Gå til innhold

Når er det trygt å spise bær man kjøper?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Kjøpte jordbær i går og kan jo ikke akkurat vaske dem med såpe og vann mtp corona virus. De må vel stå 3 dager før man er sikker på at viruset dør? Andre tips? Lyst på dem nå når de er ferske 

Anonymkode: b91b6...bcb

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Det er trygt så lenge de skylles i varmt vann. Trenger ikke såpe. 

Anonymkode: e1433...97c

AnonymBruker
Skrevet

Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. 

Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. 

For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. 

Jeg spiser bær 😊 

Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. 

Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. 

Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern.

Anonymkode: e2bd0...291

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. 

Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. 

For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. 

Jeg spiser bær 😊 

Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. 

Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. 

Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern.

Anonymkode: e2bd0...291

Så da er det trygt å spise dem når de har stått i kjøleskapet siden i går? Vet at ikke alt har smitte, men man må jo nesten gå utifra det 

Anonymkode: b91b6...bcb

AnonymBruker
Skrevet

Bær kan skylles i eddikvann, så skylles det med rent vann etterpå. Da holder de seg bedre også. 1/3-del hvit eddik, 2/3-del vann. Skyll med rent vann. Og tørk de.

Anonymkode: 1eacf...9f8

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Skyll de i varmt vann i 10 sek, så i kaldt vann :)

Anonymkode: 1392c...3af

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Bær kan skylles i eddikvann, så skylles det med rent vann etterpå. Da holder de seg bedre også. 1/3-del hvit eddik, 2/3-del vann. Skyll med rent vann. Og tørk de.

Anonymkode: 1eacf...9f8

Tenker at eddik lukter og smaker endel. Blir ikke denne smaken/lukten igjen på bærene? 

Anonymkode: 1392c...3af

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Tenker at eddik lukter og smaker endel. Blir ikke denne smaken/lukten igjen på bærene? 

Anonymkode: 1392c...3af

Nei, det setter ikke smak eller lukt. Det skal bare skylles i det, ikke ligge i det.

Anonymkode: 1eacf...9f8

Skrevet
37 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så da er det trygt å spise dem når de har stått i kjøleskapet siden i går? Vet at ikke alt har smitte, men man må jo nesten gå utifra det 

Anonymkode: b91b6...bcb

Da bør du holde deg til å spise ting med emballasje om du er så bekymret. Vil tro viruset blir bevart/overlever bedre i kjøleskapet også forsåvidt. 

AnonymBruker
Skrevet

Men i alle dager, myndighetene har jo sagt at mat er trygt. Jeg skyller alltid epler, bær osv, men spiser helt som normalt :) Forstår ikke hysterien på dette nivået altså. 

Anonymkode: 22a92...864

  • Liker 10
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du ikke tør å spise bær selv etter at du har skylt dem i kaldt vann, bør du nok heller spise noe annet.

Anonymkode: 0e545...e5e

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Skylte dem i varm vann og spiste dem. Får se åssen det går. 

Anonymkode: b91b6...bcb

AnonymBruker
Skrevet

Kan forresten være mer farlig å skylle enn å bare spise, pga aerosoldannelse, og da er vel varmt vann verre enn kaldt vann, skulle jeg tro.

Anonymkode: 0e545...e5e

AnonymBruker
Skrevet

Når de er mugne.

Da er viruset dødt og du er 200% trygg 👍

Anonymkode: 9f47a...06c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det har vært trygt hele tiden. 

Når det gjelder norsk jordbær er jeg uansett mer redd for Noro enn Corona, tar mye heller en runde med sistnevnte. 

Anonymkode: 46187...8d5

Skrevet
7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nå er det vel ikke på jordbær viruset overlever i flere dager..... Det er vel stål og hard plast. 

Viruset har ikke gode kår på mat, og før etter relativt kort tid. 

For at det skal være nødvendig å vente til viruset før før man spiser bærene, må det jo være nok virus der til å fremkalle sykdom. Det er ikke slik at alt som er ute i samfunnet har virus på seg. 

Jeg spiser bær 😊 

Jeg vasker hendene mine, spriter, vasker og spriter. 

Jeg unngår så langt jeg greier å ikke plukke meg i ansiktet. 

Jeg bruker munnbind i rom full av folk, som på supern.

Anonymkode: e2bd0...291

Virus lever ikke og trenger ikke mat.  De er en kapsid som inneholder et rna-arvestoff. 

AnonymBruker
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det har vært trygt hele tiden. 

Når det gjelder norsk jordbær er jeg uansett mer redd for Noro enn Corona, tar mye heller en runde med sistnevnte. 

Anonymkode: 46187...8d5

Fatter ikke hvorfor Koronavirus ikke kan spres via mat! ??

Anonymkode: f1cb5...634

AnonymBruker
Skrevet

Spist to svære spann med blåbær fra Meny i det siste, har ikke skylt de engang. 

Anonymkode: f48c2...4f1

×
×
  • Opprett ny...