Gå til innhold

Kjøttkake oppskrift


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Inspirert av annen tråd her lurte jeg på om dere kunne dele oppskrift på skikkelig saftige gode hjemmelagde kjøttkaker i nydelig saus. Gjerne også med tanke på at man kan fryse det ned i porsjonspakker.

Hvordan lager dere dette?

Anonymkode: 9e933...687

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

ca 500g kjøttdeig
1 stor gul løk
1 egg
1 ss potetmel
En dæsj melk

Kjøres i kjøkkenmaskin. Smaker til med salt og pepper før steking. Har også gjerne i ost. Liker ikke saus, jeg.

Anonymkode: fe696...cd1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

ca 500g kjøttdeig
1 stor gul løk
1 egg
1 ss potetmel
En dæsj melk

Kjøres i kjøkkenmaskin. Smaker til med salt og pepper før steking. Har også gjerne i ost. Liker ikke saus, jeg.

Anonymkode: fe696...cd1

Det høres ut som en skikkelig smakløs kjøttkake. 

Anonymkode: eaaff...bc6

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Det høres ut som en skikkelig smakløs kjøttkake. 

Anonymkode: eaaff...bc6

Det er det nok for noen! Men det er min beste oppskrift ;) Og de passer veldig godt til å fryse.

Anonymkode: fe696...cd1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
7 minutter siden, AnonymBruker said:

ca 500g kjøttdeig
1 stor gul løk
1 egg
1 ss potetmel
En dæsj melk

Kjøres i kjøkkenmaskin. Smaker til med salt og pepper før steking. Har også gjerne i ost. Liker ikke saus, jeg.

Anonymkode: fe696...cd1

 

3 minutter siden, AnonymBruker said:

Det høres ut som en skikkelig smakløs kjøttkake. 

Anonymkode: eaaff...bc6

God grunnoppskrift som enhver kan tilpasse med løk/urter/krydder etter smak 👌

Anonymkode: 2013c...176

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker karbonadedeig, en løk, så tar jeg ett eller to egg, melk og strøkavring + salt og pepper. Alt på øyemål. 

Anonymkode: 8ee6f...6fc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

400 gr kjøttdeig

1 Ts salt 

Kjøres 3-4 puls på foodprosessor til deigen er litt seig
 

1/2 gul løk i små biter

1/4 Ts muskatnøtt 

1/4 Ts malt ingefær

1/4 Ts hvitløkpulver 
2 ss potetmel

1-2 dl melk

kjøres sammen til en deig :) 

 

brun saus

bruner 4 ss smør med 4 ss mel. Tilsetter 8 dl kjøttbuljong, koker ut panna og tilsetter det så totalt 1 L væske.  Lar det koke 3-5 min. Tilsetter 1 skive brunost og 1 ss Soyasaus. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker brød i kjøttkakene, det gjør dem saftigere enn havregryn eller strøkavring. 2 litt tykke skiver til en pakke kjøttdeig, deles opp i biter ca 2x2 cm. Ha i en skål vann i ti min, klem ut vannet og bland i kjøttdeigen.

I tillegg har jeg diverse krydder og et egg.

Når jeg skal fryse kjøttkaker ettersteker jeg dem i ovn i stedet for å koke i saus. Så fryser jeg dem på brett, slik at de ikke henger sammen. Da kan man ta det man trenger, enten til kjøttkalesmørbrød alene eller planlagt middag til mange.

Anonymkode: 5dfe1...a9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 pk kjøttdeig

1/2 ts salt

en klype muskat, nellik, pepper, og ingefær

en klype natvigskrydder

1/2 dl melk

2 ss potetmel

evnt. en halv finkuttet løk. 

Gni kjøttdeigen med saltet og krydderet til den blir seig (saltet binder da væsken i kjøttet og de blir fastere), tilsett potetmel og melk og bland godt. Stek gylne og kok i saus. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...