AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #1 Skrevet 6. mai 2020 Kjøpte jordbær i går og kan jo ikke akkurat vaske dem med såpe og vann mtp corona virus. De må vel stå 3 dager før man er sikker på at viruset dør? Andre tips? Lyst på dem nå når de er ferske Anonymkode: b91b6...bcb
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #2 Skrevet 6. mai 2020 Det er trygt så lenge de skylles i varmt vann. Trenger ikke såpe. Anonymkode: e1433...97c
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #3 Skrevet 6. mai 2020 Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. Jeg spiser bær 😊 Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern. Anonymkode: e2bd0...291 1
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #4 Skrevet 6. mai 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. Jeg spiser bær 😊 Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern. Anonymkode: e2bd0...291 Så da er det trygt å spise dem når de har stått i kjøleskapet siden i går? Vet at ikke alt har smitte, men man må jo nesten gå utifra det Anonymkode: b91b6...bcb
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #5 Skrevet 6. mai 2020 Bær kan skylles i eddikvann, så skylles det med rent vann etterpå. Da holder de seg bedre også. 1/3-del hvit eddik, 2/3-del vann. Skyll med rent vann. Og tørk de. Anonymkode: 1eacf...9f8 2
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #6 Skrevet 6. mai 2020 Skyll de i varmt vann i 10 sek, så i kaldt vann Anonymkode: 1392c...3af
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #7 Skrevet 6. mai 2020 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Bær kan skylles i eddikvann, så skylles det med rent vann etterpå. Da holder de seg bedre også. 1/3-del hvit eddik, 2/3-del vann. Skyll med rent vann. Og tørk de. Anonymkode: 1eacf...9f8 Tenker at eddik lukter og smaker endel. Blir ikke denne smaken/lukten igjen på bærene? Anonymkode: 1392c...3af
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #8 Skrevet 6. mai 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Tenker at eddik lukter og smaker endel. Blir ikke denne smaken/lukten igjen på bærene? Anonymkode: 1392c...3af Nei, det setter ikke smak eller lukt. Det skal bare skylles i det, ikke ligge i det. Anonymkode: 1eacf...9f8
Nerine_ Skrevet 6. mai 2020 #9 Skrevet 6. mai 2020 37 minutter siden, AnonymBruker skrev: Så da er det trygt å spise dem når de har stått i kjøleskapet siden i går? Vet at ikke alt har smitte, men man må jo nesten gå utifra det Anonymkode: b91b6...bcb Da bør du holde deg til å spise ting med emballasje om du er så bekymret. Vil tro viruset blir bevart/overlever bedre i kjøleskapet også forsåvidt.
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #10 Skrevet 6. mai 2020 Men i alle dager, myndighetene har jo sagt at mat er trygt. Jeg skyller alltid epler, bær osv, men spiser helt som normalt Forstår ikke hysterien på dette nivået altså. Anonymkode: 22a92...864 10
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #11 Skrevet 6. mai 2020 Hvis du ikke tør å spise bær selv etter at du har skylt dem i kaldt vann, bør du nok heller spise noe annet. Anonymkode: 0e545...e5e 3
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #12 Skrevet 6. mai 2020 Skylte dem i varm vann og spiste dem. Får se åssen det går. Anonymkode: b91b6...bcb
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #13 Skrevet 6. mai 2020 Kan forresten være mer farlig å skylle enn å bare spise, pga aerosoldannelse, og da er vel varmt vann verre enn kaldt vann, skulle jeg tro. Anonymkode: 0e545...e5e
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #15 Skrevet 6. mai 2020 Når de er mugne. Da er viruset dødt og du er 200% trygg 👍 Anonymkode: 9f47a...06c 1
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #16 Skrevet 6. mai 2020 Det har vært trygt hele tiden. Når det gjelder norsk jordbær er jeg uansett mer redd for Noro enn Corona, tar mye heller en runde med sistnevnte. Anonymkode: 46187...8d5
Djungelvrål Skrevet 6. mai 2020 #17 Skrevet 6. mai 2020 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. Jeg spiser bær 😊 Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern. Anonymkode: e2bd0...291 Virus lever ikke og trenger ikke mat. De er en kapsid som inneholder et rna-arvestoff.
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #18 Skrevet 6. mai 2020 12 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det har vært trygt hele tiden. Når det gjelder norsk jordbær er jeg uansett mer redd for Noro enn Corona, tar mye heller en runde med sistnevnte. Anonymkode: 46187...8d5 Fatter ikke hvorfor Koronavirus ikke kan spres via mat! ?? Anonymkode: f1cb5...634
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #19 Skrevet 6. mai 2020 Spist to svære spann med blåbær fra Meny i det siste, har ikke skylt de engang. Anonymkode: f48c2...4f1
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #20 Skrevet 6. mai 2020 Skyll i 70grader vann i 10 sek er det eneste som garanterer koronafri bær 😊https://www.dagsavisen.no/demokraten/smittevernlege-det-holder-ikke-a-skylle-frukt-og-gront-i-kaldt-vann-1.1703108 Anonymkode: c818c...fc2
Anbefalte innlegg