Gå til innhold

Hvor kjøpe lever?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva slags lever bruker dere, og hvor kjøpes det? Frossen eller fersk? Og gjerne et enkelt forslag til hvordan det kan tilberedes uten hvetemel og hva dere bruker som tilbehør eller krydder.

Hvor kan det kjøpes i Bergen? Tenkte i hovedsak at jeg ønsker kjøpe Okselever, men andre forslag mottas med takk.

Anonymkode: 16b1d...99d

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor spør du?

Anonymkode: 9b981...f5c

AnonymBruker
Skrevet
23 minutter siden, AnonymBruker said:

Hvorfor spør du?

Anonymkode: 9b981...f5c

Hva? Det står i HI. 

Anonymkode: 16b1d...99d

Skrevet

De kan bestille inn til deg i ferskdisken på meny. Jeg bestilte økologisk kyllinglever som ikke var i sortiment,  fryst. 

AnonymBruker
Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hva slags lever bruker dere, og hvor kjøpes det? Frossen eller fersk? Og gjerne et enkelt forslag til hvordan det kan tilberedes uten hvetemel og hva dere bruker som tilbehør eller krydder.

Hvor kan det kjøpes i Bergen? Tenkte i hovedsak at jeg ønsker kjøpe Okselever, men andre forslag mottas med takk.

Anonymkode: 16b1d...99d

Om du skal spise selv, så sikkert hos slakter, men om du tenker på tørket til hund, så selges det på dyreklinikker og i dyrebutikker.

Anonymkode: 8446f...471

AnonymBruker
Skrevet
14 timer siden, AnonymBruker skrev:

Om du skal spise selv, så sikkert hos slakter, men om du tenker på tørket til hund, så selges det på dyreklinikker og i dyrebutikker.

Anonymkode: 8446f...471

Er neppe hunden som skal ha når Ts spør om krydder og tilberedning...

Mener å ha sett i frysedisken på litt velassorterte butikker, ellers finnes det jo et par slakterbutikker i Bergen. 

Anonymkode: 8afda...bdd

Skrevet

Søk på lavkarbo levergryte. Da finner du mange oppskrifter, Egentlig tror jeg man bare skal steke leveren på middels varme til den er brun og maks la den trekke i gryta i fem minutter, men kanskje lang koketid gjør kanskje samme nytte? 

Oppskrift:
Ca 700 gr okse lever
225 gr røkt bacon terninger

2 løk
2 store hvitløks fedd
1 liten rød paprika
1 rød chilli
6 - 7 champingone
2 dl fløte
4 - 5 dl vann
I boks hermetiske tomater
Salt
Pepper
Timian
Rosmarin
Chilli pulver
************
Del opp leveren i ca like stykker. Brunes i pannen med alle krydderene.
Legges over i en kjele.
Stek så løk, paprika, sopp og hvitløk brunt. Hell dette over leveren.
Stek bacon gyllent og helles over I kjelen.
Kok ut steke pannen med vann. Rør i bunnen for der sitter det masse god smak.
Kok dette i ca 2 timer.
Hell over fløten og gi det et oppkok på ca 10 min. Du vil da få en grei tykk saus.
**********
Denne kan lages på 30 min også. Da steker du grønnsakene og koker det med vann ( litt mindre, 3 dl ) og fløte i ca 30 min.
Stek leveren med krydder og la den trekke i den ferdig kokte sausen i ca 5 min.
opp lavkarbo levergryte. 

 

AnonymBruker
Skrevet

Lever er fullt i giftstoffer.

Anonymkode: 90e5b...80b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...