Gå til innhold

Raske tapasretter til venninnekveld


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei! Trenger tips til tapasretter som kan lages raskt. 4 venninner har invitert seg selv på tapas til meg, og jeg har en liten baby på 6 uker så rettene må lages raskt og ingrediensene må være lett tilgjengelig, må kunne kjøpes på kiwi. 

Anonymkode: 22144...a14

AnonymBruker
Skrevet

Litt spesielt å drive med slikt nå eller?🤔

Anonymkode: c79d0...963

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Hadde bare kjøpt alt ferdig. 

Ostebrett og småretter finnes ferdiglagd og er ikke særlig dyrt. Oliven, fykte paprika, artisjokker osv osv. Pluss på med litt forskjellig spekemat og noen gode brød så har du det du trenger. Et landbrød og og et lysere brød.

Anonymkode: ba04c...655

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Tenkte og det var litt spesielt å ha det i disse tider, men det er vel utenom tråden.

Dadler og bacon surret rundt. Pastasalat (trenger egentlig bare pasta, majones, rømme og evt. skinke og annet). Lefser med kremost og spekeskinke rullet og skjært i biter.

Anonymkode: b6b8a...362

  • Liker 2
Skrevet

Delemat der alle skal plukke oppi fatene i disse tider??? Man skal høre mye... 

men ab 655 sitt tips er vel det beste. 

  • Liker 5
Skrevet

Hadde sagt de får stille med mat.

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Veldig merkelig, nesten så jeg ikke tror deg.

Men hvis dette faktisk er sant: Kjøp ferdige kjøttboller i saus (de har det i alle fall på rema, litt usikker med Kiwi). De skal bare varmes opp. Kjøp noen forskjellige oster, litt kjeks og litt spekeskinke og legg alt på et fat.

Anonymkode: 6d362...f72

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

For å svare på det du spør om;

- jeg baker en rask langpannefoccachia. Eller kjøp foccachia eller loff.

- grønne oliven, og kalimatis oliven

- spekeskinke, gjerne to typer

- kjøttboller i saus. Kan lage begge fra grunnen. Eller kjøpe begge ferdig og hive i ovnen i ca 15 minutter

- scampi i sweet soya saus. Hiv scampi i pannen, så saus, gi det 2-3 minutter. 

- bacondadler, om du gidder. Dadler+bacon+10 minutter i ovnen. 

- kyllingvinger. Kjøp ferdig, 20 minutter på varmluft

- cherrytomater, mozarella, basilikum, litt olje, tar to minutter å kutte opp og blande

- en ferdig salatmiks

- en ost, og en kjeks

- lager aioli, hummus, guacemole. Men alt dette har de også ferdig i butikken. 

Anonymkode: 2f744...0fd

  • Liker 2
Skrevet

Merkelig. De har invitert seg selv til deg - på tapas? Nybakt mamma med 6-uker gammel baby? Hvis vi ser bort fra hele koronaaspektet, så ber man ikke seg selv på matservering hos en nybakt mamma, uten å si at jeg/vi fikser absolutt alt av mat og drikke, vi kan til og med dekke på, og du trenger ikke dusje først eller rydde kåken før vi kommer. 

  • Liker 8
Skrevet

Jeg tror rett og slett at jeg ville bedt alle om å ta med en rett eller to hver, så kan du stiller med focaccia, aioli og smør. Pluss en enkel salat.

Det er ikke ok å forvente at man skal stille opp med mat når man er såpass nybakt mamma som du er. Hvis man gjerne vil hilse på, så tar men med mat selv. Du skal jo ha glede av besøket, ikke bare stress.

:)

  • Liker 4
Skrevet

By dem på barselgrøt! 

Faen heller, invitere seg selv på besøk midt i Korona-tiden OG forlange mat ...

Barselgrøt 

Barselgrøt er et kjent begrep også i dag, og har røtter langt tilbake i historien. Det å spise barselgrøt er sannsynligvis en eldgammel skikk i Norden, en skikk som har vært relativt uforandret siden middelalderen.

Tradisjonen med barselgrøt er en tradisjon som har holdt seg nesten helt opp til vår tid. Ennå snakker folk om barselgrøt, og mange har med seg kake eller noe god mat når en drar på barselvisitt. 

Når et barn ble født, var det vanlig at barselkvinna lå til sengs i flere dager. Etter at hun kom seg opp og kom til krefter, kom slekt og naboer på besøk med barselgrøt. Dette var som oftest rømmegrøt, men på midten av 1900-tallet var det også vanlig med sviske- og aprikosgrøt enkelte steder i Trøndelag. I Agdenes var det vanlig at rømmegrøten som ble servert ved barsel hadde kokt egg i skiver på toppen. 

Det kunne bli mye barselgrøt på kvinnene, ei kvinne fra Byneset som fikk barn i 1957 husker at hun fikk 30 sendinger med rømmegrøt. På Melhus brukte man rømmegrøtfett på sår barnehud, og man la varme grøtomslag på verkefinger, øresting og tannpine


 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor du sa ja til dette, ts. Ikke noe særlig lurt å utsette en 6 uker gammel baby for corona ved å ha vennefest, og hvorfor i alle dager gidder du å styre med mat og selskap av venninner med en 6 ukers gammel baby?

Men for å svare på spørsmålet ditt;

Focaccia, lag gjerne av ferdigpose.

Kjøp ferdig aioli og rømme

Kjøp pakker med kjøttboller i tomatsaus, varm opp. Finnes i ulike butikker.

Kyllingvinger du kan varme opp

Lag en enkel grønn salat med ferdig oppkuttet salat

Oliven

2-3 ulike type spekeskinker/pølser (chorizo)

2-3 ulike oster, noen kjeks og druer ved siden av

Spansk tortilla eller saltkokte poteter

 

Anonymkode: b9fca...794

  • Liker 1
Skrevet
På 29.4.2020 den 17.21, AnonymBruker skrev:

Litt spesielt å drive med slikt nå eller?🤔

Anonymkode: c79d0...963

Hvorfor skulle det være det?  Møter venner ofte jeg. 

AnonymBruker
Skrevet
På 30.4.2020 den 20.04, Pjolterbeist skrev:

By dem på barselgrøt! 

Faen heller, invitere seg selv på besøk midt i Korona-tiden OG forlange mat ...

Barselgrøt 

Barselgrøt er et kjent begrep også i dag, og har røtter langt tilbake i historien. Det å spise barselgrøt er sannsynligvis en eldgammel skikk i Norden, en skikk som har vært relativt uforandret siden middelalderen.

Tradisjonen med barselgrøt er en tradisjon som har holdt seg nesten helt opp til vår tid. Ennå snakker folk om barselgrøt, og mange har med seg kake eller noe god mat når en drar på barselvisitt. 

Når et barn ble født, var det vanlig at barselkvinna lå til sengs i flere dager. Etter at hun kom seg opp og kom til krefter, kom slekt og naboer på besøk med barselgrøt. Dette var som oftest rømmegrøt, men på midten av 1900-tallet var det også vanlig med sviske- og aprikosgrøt enkelte steder i Trøndelag. I Agdenes var det vanlig at rømmegrøten som ble servert ved barsel hadde kokt egg i skiver på toppen. 

Det kunne bli mye barselgrøt på kvinnene, ei kvinne fra Byneset som fikk barn i 1957 husker at hun fikk 30 sendinger med rømmegrøt. På Melhus brukte man rømmegrøtfett på sår barnehud, og man la varme grøtomslag på verkefinger, øresting og tannpine


 

Jeg kommer fra sørvestlandet og der kaller de de sengemad. (mat)

Anonymkode: 364a7...0ff

Skrevet
2 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg kommer fra sørvestlandet og der kaller de de sengemad. (mat)

Anonymkode: 364a7...0ff

Tusen takk, da lærte jeg noe nytt :blomst:

Sengemat, barselgrøt, eller "nornegraut" etter de gamle skjebnegudinnene (ifølge NOAB) - jeg synes det er en kjempefin skikk. Og jeg vil tro at den faktisk har mer for seg enn disse baby-shower-greiene. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...