AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #1 Skrevet 20. mai 2020 Ja, Lurer på om det er mye sukker i norsk mat, tenker på all slags matvarer, ikke bare sjokolade og godteri... F.eks middager osv? Er litt bekymret for at det er mye sukker i maten våres... Hva burde man spise som nesten ikke har noe sukker? Til og med kaviaren har sukker.... :s Anonymkode: 68c1b...6e3
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #2 Skrevet 20. mai 2020 Lager du norsk husmannskost fra bunnen er det ikke sukker i maten. Anonymkode: dcf6c...cc8 1
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #3 Skrevet 20. mai 2020 Hvis det skulle være en ts sukker i spagettisausen så spiller det ingen rolle i det store og hele. Det er kalorier inn sammenlagt som teller. Anonymkode: d006b...6db
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #4 Skrevet 20. mai 2020 Sukker i norsk mat? Bortsett fra sukker på grøten, enkelte indiske retter (typ med mango chutney) og sursøt saus kan jeg ikke komme på en eneste middag med sukker i, uansett masjonalitet. Men uansett bestemmer du jo selv hva du har i maten du lager. Jeg bruker f.eks. ikke sukker i disse rettene heller, men f.eks. sukrin gold eller fibersirup. Eller tenker du på restaurantmat? De færreste spiser vel ute så ofte at det har så mye å si. Anonymkode: 9268e...a15
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #5 Skrevet 20. mai 2020 Hvis du kjøper ferdigmat eller ferdige spagettisauser og sånt er det enkelt å lese på bakpå pakkene for å se hvor mye sukker de inneholder. Tradisjonell norsk mat lagdfra bunnen av inneholder ikke så mye sukker, men noen tradisjonelle sursyltete varer (som sylteagurker og sursild) er lagt ned i en lake som både inneholder både salt og sukker. Man spiser gjerne ikke så mye av dette at det sukkeret betyr så mye, men det kan være greit å være obs på. Anonymkode: d1f2a...ea8
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #6 Skrevet 20. mai 2020 I ferdig produkter kan det være endel, men ikke i nærheten av mengden de putter i matvarene i USA. Heldigvis. Anonymkode: d2ab7...f93
Djungelvrål Skrevet 20. mai 2020 #7 Skrevet 20. mai 2020 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sukker i norsk mat? Bortsett fra sukker på grøten, enkelte indiske retter (typ med mango chutney) og sursøt saus kan jeg ikke komme på en eneste middag med sukker i, uansett masjonalitet. Men uansett bestemmer du jo selv hva du har i maten du lager. Jeg bruker f.eks. ikke sukker i disse rettene heller, men f.eks. sukrin gold eller fibersirup. Eller tenker du på restaurantmat? De færreste spiser vel ute så ofte at det har så mye å si. Anonymkode: 9268e...a15 Det er sukker i f.eks så og si alle brødvarene du kjøper. Alle tomatbaserte pasta/pizzasauser har også tilsatt sukker.
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2020 #8 Skrevet 20. mai 2020 45 minutter siden, Apocalypte skrev: Det er sukker i f.eks så og si alle brødvarene du kjøper. Alle tomatbaserte pasta/pizzasauser har også tilsatt sukker. Det har de, men dette er vel ikke spesielt "norske" varer, mer standardvarer man kan få kjøpt hvor som helst? Uansett er det lett å lese på pakkene hva man får når man kjøper ferdigmat, da blir det ingen overraskelser. Anonymkode: d1f2a...ea8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå