SoWhat? Skrevet 27. april 2020 #1 Skrevet 27. april 2020 Jeg steker alltid i olje, og jeg foretrekker raps firdi den har lite smak, og fordi jeg tror den er produsert i Norge. Olje blir varmere og gir bedre stekeskorper syns jeg. Og det er jo sunnere om du ikke hiver oppi halve flaska? 1
SoWhat? Skrevet 27. april 2020 Forfatter #2 Skrevet 27. april 2020 Uffdah. Overskriften ble veldig feil ser jeg nå 😅 vis godvilje! 17
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #3 Skrevet 27. april 2020 Smør gir best smak på alt man steker. Men er vel ikke snakk om bruke mye. Kalorimessig er vel melange best. Anonymkode: f3875...309 32
SoWhat? Skrevet 27. april 2020 Forfatter #4 Skrevet 27. april 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Smør gir best smak på alt man steker. Men er vel ikke snakk om bruke mye. Kalorimessig er vel melange best. Anonymkode: f3875...309 Men ja, men da går det jo å hive opp i litt på slutten og trekke panna vekk. Eller mener du Melange er mer kalorifattig enn olje?
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #5 Skrevet 27. april 2020 Pga smaken såklart. Anonymkode: 4e234...985 31
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #6 Skrevet 27. april 2020 Bruker olje eller smør. ofte en kombinasjon. Kommer an på hva jeg skal steke. F eks syns jeg eggerøre eller speilegg er best når det det stekes i smør, samme med biff. Margarin kommer ikke innenfor mine dører. Anonymkode: 7069d...058 35
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #7 Skrevet 27. april 2020 Og drt gjelder selvsagt smør, ikke Melange. Anonymkode: 4e234...985
vikilLJA Skrevet 27. april 2020 #8 Skrevet 27. april 2020 (endret) 6 minutter siden, SoWhat? skrev: Uffdah. Overskriften ble veldig feil ser jeg nå 😅 vis godvilje! Fikk meg en god latter ja🤣 Olje spruter på klærne. Olje til wok og det som ikke spruter. Melange til kjøtt og lignende. Endret 27. april 2020 av vikilLJA 6
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #9 Skrevet 27. april 2020 Kommer an på hva jeg steker. Noen ganger olje, noen ganger smør og noen ganger blanding av de to. Aldri Melange! Anonymkode: af2a9...3d9 9
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #10 Skrevet 27. april 2020 Hvorfor hater folk melange? Anonymkode: b0a8b...72a 13
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #11 Skrevet 27. april 2020 Stortsett olje men egg og bacon til dømes blir stekt i smør pga smaken. Grønnsaker eller kylling blir smør feil igjen. Anonymkode: 97efc...b72 1
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #12 Skrevet 27. april 2020 2 minutter siden, SoWhat? skrev: Men ja, men da går det jo å hive opp i litt på slutten og trekke panna vekk. Eller mener du Melange er mer kalorifattig enn olje? Ja. Olje gir ca 990 kalorier pr 100g, smør 750 og melange 720. Så litt å spare er det jo. Ellers så er det jo mens kjøttet trekker til seg fettet, altså mens det steker, smaken kommer inn i kjøttet og dermed blir alt bedre med smør( synes jeg) Anonymkode: f3875...309 2
FluffyChix Skrevet 27. april 2020 #13 Skrevet 27. april 2020 Ikke alle oljer som tåler oppvarming. Bruker du en god olje så er det forsåvidt greit. Jeg veksler mellom kokkosolje og smør. Margarin rører vi ikke her i huset. 2
Ullvott Skrevet 27. april 2020 #14 Skrevet 27. april 2020 Jeg bruker som regel margarin. Grunnene er at olje spruter og smør liker jeg ikke smaken og lukten til. For mine smaksløker er margarin mest nøytralt. 5
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #15 Skrevet 27. april 2020 Bruker alltid smør når jeg lager noe ekstra godt. F.eks biff. Hvis jeg bruner noe som skal oppi en gryte, er det ikke så nøye. Og speilegg blir best stekt i smør 🙂 Anonymkode: 3f1e7...0a1
SoWhat? Skrevet 27. april 2020 Forfatter #16 Skrevet 27. april 2020 6 timer siden, Ullvott skrev: Jeg bruker som regel margarin. Grunnene er at olje spruter og smør liker jeg ikke smaken og lukten til. For mine smaksløker er margarin mest nøytralt. Jeg liker også absolutt best margarin. Jeg kaller det "snør" da... hm Snør har alt for nye smak jeg ikke helt takler. Syns råvarer ikke blir bedre av det. Melange derimot gir litt prikk over i'en. På slutten av steketiden altså!
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #17 Skrevet 27. april 2020 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Hvorfor hater folk melange? Anonymkode: b0a8b...72a Jeg velger å ikke spise ting dyr ikke ville spist, når hverken hunden, rev eller maur vil ha margarin så vil ikke jeg ha det heller. Anonymkode: f2d83...7b1 8
Gjest YtreYtterst Skrevet 27. april 2020 #18 Skrevet 27. april 2020 Fordi meierismør smaker fantastisk
AnonymBruker Skrevet 27. april 2020 #19 Skrevet 27. april 2020 6 timer siden, SoWhat? skrev: Jeg steker alltid i olje, og jeg foretrekker raps firdi den har lite smak, og fordi jeg tror den er produsert i Norge. Olje blir varmere og gir bedre stekeskorper syns jeg. Og det er jo sunnere om du ikke hiver oppi halve flaska? Fordi å steke feks biff i smør gir en god smak. Anonymkode: 359f4...36d 2
Leonetta Skrevet 27. april 2020 #20 Skrevet 27. april 2020 Jeg syns faktisk det meste av mat som skal stekes smaker bedre med Melange, samt når jeg skal lage brun eller hvitsaus. Har forsøkt meg på seibiff stekt i smør og olje, og nei, det blir ikke det samme, og i hvertfall ikke bedre. Da velger jeg heller den gode gamle melangen. 8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå