Gå til innhold

Vegetar lasagne


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Du kan bruke nesten hvilke som helst grønnsaker du liker oppi!

Noe som er veldig godt er squash og aubergine delt på langs i tynne skiver. Disse strør du salt på å lar ligge ca 15 minutter før du tørker av overflødig væske. Stek hver skive i olje og med litt salt og pepper, så er de klar for å legges i lasagne lagvis sammen med lasagneplatene🙂 Litt omstendelig, men vel verdt det! 

Anonymkode: 4efc8...bbf

  • Liker 2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25381030
Del på andre sider

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du kan bruke nesten hvilke som helst grønnsaker du liker oppi!

Noe som er veldig godt er squash og aubergine delt på langs i tynne skiver. Disse strør du salt på å lar ligge ca 15 minutter før du tørker av overflødig væske. Stek hver skive i olje og med litt salt og pepper, så er de klar for å legges i lasagne lagvis sammen med lasagneplatene🙂 Litt omstendelig, men vel verdt det! 

Anonymkode: 4efc8...bbf

Takk for tips! 👍 Som du sikkert skjønner er vi ikke så vant med vegetarmat. Men vi for prøve oss på ditt tips!

Anonymkode: 96fdc...7ef

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25381052
Del på andre sider

AnonymBruker
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Vegetarkjøttdeig. Kanskje ikke det sunneste, men veeeeldig godt.

Anonymkode: 713ad...029

Jeg spiser ganske mye vegetarisk, men disse kjøtt-erstatningene holder jeg meg unna. Har ikke smakt en eneste som var god... 

Anonymkode: 7d6bf...f5f

  • Liker 4
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25382308
Del på andre sider

Annonse

Lager ofte bolognese som vanlig og bytter ut kjøttet med linser.

Ellers så lager jeg en litt annen type lasagne med masse forskjellige grønnsaker i spicy tomatsaus. 
Blander ricotta og spinat som «hvitsaus», legger lagvis med lasagneplater og mozzarella på toppen.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25382366
Del på andre sider

AnonymBruker
9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Vi har en oppskrift på lasagne med kjøtt som vi synes er veldig god. Men skulle laget en variant uten kjøtt til gjest. Kan vi bare erstatte kjøttdeigen med noen annet? Hva i såfall?

Anonymkode: 96fdc...7ef

Jeg bruker ofte en blanding av gulrot, selleri og løk. Det kan stekes først og blandes direkte i tomatsausen. Sausen blir mer fyldig og renner ikke så lett ut. 

Anonymkode: fbd87...b6a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25382420
Del på andre sider

AnonymBruker
57 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg bruker ofte en blanding av gulrot, selleri og løk. Det kan stekes først og blandes direkte i tomatsausen. Sausen blir mer fyldig og renner ikke så lett ut. 

Anonymkode: fbd87...b6a

I vår vanlige oppskrift er det allerede gulrot og løk i. Men selleri har vi aldri brukt. Skal prøve det og. Takk 👍

Anonymkode: 96fdc...7ef

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25382599
Del på andre sider

AnonymBruker

Er glad i brune linser i lasagne, men om du tenker bruker nøyaktig samme krydder som i vanlig lasagne er det vanskelig å si om de passer med smaken av brune linser. Vær obs på at det kan være dyreprodukter i krydderblandinger. 

Anonymkode: 8a951...a8d

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25382623
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

I vår vanlige oppskrift er det allerede gulrot og løk i. Men selleri har vi aldri brukt. Skal prøve det og. Takk 👍

Anonymkode: 96fdc...7ef

Du kan også steke (mye) finhakket sopp og ha i stedet for kjøtt, i tillegg til å øke mengdene med grønnsaker. Soppen gir både protein og umami, og en mer "kjøttaktig" tekstur enn bønner og linser. :) 

Jeg tenker også at det ikke bure være noe i veien for å servere vegetarlasagne til hele gjengen, når du først er i gang. :) Jeg elsker kjøtt, men en god vegetarlasagne er himmelen av kosemat. :) 

Anonymkode: 90e07...bc3

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25383442
Del på andre sider

AnonymBruker
44 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du kan også steke (mye) finhakket sopp og ha i stedet for kjøtt, i tillegg til å øke mengdene med grønnsaker. Soppen gir både protein og umami, og en mer "kjøttaktig" tekstur enn bønner og linser. :) 

Jeg tenker også at det ikke bure være noe i veien for å servere vegetarlasagne til hele gjengen, når du først er i gang. :) Jeg elsker kjøtt, men en god vegetarlasagne er himmelen av kosemat. :) 

Anonymkode: 90e07...bc3

Det er mulig vi kun lager en vegetar til alle. Er ikke noe galt med det. Vi må ikke ha kjøtt. 😉

Anonymkode: 96fdc...7ef

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25383627
Del på andre sider

AnonymBruker
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Det er mulig vi kun lager en vegetar til alle. Er ikke noe galt med det. Vi må ikke ha kjøtt. 😉

Anonymkode: 96fdc...7ef

Ville legge til at det er mulig vi lager noe helt annet enn lasagne, men vi er litt ukjent i Vegetarmat verden så vi vet ikke hva som er godt å servere gjester. Må lese litt på nettet tror jeg. 

Anonymkode: 96fdc...7ef

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25383636
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

Veggis i 5 år, veldig glad i "kjøttdeig" av soya. Merket Naturli' og Hälsans kjök sin ferske syns jeg er gode. Eller hva med linser, sopp og svarte bønner? 

Kunne du ikke laga en med grønnsaker og servert den til alle? Uten å lage noe nummer ut av at den er vegetarisk, bare si "og til middag blir det grønnsakslasagne"?

Anonymkode: 5fc64...460

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25383660
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg er veldig glad i lasagne der kjøttfyllet er byttet ut med  finhakket sopp (som er godt stekt for å få ut mest mulig vann), spinat, finhakket aubergine og løk. I tillegg til vanlig ost bruker jeg også feta.

Ellers en klassisk lasagne hvor kjøttfyllet er byttet ut med raspet gulrot, selleri, paprika, sopp, løk, hvitløk, osv, også behcamelsaus mellom lagene i tillegg til vanlig tomatsaus :) 

Anonymkode: 86745...5be

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1375999-vegetar-lasagne/#findComment-25383999
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...