Gjest change Skrevet 23. juni 2005 #1 Skrevet 23. juni 2005 Hjelp! Jeg kom akkurat på at jeg skal ha med boller til avslutning i barneparken i morgen Nå er det sent og jeg har liten lyst til å bake nå,men hva om jeg lager deigen klar og lar den heve natten over? Blir bollene bra? Har hørt at det går an med brøddeig,men hva med bolledeig? Blir veldig glad hvis jeg slipper å stå og trille boller til langt på natt :-) change :-)
Brunhilde Skrevet 23. juni 2005 #2 Skrevet 23. juni 2005 Det går bra - kald melk og heving i kjøleskapet. Sett på ovnen og trill bollene ut i morgen tidlig.
Gjest change Skrevet 23. juni 2005 #3 Skrevet 23. juni 2005 Tusen takk!! Da er deigen laget,og står til heving i kjøleskapet! Puh! skal bli godt å legge seg nå...må jo tidlig opp med de små likevell i morgen...så hvorfor ikke trille boller :-) ? change
Gjest gjesten Skrevet 24. juni 2005 #4 Skrevet 24. juni 2005 Det er vel ikke bare å trille ut bollene etter en natt. De skal vel etterheves også? Eller hadde du bare ikke lyst til å vente på den første hevingen? Du kan også lage en deig med mindre gjær og sette den i vanlig temperatur. Den vil heve like mye men det tar lengre tid.
Fakse Skrevet 24. juni 2005 #5 Skrevet 24. juni 2005 Litt sent nå kanskje, men jeg pleier å sette deig med kald væeske, og trille ut før jeg hever det natta over. Minst mulig jobb om morran, og boller/rundstykker blir fine. Lar dem ofte heve på boden, der er det ca 10-15 grader.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå