til delfiafett. Ved oppvarming blir det til smeltet herdet kokosfett (ikke kokosolje), som vil stivne og bli hardt igjen når det kjølnes. Det egner seg derfor til blant annet sjokoladetrekk, hvilket er det ts skal bruke det til. Kokosolje derimot egner seg ikke da den vil gjøre sjokoladetrekket mer eller mindre flytende med en gang kaka befinner seg i romtemperatur eller berørers av hender eller munn, noe som naturligvis ikke er ønskelig. Du kan kverulere så mye du vil, men ts trenger herdet kokosfett til kaka si. Punktum. Skal hun steke seg en omelett, derimot, vil hun heller ha kokosolje. 

Anonymkode: 73eda...ae5

23 minutter siden, AnonymBruker said:

Nei, det blir ikke til kokosolje, det vil aldri bli kokosolje igjen etter at det ble herdet, altså det som gjorde det til delfiafett. Ved oppvarming blir det til smeltet herdet kokosfett (ikke kokosolje), som vil stivne og bli hardt igjen når det kjølnes. Det egner seg derfor til blant annet sjokoladetrekk, hvilket er det ts skal bruke det til. Kokosolje derimot egner seg ikke da den vil gjøre sjokoladetrekket mer eller mindre flytende med en gang kaka befinner seg i romtemperatur eller berørers av hender eller munn, noe som naturligvis ikke er ønskelig. Du kan kverulere så mye du vil, men ts trenger herdet kokosfett til kaka si. Punktum. Skal hun steke seg en omelett, derimot, vil hun heller ha kokosolje. 

Anonymkode: 73eda...ae5

Stakkars alle menneskene i verden som ikke kan lage kokosboller fordi de ikke får tak i Delfiafett ... :ironi: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate-coated_marshmallow_treats

AnonymBruker
17 minutter siden, Pjolterbeist skrev:

Stakkars alle menneskene i verden som ikke kan lage kokosboller fordi de ikke får tak i Delfiafett ... :ironi: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate-coated_marshmallow_treats

For det første kan man fint lage kokosboller uten herdet kokosfett, man kan bruke ren sjokolade (men ts sin oppskrift ba altså om delfiafett og derfor leter hun etter det). For det andre er ikke akkurat herdet kokosfett noen norsk oppfinnelse, så de fleste mennesker som ønsker å lage noen som helst variant av kokosboller vil nok fint kunne få tak i det der de bor. 

Jeg tenker jeg avslutter diskusjonen fra min side her for ikke å ødelegge tråden mer enn vi allerede har gjort. Du kan selvfølgelig lage kokosboller med ikke-herdet kokosfett så mye du lyster, men husk å oppbevare de kaldt og å sitte på et kaldt sted mens du spiser de (du bør muligens vente til vinteren igjen) og å ikke ta på dem uten enten bestikk eller votter.

Alle andre, inkludert ts, anbefales altså å gå for den herdede varianten av kokosfett - altså det vi kaller delfiafett 😊 

Anonymkode: 73eda...ae5

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...