Gå til innhold

Er det mye sukker i norsk mat?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ja, Lurer på om det er mye sukker i norsk mat, tenker på all slags matvarer, ikke bare sjokolade og godteri...

F.eks middager osv?

 

Er litt bekymret for at det er mye sukker i maten våres... Hva burde man spise som nesten ikke har noe sukker?

Til og med kaviaren har sukker.... :s

Anonymkode: 68c1b...6e3

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Lager du norsk husmannskost fra bunnen er det ikke sukker i maten.

Anonymkode: dcf6c...cc8

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvis det skulle være en ts sukker i spagettisausen så spiller det ingen rolle i det store og hele.  Det er kalorier inn sammenlagt som teller.  

Anonymkode: d006b...6db

AnonymBruker
Skrevet

Sukker i norsk mat? Bortsett fra sukker på grøten, enkelte indiske retter (typ med mango chutney) og sursøt saus kan jeg ikke komme på en eneste middag med sukker i, uansett masjonalitet. Men uansett  bestemmer du jo selv hva du har i maten du lager. Jeg bruker f.eks. ikke sukker i disse rettene heller, men f.eks. sukrin gold eller fibersirup. Eller tenker du på restaurantmat? De færreste spiser vel ute så ofte at det har så mye å si.

 

Anonymkode: 9268e...a15

AnonymBruker
Skrevet

Hvis du kjøper ferdigmat eller ferdige spagettisauser og sånt er det enkelt å lese på bakpå pakkene for å se hvor mye sukker de inneholder. Tradisjonell norsk mat lagdfra bunnen av inneholder ikke så mye sukker, men noen tradisjonelle sursyltete varer (som sylteagurker og sursild) er lagt ned i en lake som både inneholder både salt og sukker. Man spiser gjerne ikke så mye av dette at det sukkeret betyr så mye, men det kan være greit å være obs på.

Anonymkode: d1f2a...ea8

AnonymBruker
Skrevet

I ferdig produkter kan det være endel, men ikke i nærheten av mengden de putter i matvarene i USA. Heldigvis.

Anonymkode: d2ab7...f93

Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Sukker i norsk mat? Bortsett fra sukker på grøten, enkelte indiske retter (typ med mango chutney) og sursøt saus kan jeg ikke komme på en eneste middag med sukker i, uansett masjonalitet. Men uansett  bestemmer du jo selv hva du har i maten du lager. Jeg bruker f.eks. ikke sukker i disse rettene heller, men f.eks. sukrin gold eller fibersirup. Eller tenker du på restaurantmat? De færreste spiser vel ute så ofte at det har så mye å si.

 

Anonymkode: 9268e...a15

Det er sukker i f.eks så og si alle brødvarene du kjøper.  Alle tomatbaserte pasta/pizzasauser har også tilsatt sukker. 

AnonymBruker
Skrevet
45 minutter siden, Apocalypte skrev:

Det er sukker i f.eks så og si alle brødvarene du kjøper.  Alle tomatbaserte pasta/pizzasauser har også tilsatt sukker. 

Det har de, men dette er vel ikke spesielt "norske" varer, mer standardvarer man kan få kjøpt hvor som helst? Uansett er det lett å lese på pakkene hva man får når man kjøper ferdigmat, da blir det ingen overraskelser.

Anonymkode: d1f2a...ea8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...