Gå til innhold

Når er det trygt å spise bær man kjøper?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Kjøpte jordbær i går og kan jo ikke akkurat vaske dem med såpe og vann mtp corona virus. De må vel stå 3 dager før man er sikker på at viruset dør? Andre tips? Lyst på dem nå når de er ferske 

Anonymkode: b91b6...bcb

AnonymBruker
Skrevet

Det er trygt så lenge de skylles i varmt vann. Trenger ikke såpe. 

Anonymkode: e1433...97c

AnonymBruker
Skrevet

Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. 

Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. 

For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. 

Jeg spiser bær 😊 

Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. 

Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. 

Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern.

Anonymkode: e2bd0...291

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. 

Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. 

For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. 

Jeg spiser bær 😊 

Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. 

Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. 

Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern.

Anonymkode: e2bd0...291

Så da er det trygt å spise dem når de har stått i kjøleskapet siden i går? Vet at ikke alt har smitte, men man må jo nesten gå utifra det 

Anonymkode: b91b6...bcb

AnonymBruker
Skrevet

Bær kan skylles i eddikvann, så skylles det med rent vann etterpå. Da holder de seg bedre også. 1/3-del hvit eddik, 2/3-del vann. Skyll med rent vann. Og tørk de.

Anonymkode: 1eacf...9f8

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Skyll de i varmt vann i 10 sek, så i kaldt vann :)

Anonymkode: 1392c...3af

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Bær kan skylles i eddikvann, så skylles det med rent vann etterpå. Da holder de seg bedre også. 1/3-del hvit eddik, 2/3-del vann. Skyll med rent vann. Og tørk de.

Anonymkode: 1eacf...9f8

Tenker at eddik lukter og smaker endel. Blir ikke denne smaken/lukten igjen på bærene? 

Anonymkode: 1392c...3af

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Tenker at eddik lukter og smaker endel. Blir ikke denne smaken/lukten igjen på bærene? 

Anonymkode: 1392c...3af

Nei, det setter ikke smak eller lukt. Det skal bare skylles i det, ikke ligge i det.

Anonymkode: 1eacf...9f8

Skrevet
37 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så da er det trygt å spise dem når de har stått i kjøleskapet siden i går? Vet at ikke alt har smitte, men man må jo nesten gå utifra det 

Anonymkode: b91b6...bcb

Da bør du holde deg til å spise ting med emballasje om du er så bekymret. Vil tro viruset blir bevart/overlever bedre i kjøleskapet også forsåvidt. 

AnonymBruker
Skrevet

Men i alle dager, myndighetene har jo sagt at mat er trygt. Jeg skyller alltid epler, bær osv, men spiser helt som normalt :) Forstår ikke hysterien på dette nivået altså. 

Anonymkode: 22a92...864

  • Liker 10
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du ikke tør å spise bær selv etter at du har skylt dem i kaldt vann, bør du nok heller spise noe annet.

Anonymkode: 0e545...e5e

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Skylte dem i varm vann og spiste dem. Får se åssen det går. 

Anonymkode: b91b6...bcb

AnonymBruker
Skrevet

Kan forresten være mer farlig å skylle enn å bare spise, pga aerosoldannelse, og da er vel varmt vann verre enn kaldt vann, skulle jeg tro.

Anonymkode: 0e545...e5e

AnonymBruker
Skrevet

Når de er mugne.

Da er viruset dødt og du er 200% trygg 👍

Anonymkode: 9f47a...06c

  • Liker 1
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Det har vært trygt hele tiden. 

Når det gjelder norsk jordbær er jeg uansett mer redd for Noro enn Corona, tar mye heller en runde med sistnevnte. 

Anonymkode: 46187...8d5

Skrevet
7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. 

Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. 

For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. 

Jeg spiser bær 😊 

Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. 

Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. 

Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern.

Anonymkode: e2bd0...291

Virus lever ikke og trenger ikke mat.  De er en kapsid som inneholder et rna-arvestoff. 

AnonymBruker
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det har vært trygt hele tiden. 

Når det gjelder norsk jordbær er jeg uansett mer redd for Noro enn Corona, tar mye heller en runde med sistnevnte. 

Anonymkode: 46187...8d5

Fatter ikke hvorfor Koronavirus ikke kan spres via mat! ??

Anonymkode: f1cb5...634

AnonymBruker
Skrevet

Spist to svære spann med blåbær fra Meny i det siste, har ikke skylt de engang. 

Anonymkode: f48c2...4f1

×
×
  • Opprett ny...