Gå til innhold

Hvilke diabetes-kaker er best?


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Skal lage to kaker til et bryllup uten sukker. Har allerede lagd et sukkerbrød (som ble overraskende godt!).

Hvilke kaker egner seg med søtningsstoff?

Videoannonse
Annonse
Gjest Lene (-:
Skrevet

Jeg hadde diabetes i svangerskapet, og jaktet da desperat på oppskrifter for å tilfredsstille mitt søtbehov.

Hva med vannbakkels fylt med krem søtet med kunstig søtning og frisk frukt. Ellers synes jeg gjærbakst med kunstig søtning er godt. Kanskje en kringle med eplemos e.l. Ellers har jeg et par oppskrifter som jeg ikke har prøvd, men som høres gode ut:

Sjokoladepai:

Paideig:

125 g(2 dl) hvetemel

50 g myk margarin

50 g cottage cheese

1-2 ss kaldt vann

I ovn ved 200 g i ca. 12 min

Sjokoladekrem:

3 ss kakao

2 ts pulverkaffe

2 dl lettmelk

3 plater galatin

1/2-1 ts flytende søtstoff

1 dl kremfløte

3 ss cottage cheese

Elt sammen ingr. til paideigen. La den hvile i kjøla i 20-30 min. Kjevle ut deigen og kle en paiform, 20-22 cm. Prikk bunnen godt og stek paiskallet på nederste rille til det er gyldent og fast.

Bland kakao, pulverkaffe, lettmelk, oppklippet gelatin og søtstoff og gi det et oppkok under omrøring. Avkjøl kremen. Visp fløten stiv. Mos cottage cheesen fint og bland krem og cottage cheesen i sjokoladekremen. Fyll i paiskallet.

Ostekake:

Bunn:

150 g sesamknekkebrød

60 g myk margarin, smeltet

Fyll:

300 g (1 beger) cottage cheese

1 beger (175 ml) yoghurt naturell

revet skall og saft av 1 appelsin

revet skall og saft av 1 sitron

1 ts flytende søtstoff

5 plater gelatin

1 dl kremfløte

Knus knekkebrødene fint og bland med margarinen. klem massen ut i en form 22 cm. Sett formen i kjøleskapet så bunnen stivner. Mos cotage cheesen fint og bland med yoghurt, appelsinsaft, sitronskall og -saft og flytende søtstoff.

Bløt gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut og smelt dem i en skje kokende vann eller i mikroen. Rør gelatinen i ostekremen. Visp fløten stiv og vend inn. Hell kremen over bunnen i formen og glatt overflaten til. Sett kaken kaldt så den stivner. Pynt med revet appelsinskall. Server event. en saus av moste bær til.

Gjest gjest1
Skrevet

Gjærbakst! Det tenkte jeg ikke engang på..tror jeg lager det :)

Takk for fine oppskrifter!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...