Gå til innhold

Hvordan få maten til å smake mer?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har vært syk over lengre tid og gått en del ned i vekt, og opplever at smakssansen min er svekket. Maten smaker ikke noe særlig og da blir det til at jeg strekker meg etter saltet.. Er det noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan få maten til å smake mer annet enn bare salt og krydder? 

Anonymkode: 8855b...8af

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Løk, hvitløk, chilli, ingefær, sitron, lime, tomat etc... 

Anonymkode: b5f74...4bc

  • Liker 2
Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har vært syk over lengre tid og gått en del ned i vekt, og opplever at smakssansen min er svekket. Maten smaker ikke noe særlig og da blir det til at jeg strekker meg etter saltet.. Er det noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan få maten til å smake mer annet enn bare salt og krydder? 

Anonymkode: 8855b...8af

Folk krydrer generelt maten alt for lite. Krydrer du maten bare etter den er ferdig lagd? 

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, K.B. skrev:

Folk krydrer generelt maten alt for lite. Krydrer du maten bare etter den er ferdig lagd? 

Enig i dette. Når jeg lager etter oppskrift bruker jeg alltid mange ganger så mye krydder som anvist, spesielt pepper.

Jeg har svekket luktesans (og dermed smak) etter strålebehandling, og jeg kjører virkelig på med all slags krydder. 😅 Utenom salt. Opplever også at mat som ikke er glovarm smaker mer. Søt mat smaker generelt litt mer enn salt mat, men det handler nok mest om den type skader jeg har. Søt chili funker bra. Grønnsaker smaker også mer (og bedre) enn f.eks fisk eller kjøtt.

Anonymkode: b111d...d6c

AnonymBruker
Skrevet

Mer fett i/på maten. Mer variert kost, både mat du vet at du liker, og nye retter/ingredienser. Tid/tålmodighet, inkl fokus på ro ved måltidene. Og er det noen spesiell grunn til at du vil begrense/redusere saltforbruket?

Anonymkode: 940ba...802

AnonymBruker
Skrevet

Balanse i smakene. Salt, syre, søtt, hete.

Anonymkode: 3dcd7...a05

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
32 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg har vært syk over lengre tid og gått en del ned i vekt, og opplever at smakssansen min er svekket. Maten smaker ikke noe særlig og da blir det til at jeg strekker meg etter saltet.. Er det noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan få maten til å smake mer annet enn bare salt og krydder? 

Anonymkode: 8855b...8af

Velgcretter som inneholder soyasaus med lite salt ( kikkoman med grønn kork), eddikk  tomatpuré f.eks

Anonymkode: 3eaa7...27d

AnonymBruker
Skrevet

Kombinere salt og søtt, søtt og syrlig, slik de gjør i det asiatiske kjøkkenet. Det vekker smaksløkene. Altså at hvert middagsmåltid inneholder noe søtt og noe salt eller noe søtt og noe syrlig. 

Bruke masse friske urter, frisk frukt og grønt til middagen. 

Ristede frø som pinjekjerner, cashewnøtter og sesamfrø over maten. 

Feks salat av mango, limesaft, ferske korianderblader og rød chili. Eller grovrevet grønt eple og grovrevet kål med rosiner, hakkede nøtter og saft fra lime og appelsin over. Dette er friske og gode salater som egner seg veldig godt til indisk og asiatisk mat.

 

Anonymkode: 27d4b...d73

  • Liker 2
Skrevet

Detter er min gud når det kommer til matlaging. All mat jeg lager får et dryss med aromat.

AROMAT-KRYDDER-90G-BX-KNORR.jpg

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...