Gå til innhold

Hva servere til spekemat?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi har fått en hel masse spekemat og jeg er ute etter nye ideer til hvordan dette kan serveres som koldtbord. Vi har det vanligvis enten til hjemmelaget potetsalat eller til gode oster. Andre gode forslag?

Anonymkode: fbe24...285

Skrevet (endret)

Rømme og flatbrød hører med synes jeg. :)

Endret av FrankDrebin
Skriveleif
  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Eggerøre

Anonymkode: 7f839...3bd

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Eggerøre, rømmegrøt, melon, tortillalefser og Philadelphia, godt brød, med ruccola og pinjekjerner osv

Anonymkode: 10896...dc6

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Flattbrød og eggerøre.

Anonymkode: 431e3...a36

  • Liker 2
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Eggerøre, rømmegrøt, melon, tortillalefser og Philadelphia, godt brød, med ruccola og pinjekjerner osv

Anonymkode: 10896...dc6

Signerer på rømmegrøt, ble overrasket over hvor god den kombinasjonen er da jeg "oppdaget" den for noen år siden. :biggrin: 

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Potetsalat, tomat og agurk

Anonymkode: acc68...adf

  • Liker 1
Gjest Made4u
Skrevet

Liker spekemat best med god potetsalat (få som selges i butikk er det) og med eggerøre og loff, flattbrød m.m., vi hadde det sist vi hadde fest jeg og noen kamerater, da til forskjellige øl-sorter (spekemat er veldig ok til øl og Akevitt).

Ellers er jo rømmegrøt nevnt, men det er også godt til varierende omeletter med smelteoster (da har man spekematen ved siden av) mens osten og andre ingredienser går i omeletten.

Fikk trolig dagens middagstips her jeg nå, fikk lyst på spekemat med tilbehør i dag nå... Det er lettvint og dessuten veldig godt.

AnonymBruker
Skrevet

Asparges.

Eggerøre.

Finstrimlet rødløk.

 

Anonymkode: 8f258...08d

  • Liker 1
Skrevet

Mandelpotet og flatbrød.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Melon, potetsalat og flatbrød. Rømmegrøt til forrett.

Anonymkode: 90571...661

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Risgrøt
I Gudbrandsdalen så bruker vi flatbrød, som knuses i små biter i en dyp tallerken og med kulturmelk, spekemat ved siden av. En av mine sommerfavoritter

Ellers så synes jeg oliven, fetaost og godt brød er digg

Siden mine andre forslag er nevnt så dropper jeg å gjenta de.

Anonymkode: 117e4...e99

  • Liker 3
Skrevet

vi synes der er godt med mangosalat til spekemat.   mango i terninger i marinade med limejuice, brunt sukker, fiskesaus hvitløk, chili og koriander. 

Annonse
AnonymBruker
Skrevet
18 timer siden, AnonymBruker skrev:

Risgrøt
I Gudbrandsdalen så bruker vi flatbrød, som knuses i små biter i en dyp tallerken og med kulturmelk, spekemat ved siden av. En av mine sommerfavoritter

Ellers så synes jeg oliven, fetaost og godt brød er digg

Siden mine andre forslag er nevnt så dropper jeg å gjenta de.

Anonymkode: 117e4...e99

Jeg er fra Østerdalen, og der brukes ofte stuede mandelpoteter med gressløk til spekeskinke. Det hadde jeg faktisk glemt 🙂

Anonymkode: 10896...dc6

  • Liker 2
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er fra Østerdalen, og der brukes ofte stuede mandelpoteter med gressløk til spekeskinke. Det hadde jeg faktisk glemt 🙂

Anonymkode: 10896...dc6

Jeg skulle akkurat til å foreslå stuede poteter siden det er en klassiker til spekemat fra før den ferdigkjøpte potetsalatens tid. Og så er det mye bedre! 

AnonymBruker
Skrevet

Rømmegrøt, potetsalat med vinagrette istf rømme er veldig godt, rømme såklart. Jordbær, druer og fersk fiken. Melon og asparges.  Waldorfsalat, grønn salat. Godt brød som flatbrød, focaccia, landbrød osv. Eggerøre, eggesalat, aioli, pepperotkrem (nam!)... en salat med nektarin og mozzarella...salat med vannmelon, feta og mynte...

Anonymkode: c7f9e...545

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...