Gå til innhold

Norzola og Normanna


Anbefalte innlegg

Gjest Gjesta
Skrevet

Hva er forskjellen på disse to ostene, egentlig? :oops:

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjesta
Skrevet

Jeg tenkte mest på smaken :oops:

Antar at norzola er Tines variant av gorgonzola, og synes den smakte sterkere enn normanna. Men hva er normanna? :klø:

Skrevet

Har lurt på det samme. Bruker som oftest Normanna fordi den har minst fett, og synes ikke det er så stor forskjell på dem egentlig. Ekte gorgonzola dolce (er det sånn det skrives) er uansett det beste synes jeg, men det får man kjøpt så få steder.

Gjest Gjesta
Skrevet
Har lurt på det samme. Bruker som oftest Normanna fordi den har minst fett' date=' og synes ikke det er så stor forskjell på dem egentlig. Ekte gorgonzola dolce (er det sånn det skrives) er uansett det beste synes jeg, men det får man kjøpt så få steder.[/quote']

Får du det på Helmersen?

Jeg bruker også mest Normanna, men hadde kjøpt Norzola denne gangen, og synes den er litt skarpere på smak, så jeg lurte hva forskjellen er.

Skrevet

Sikkert, men jeg har ikke kjøpt der. Har funnet på ICA Langnes, og hos Matservice.

Gjest Gjesta
Skrevet

Takk for tipset! Kjekkest å bruke ekte vare, men ikke å fly byen rundt.

Skrevet
Jeg tenkte mest på smaken :oops:

Spiser ikke sånn ost, jeg. ;)

Skrevet

Norzola er mykere, og har litt rundere/mildere smak siden den har høyere fettinnhold. Men smaksmessig synes jeg ingen av dem er noe, vil man ha skikkelige oster så må man i ostedisken (der det finnes en)...

Gjest Gjesta
Skrevet
vil man ha skikkelige oster så må man i ostedisken (der det finnes en)...

Jeg vet....Jeg elsker ost. Men er ikke alltid flink nok til å planlegge, og å stikke til byen bare for å kjøpe ost, det gidder jeg ikke alltid... :oops:

Skrevet

Jeg har det for meg at Norzola er en fornorsket variant av Gorgonzola, som allerede nevnt her, mens Normanna skal være Tines svar på Roquefort. Riktignok vet jeg ikke helt hvor jeg har det fra, men, men... :ler:

Roquefort er skarpere i smak, fastere i konsistensen og atskillig saltere (syns jeg) enn Gorgonzola. Sånn sett kan det kanskje tildels stemme med forskjellen mellom Normanna og Norzola?

Men original Roquefort er jo laget på sauemelk - det er neppe Normanna.

Gjest Gjesta
Skrevet

Huff, nå har jeg gomlet i meg halve Norzolaen som egentlig skulle brukes til pastasaus, den var ufattelig god med epleskiver til :ler:

Gjest Zim-zum
Skrevet

Norzola inneholder fløte i tillegg til melk. Det gjør at den er litt mildere i smaken enn Normanna. Men det er veldig liten smaksforskjell på de to ostene.

Skrevet

Fått med meg at mange spiser disse ostene, men er det ikke litt rart å spise mugg? Synes det høres surt og skummelt ut. :oops:

Skrevet

Nå har jeg spist hjemmelaget pasta med Normanna-saus :sikle:

Gjest Gjesta
Skrevet
Nå har jeg spist hjemmelaget pasta med Normanna-saus :sikle:

Jeg brukte Norzola :)

2 kyllingfileter i biter

1/2 squash skåret i staver

1 bunt vårløk

hakkede valnøtter etter smak

1/2-1 Norzola

Litt melk

salt, pepper.

Stek kylling, krydre lett, tilsett grønnsakene og la det surre til de blir litt myke. Smuldre over ost, og tilsett litt melk. La det koke inn litt, og tilsett hakkede valnøtter. Serveres med grønn pasta. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...