Gå til innhold

Hvordan registrere makroer og kcal i saus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! 

Jeg registrerer maten jeg spiser i lifesum og lurer på hvordan jeg skal registrere posesaus. I dette tilfelle er det lett bearnaise fra Toro, men næringsinnholdet er jo oppgitt ut fra det ferdige produktet og det varierer vel med hva slags melk man tilsetter? 🤔

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
12 minutter siden, jentafralandet skrev:

Hei! 

Jeg registrerer maten jeg spiser i lifesum og lurer på hvordan jeg skal registrere posesaus. I dette tilfelle er det lett bearnaise fra Toro, men næringsinnholdet er jo oppgitt ut fra det ferdige produktet og det varierer vel med hva slags melk man tilsetter? 🤔

Det pleier vel å stå på pakken hvilken type melk/fløte næringsinnholdet er beregnet ut fra? 

Anonymkode: b80cb...1e0

Skrevet

Det er ikke godt å vite, så lenge de ikke skriver hva slags melk de går ut ifra når de beregner. Men jeg tipper de har gått ut ifra skumma melk, for å få produktet til å virke så lett som mulig. Sluttroduktet har 1,6% fett, så det er i hvert fall ikke h-melk. Jeg ville ha tatt utgangspunkt i skumma melk, for da risikerer du aldri at sausen inneholder flere kalorier enn du tror. Det er litt vanskelig regnestykke, men du må trekke fra melkas næringsinnhold fra det endelige innholdet for å finne ut hvor mye pulveret alene gir.

En hel pakke ferdig tilberedt produkt med melk = 21 g pulver plus 2,5 dl skumma melk = 271 g.

Totalt kalorinnhold i tilberedt pakke = 72 x 2,71 = 195 kcal

2,5 dl skumma melk = 82,5 kalorier

Totalt kalorier fra pulveret alene = totalt kaloriinnhold minus kalorier fra melka = 195 - 82,5 = 112,5 pr 21 g pulver.

Det er 4,76 21-ere i 100, så kalorier pr 100 g pulver er 112,5 x 4,76 = 535,5.

 

Så da har du to alternativer: Enten blander du inn skumma melk og beregner ut ifra det som står på pakka, eller så veier du pulver med utgangspunkt i 535,5 kalorier pr 100 g, og legger til den valgte melketypen som vanlig.

Makroer gidder jeg ikke å regne ut. Det er tross alt helligdag :P

 

Skrevet
2 timer siden, Pierre Gynt skrev:

Det er ikke godt å vite, så lenge de ikke skriver hva slags melk de går ut ifra når de beregner. Men jeg tipper de har gått ut ifra skumma melk, for å få produktet til å virke så lett som mulig. Sluttroduktet har 1,6% fett, så det er i hvert fall ikke h-melk. Jeg ville ha tatt utgangspunkt i skumma melk, for da risikerer du aldri at sausen inneholder flere kalorier enn du tror. Det er litt vanskelig regnestykke, men du må trekke fra melkas næringsinnhold fra det endelige innholdet for å finne ut hvor mye pulveret alene gir.

En hel pakke ferdig tilberedt produkt med melk = 21 g pulver plus 2,5 dl skumma melk = 271 g.

Totalt kalorinnhold i tilberedt pakke = 72 x 2,71 = 195 kcal

2,5 dl skumma melk = 82,5 kalorier

Totalt kalorier fra pulveret alene = totalt kaloriinnhold minus kalorier fra melka = 195 - 82,5 = 112,5 pr 21 g pulver.

Det er 4,76 21-ere i 100, så kalorier pr 100 g pulver er 112,5 x 4,76 = 535,5.

 

Så da har du to alternativer: Enten blander du inn skumma melk og beregner ut ifra det som står på pakka, eller så veier du pulver med utgangspunkt i 535,5 kalorier pr 100 g, og legger til den valgte melketypen som vanlig.

Makroer gidder jeg ikke å regne ut. Det er tross alt helligdag :P

 

Takk! 😎

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...