AnonymBruker Skrevet 4. mai 2020 #1 Skrevet 4. mai 2020 Er det mulig å finne større flasker vaniljeessens enn de som selges i vanlige butikker? Det føles så tullete å kjøpe 10 ml om igjen og om igjen, den holder jo stort sett bare til to småkakeoppskrifter Anonymkode: e754e...4e2
mercury_ Skrevet 4. mai 2020 #2 Skrevet 4. mai 2020 Du kan jo lage en stor flaske selv kjøp noen vaniljestenger, skrap ut frøene og ha dem pluss de utskrapte stengene i en flaske vodka. Eller rom. Eller en annen sprit du liker. Rist flasken innimellom og la den stå og trekke i minst 6 uker. Den er holdbar for alltid (så lenge du fortsetter å fylle på flasken med mer sprit) og blir bedre jo lenger den får stå. Ja, det er dyrt, men det er de bittesmå flaskene med vaniljeessens også.
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2020 #3 Skrevet 4. mai 2020 22 minutter siden, mercury_ skrev: Du kan jo lage en stor flaske selv kjøp noen vaniljestenger, skrap ut frøene og ha dem pluss de utskrapte stengene i en flaske vodka. Eller rom. Eller en annen sprit du liker. Rist flasken innimellom og la den stå og trekke i minst 6 uker. Den er holdbar for alltid (så lenge du fortsetter å fylle på flasken med mer sprit) og blir bedre jo lenger den får stå. Ja, det er dyrt, men det er de bittesmå flaskene med vaniljeessens også. Jeg har vurdert å lage selv. Det blir jo ikke dyrere enn de småflaskene, tror jeg betaler rundt 20 kr for en 10 ml-flaske, så kan kjøpe en rimelig god sprit for samme literpris! Anonymkode: e754e...4e2 1
mercury_ Skrevet 4. mai 2020 #4 Skrevet 4. mai 2020 36 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg har vurdert å lage selv. Det blir jo ikke dyrere enn de småflaskene, tror jeg betaler rundt 20 kr for en 10 ml-flaske, så kan kjøpe en rimelig god sprit for samme literpris! Anonymkode: e754e...4e2 Du vil ikke angre! Husk at vaniljestenger også er dyre da, men den flasken vil vare deg lenge. Og som sagt, så er det bare å fylle på med ny sprit etter hvert. Og hvis du noen gang kjøper vaniljestenger til noe annet er det bare å putte de tomme stengene på spritflasken etter at du har brukt frøene til noe annet. Eneste ulempen er at det tar noen uker før den er brukbar da.
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2020 #5 Skrevet 4. mai 2020 Litt vanskelig nå, men kjøper gjerne sånt på ferie. Særlig når jeg er i England. Da kjøper jeg gjerne også vanilla bean paste, da det er veldig likt vaniljestang Anonymkode: 1168a...ddf
Belima Skrevet 4. mai 2020 #6 Skrevet 4. mai 2020 (endret) Hvor mye vaniljeekstrakt skal jeg bruke når det er 2 ts vaniljesukker? Endret 4. mai 2020 av Belima Rettet skrivefeil
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2020 #7 Skrevet 5. mai 2020 11 timer siden, Belima skrev: Hvor mye vaniljeekstrakt skal jeg bruke når det er 2 ts vaniljesukker? Jeg pleier å bruke samme mengde.🙈 Anonymkode: 82631...03a
Belima Skrevet 5. mai 2020 #8 Skrevet 5. mai 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Jeg pleier å bruke samme mengde.🙈 Anonymkode: 82631...03a Tusen takk. Da er det ett problem mindre å tenke på. 😀
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2020 #9 Skrevet 5. mai 2020 20 timer siden, mercury_ skrev: Du vil ikke angre! Husk at vaniljestenger også er dyre da, men den flasken vil vare deg lenge. Og som sagt, så er det bare å fylle på med ny sprit etter hvert. Og hvis du noen gang kjøper vaniljestenger til noe annet er det bare å putte de tomme stengene på spritflasken etter at du har brukt frøene til noe annet. Eneste ulempen er at det tar noen uker før den er brukbar da. Kan jo bruke vaniljeessens i noen uker til, mens jeg venter på at min egen skal bli klar Hvordan doserer du hjemmelaget vaniljeekstrakt? Bruker du 1 ts hvis oppskriften ber om 1 ts vaniljedråper? 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Litt vanskelig nå, men kjøper gjerne sånt på ferie. Særlig når jeg er i England. Da kjøper jeg gjerne også vanilla bean paste, da det er veldig likt vaniljestang Anonymkode: 1168a...ddf Smart! Sånn paste kom jeg på at jeg har sett i Norge også, kanskje jeg skulle kjøpe det? Hvordan fungerer det istedenfor vaniljeessens? Anonymkode: e754e...4e2
mercury_ Skrevet 5. mai 2020 #10 Skrevet 5. mai 2020 Det med mengde er ikke så nøye egentlig. Jeg pleier ha i en skvett. Det fungere jo ofte nærmest som smaksforsterker. Amerikanske oppskrifter er fæle på det, de putter vanilje pasta i ALT. Hvis det er prudukter av ekte vanilje man bruker (altså ikke sånne billige vanillin-greier, som Freia vaniljesukker), så syns jeg man skal tenke på hvor ekstremt vanskelig det er å dyrke vanilje og hvor den kommer fra. Det er en grunn til at den er så dyr. Jeg syns man skal verdsette den ordentlig. Derfor har jeg som regel i en skvett, sikkert rundt en teskje, med hjemmelaget vaniljeessens uansett hvor mye det står i oppskriften. En halv teskje hvis jeg bruker vanilje pasta. Men det er opp til den enkelte! Er det noe som virkelig skal smake vanilje, som panna cotta eller vaniljeis eller vaniljekrem, da bruker jeg ekte vaniljestang
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2020 #11 Skrevet 5. mai 2020 16 minutter siden, mercury_ skrev: Det med mengde er ikke så nøye egentlig. Jeg pleier ha i en skvett. Det fungere jo ofte nærmest som smaksforsterker. Amerikanske oppskrifter er fæle på det, de putter vanilje pasta i ALT. Hvis det er prudukter av ekte vanilje man bruker (altså ikke sånne billige vanillin-greier, som Freia vaniljesukker), så syns jeg man skal tenke på hvor ekstremt vanskelig det er å dyrke vanilje og hvor den kommer fra. Det er en grunn til at den er så dyr. Jeg syns man skal verdsette den ordentlig. Derfor har jeg som regel i en skvett, sikkert rundt en teskje, med hjemmelaget vaniljeessens uansett hvor mye det står i oppskriften. En halv teskje hvis jeg bruker vanilje pasta. Men det er opp til den enkelte! Er det noe som virkelig skal smake vanilje, som panna cotta eller vaniljeis eller vaniljekrem, da bruker jeg ekte vaniljestang Tusen takk for svar, tror jammen jeg skal prøve å lage min egen! Har du prøvd med forskjellige typer sprit eller forskjellige mengdeforhold sprit/vanilje? Anonymkode: e754e...4e2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2020 #12 Skrevet 5. mai 2020 54 minutter siden, mercury_ skrev: Det med mengde er ikke så nøye egentlig. Jeg pleier ha i en skvett. Det fungere jo ofte nærmest som smaksforsterker. Amerikanske oppskrifter er fæle på det, de putter vanilje pasta i ALT. Hvis det er prudukter av ekte vanilje man bruker (altså ikke sånne billige vanillin-greier, som Freia vaniljesukker), så syns jeg man skal tenke på hvor ekstremt vanskelig det er å dyrke vanilje og hvor den kommer fra. Det er en grunn til at den er så dyr. Jeg syns man skal verdsette den ordentlig. Derfor har jeg som regel i en skvett, sikkert rundt en teskje, med hjemmelaget vaniljeessens uansett hvor mye det står i oppskriften. En halv teskje hvis jeg bruker vanilje pasta. Men det er opp til den enkelte! Er det noe som virkelig skal smake vanilje, som panna cotta eller vaniljeis eller vaniljekrem, da bruker jeg ekte vaniljestang Vanijleessens? Ikke vaniljeekstrakt? Anonymkode: 82631...03a
mercury_ Skrevet 6. mai 2020 #13 Skrevet 6. mai 2020 11 timer siden, AnonymBruker skrev: Vanijleessens? Ikke vaniljeekstrakt? Anonymkode: 82631...03a Det skulle stå ekstrakt ja, gikk litt fort i svingene
mercury_ Skrevet 6. mai 2020 #14 Skrevet 6. mai 2020 12 timer siden, AnonymBruker skrev: Tusen takk for svar, tror jammen jeg skal prøve å lage min egen! Har du prøvd med forskjellige typer sprit eller forskjellige mengdeforhold sprit/vanilje? Anonymkode: e754e...4e2 Det siste halvannet året har jeg brukt en sånn liten flaske Bacardi hvit rom. Den er på 350ml. Startet med én vaniljestang oppi, nå tror jeg det er rundt 6 utskrapte oppi der. Jeg halverer de sånn at tuppene ikke skal stikke opp av væsken, innbiller meg at de kan mugne da. Har lyst til å prøve med mørk rom, det passer jo godt i mange kaker.
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2020 #15 Skrevet 6. mai 2020 5 timer siden, mercury_ skrev: Det siste halvannet året har jeg brukt en sånn liten flaske Bacardi hvit rom. Den er på 350ml. Startet med én vaniljestang oppi, nå tror jeg det er rundt 6 utskrapte oppi der. Jeg halverer de sånn at tuppene ikke skal stikke opp av væsken, innbiller meg at de kan mugne da. Har lyst til å prøve med mørk rom, det passer jo godt i mange kaker. Ok, så den ble ikke for svak med bare én vaniljestang til 350 ml rom? Hva mener du med utskrapte? Jeg trodde innholdet i stengene skulle være med? Anonymkode: e754e...4e2
mercury_ Skrevet 6. mai 2020 #16 Skrevet 6. mai 2020 56 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ok, så den ble ikke for svak med bare én vaniljestang til 350 ml rom? Hva mener du med utskrapte? Jeg trodde innholdet i stengene skulle være med? Anonymkode: e754e...4e2 Nei, jeg tror det går greit, men det går raskere med to. Tror ofte det er to vaniljestenger i en pakke uansett. Joda, innholdet skal være med når du først begynner å lage. Men når du senere har andre bakeprosjekt som skal ha ekte vanilje i seg, (la oss si vaniljekrem) så kan du bruke frøene i vaniljekremen men putte den tomme stanga i vaniljekstrakt-flasken din. Det sitter masse smak i stengene.
AnonymBruker Skrevet 8. mai 2020 #17 Skrevet 8. mai 2020 På 6.5.2020 den 16.31, mercury_ skrev: Nei, jeg tror det går greit, men det går raskere med to. Tror ofte det er to vaniljestenger i en pakke uansett. Joda, innholdet skal være med når du først begynner å lage. Men når du senere har andre bakeprosjekt som skal ha ekte vanilje i seg, (la oss si vaniljekrem) så kan du bruke frøene i vaniljekremen men putte den tomme stanga i vaniljekstrakt-flasken din. Det sitter masse smak i stengene. Tusen takk for råd!😊 Anonymkode: e754e...4e2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå