Gå til innhold

Oppskrift på kjeks/cookies med havregryn og sjokolade?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er på jakt etter en god oppskrift på litt myke kjeks/cookies med mest mulig havregryn, litt sjokolade, som ikke er så fryktelig søte. Har prøvd noen fra Trines matblogg og de er gode de, men veeeldig søte...

Noen som har en oppskrift å dele? :)

Anonymkode: 4a35d...00f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan ofte redusere sukkermengden med en tredjedel - altså i stedet for 300 gram sukker, bruker du bare 200 gram.

Siden sukker har andre funksjoner i bakverk enn kun å tilføre søtsmak, så kan du også "riste" sukkeret. Akkurat som du rister brød. Det fjerner en del av søtsmaken, men bevarer fortsatt sukkeret bakeevner.

https://www.seriouseats.com/recipes/2016/05/dry-toasted-sugar-granulated-caramel-recipe.html

AnonymBruker
Skrevet
På 7.4.2020 den 19.42, AnonymBruker skrev:

Er på jakt etter en god oppskrift på litt myke kjeks/cookies med mest mulig havregryn, litt sjokolade, som ikke er så fryktelig søte. Har prøvd noen fra Trines matblogg og de er gode de, men veeeldig søte...

Noen som har en oppskrift å dele? :)

Anonymkode: 4a35d...00f

Banan og havrecookies er favoritten her i hus. Søtning får du fra bananen og så bruker vi Coop kokssjokolade for den er ikke så bitter.

1 godt moden banan – mer moden mer naturlig sødme

50 gram havregryn små – ca 1 dl

Coop sjokolade hakket i biter

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader.

Mos bananen i en skål til det er minimalt med klumper. Bland inn havregryn, og la havregrynen trekke til seg litt av væske i ca 10 minutter.
Bland inn ønsket mengde sjokolade.
Fordel «deigen», ca 1 ss, på bakepapiret. Jeg fikk 8 kjeks.

Stekes midt i ovnen i rundt 15 min

Digger også en variant med peanøttsmør 

Ingredienser til ca. 8-10 kjeks

2 bananer

100 g glutenfritt havregryn

70 g Eco peanutbutter Crunchy

2 ss havremel

Coop kokesjokolade (mengde velges ut i fra preferanse)

1 ts kanel

 

Slik gjør du: 

1: Mos bananen med en gaffel, rør inn resten av ingrediensene til en jevn og fyldig deig,

2. La det svelle noen få minutter.

3: Fordel deigen på bakepapir, ca 1 ss per kjeks.

4: Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 min (avhengig av ovn).

 

 

 

Anonymkode: 13956...4a1

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...