AnonymBruker Skrevet 20. april 2020 #1 Skrevet 20. april 2020 Er det forskjell i kvalitet på salt? Gir noe mer smak enn annet? Nå tenker jeg altså på rent salt, ikke seltin eller urtesalt eller liknende, men om det eventuelt er sånn at det er kvalitetsforskjeller som gir mer smak. Jeg har alltid tenkt at salt er salt Anonymkode: 47b41...c1e
stan Skrevet 20. april 2020 #2 Skrevet 20. april 2020 Hoved forskjellen er vel prisen? Så lenge det er tale om natriumklorid, NaCl, så er det egentlig det samme. Feks Himalayasalt inneholder litt andre mineraler, men de utgjør mindre enn én prosent. Se artikkelen for mer. https://www.aftenposten.no/okonomi/i/1Bvq/gourmetsalt-dyrt-og-lekkert-men-er-det-sunnere-enn-annet-salt
AnonymBruker Skrevet 20. april 2020 #3 Skrevet 20. april 2020 Ja det er forskjell på smak og farge også, og mineraler og tungmetaller og alt som hører med.. Anonymkode: 4c28b...1df 1
AnonymBruker Skrevet 20. april 2020 #4 Skrevet 20. april 2020 1 minutt siden, stan skrev: Hoved forskjellen er vel prisen? Så lenge det er tale om natriumklorid, NaCl, så er det egentlig det samme. Tja, om man strør saltet oppå maten som skal serveres så vil jo store saltflak og små saltkort smake forskjellig. Men det vil selvsagt ikke gjøre forskjell om saltet blir oppløst under matlagingen. Anonymkode: 57eea...7dc
AnonymBruker Skrevet 20. april 2020 #5 Skrevet 20. april 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Tja, om man strør saltet oppå maten som skal serveres så vil jo store saltflak og små saltkort smake forskjellig. Men det vil selvsagt ikke gjøre forskjell om saltet blir oppløst under matlagingen. Anonymkode: 57eea...7dc *saltkorn. Anonymkode: 57eea...7dc
stan Skrevet 20. april 2020 #6 Skrevet 20. april 2020 17 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tja, om man strør saltet oppå maten som skal serveres så vil jo store saltflak og små saltkort smake forskjellig. Men det vil selvsagt ikke gjøre forskjell om saltet blir oppløst under matlagingen. Anonymkode: 57eea...7dc Ja,det er et godt poeng. Saltstenger uten de herlig store saltkorna ville bare være bortkastet. Saltflak er også et møst når man lager margarita. Salt smaker jo veldig godt, men jeg prøver å bruke lite salt. Soyasaus, hvitløk, chili og glutamat fungerer greit som alternativer.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå