Belima Skrevet 2. april 2020 #1 Skrevet 2. april 2020 Kan jeg bruke bløtlagte og frosne kikerter til falafel? Har aldri laget det før, men har så lyst til å prøve det. Har nemlig bløtlagte kikerter i frysa. Lurer også på om noen har en oppskrift de er fornøyde med som de vil dele med meg. Har sjekket nettet, men "alle" oppskriftene er forskjellige, så jeg blir litt usikker på hvilken som er best. Alltid noen her inne som har gode forslag og råd å komme med, så jeg håper på det nå også. På forhånd takk. 1
Brunhilde Skrevet 2. april 2020 #2 Skrevet 2. april 2020 Jeg ville prøvd denne oppskriften og bare brukt kikerter. 1
Belima Skrevet 2. april 2020 Forfatter #3 Skrevet 2. april 2020 Takk for tipset! Tror du at jeg kan bruke de frosne ukokte kikertene?
Helena0102 Skrevet 2. april 2020 #4 Skrevet 2. april 2020 Ja det tror jeg du kan, har ikke prøvd det jeg heller men høres riktig ut Fikk lyst til å prøve. Hva annet bruker du bløtlagte kikerter til? Akuratt fått sansen for kikerter i gryter og sånn skjønner du 1
Belima Skrevet 2. april 2020 Forfatter #5 Skrevet 2. april 2020 (endret) Jeg bruker kikerter til verdens beste kikertburgere (i følge barnebarnet mitt). Lager alltid dobbel porsjon av denne oppskriften- 300 gr kokte kikerter 1 sjalottløk 1 vårløk eller purre 1 gulrot 1 dl sesamfrø (ristes i panna) 1 egg 4 ss kikertmel Salt og pepper. Kjør alt i en foodprossor og samk til med salt og pepper. Kikerter stjeler mye smak! Sett røra minst 1 time i kjøleskapet før steking. Form kaker, som kjøttkaker og stek de i rikelig med en blanding av olje og smør på god varme. Jeg bruker rapsolje. Stek ca 3 min på hver side. Lager også en falsk potetsalat som er god. 2 dl kokte kikerter 2 dl kokte kidneybønner 1 1/2 dl frosne erter 1 litt stor løk - finhakkes 1 liten purre eller 3 stk vårløk Alt blandes og husk at ertene skal være frosne når du har de i salaten. La salaten stå til ertene er tinte før dere spiser. Dressing: 1 1/2 dl creme fraiche 2 dl lettmajones/vanlig majones (bruker first price) Litt salt og pepper. Du kan også bruke en dressing du selv liker. Prøv deg frem med dressinger. Endret 2. april 2020 av Belima 2
AnonymBruker Skrevet 2. april 2020 #6 Skrevet 2. april 2020 nei, du kan ikke bruke kikerter som bare er bløtlagt, du må koke dem først Anonymkode: 90b03...e84
Belima Skrevet 2. april 2020 Forfatter #7 Skrevet 2. april 2020 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: nei, du kan ikke bruke kikerter som bare er bløtlagt, du må koke dem først Anonymkode: 90b03...e84 Falafler skal lages med bløtlagte, men ukokte kikerter. 5
Helena0102 Skrevet 3. april 2020 #8 Skrevet 3. april 2020 5 timer siden, Belima skrev: Jeg bruker kikerter til verdens beste kikertburgere (i følge barnebarnet mitt). Lager alltid dobbel porsjon av denne oppskriften- 300 gr kokte kikerter 1 sjalottløk 1 vårløk eller purre 1 gulrot 1 dl sesamfrø (ristes i panna) 1 egg 4 ss kikertmel Salt og pepper. Kjør alt i en foodprossor og samk til med salt og pepper. Kikerter stjeler mye smak! Sett røra minst 1 time i kjøleskapet før steking. Form kaker, som kjøttkaker og stek de i rikelig med en blanding av olje og smør på god varme. Jeg bruker rapsolje. Stek ca 3 min på hver side. Lager også en falsk potetsalat som er god. 2 dl kokte kikerter 2 dl kokte kidneybønner 1 1/2 dl frosne erter 1 litt stor løk - finhakkes 1 liten purre eller 3 stk vårløk Alt blandes og husk at ertene skal være frosne når du har de i salaten. La salaten stå til ertene er tinte før dere spiser. Dressing: 1 1/2 dl creme fraiche 2 dl lettmajones/vanlig majones (bruker first price) Litt salt og pepper. Du kan også bruke en dressing du selv liker. Prøv deg frem med dressinger. Åh takk for oppskrift! Dette må prøves 😄
Brunhilde Skrevet 3. april 2020 #9 Skrevet 3. april 2020 8 hours ago, AnonymBruker said: nei, du kan ikke bruke kikerter som bare er bløtlagt, du må koke dem først Anonymkode: 90b03...e84 Det er her du tar helt feil! Kikerter til falafel skal IKKE kokes først, bare bløtlegges og det har jeg lært av både palestinere og syrere. Jeg har spist falaflene de har laget og de er bare helt fantastisk gode! 7
AnonymBruker Skrevet 3. april 2020 #10 Skrevet 3. april 2020 16 timer siden, Belima skrev: Kan jeg bruke bløtlagte og frosne kikerter til falafel? Har aldri laget det før, men har så lyst til å prøve det. Har nemlig bløtlagte kikerter i frysa. Lurer også på om noen har en oppskrift de er fornøyde med som de vil dele med meg. Har sjekket nettet, men "alle" oppskriftene er forskjellige, så jeg blir litt usikker på hvilken som er best. Alltid noen her inne som har gode forslag og råd å komme med, så jeg håper på det nå også. På forhånd takk. Denne uten tvil:🙌🏻😍 https://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/ Anonymkode: 73011...b4e
AnonymBruker Skrevet 3. april 2020 #11 Skrevet 3. april 2020 15 timer siden, Belima skrev: Takk for tipset! Tror du at jeg kan bruke de frosne ukokte kikertene? Har du bare bløtlagt dem før du frøs dem? Hvis svaret på det er 'ja' så kan du bare ta dem opp, tine dem og koke dem ja. Bruk oppskriften som Brunhilde linket til, den er helt super Om du er smart så lager du en romslig porsjon og fryser de falaflene som ikke skal spises med en gang. Anonymkode: e708a...ef3
Belima Skrevet 3. april 2020 Forfatter #12 Skrevet 3. april 2020 4 timer siden, AnonymBruker skrev: Har du bare bløtlagt dem før du frøs dem? Hvis svaret på det er 'ja' så kan du bare ta dem opp, tine dem og koke dem ja. Bruk oppskriften som Brunhilde linket til, den er helt super Om du er smart så lager du en romslig porsjon og fryser de falaflene som ikke skal spises med en gang. Anonymkode: e708a...ef3 Ja de var bløtlagte. 😀
Belima Skrevet 3. april 2020 Forfatter #13 Skrevet 3. april 2020 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Denne uten tvil:🙌🏻😍 https://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/ Anonymkode: 73011...b4e Får sjekke begge oppskriftene. Fikk ikke laget det i dag, så nå satser jeg på morgendagen. Er skeptisk til koriander, absolutt ikke noe favoritt hos meg den såpesmaken. Takk for forslaget. 🥰
AnonymBruker Skrevet 3. april 2020 #14 Skrevet 3. april 2020 3 minutter siden, Belima skrev: Får sjekke begge oppskriftene. Fikk ikke laget det i dag, så nå satser jeg på morgendagen. Er skeptisk til koriander, absolutt ikke noe favoritt hos meg den såpesmaken. Takk for forslaget. 🥰 Glemte å si at jeg dropper koriander For jeg er også på team vi som syntes koriander smaker såpe 🤮 Anonymkode: 73011...b4e
Belima Skrevet 3. april 2020 Forfatter #15 Skrevet 3. april 2020 10 minutter siden, AnonymBruker skrev: Glemte å si at jeg dropper koriander For jeg er også på team vi som syntes koriander smaker såpe 🤮 Anonymkode: 73011...b4e Så jeg kan droppe det helt!!!! Vært så bekymret for å måtte prøve littegranne, så jeg har kjøpt pulver.
AnonymBruker Skrevet 3. april 2020 #16 Skrevet 3. april 2020 Akkurat nå, Belima skrev: Så jeg kan droppe det helt!!!! Vært så bekymret for å måtte prøve littegranne, så jeg har kjøpt pulver. Koriander kan alltid droppes. Det er virkelig djevelens verk 😂 Anonymkode: 73011...b4e
Belima Skrevet 3. april 2020 Forfatter #17 Skrevet 3. april 2020 22 minutter siden, AnonymBruker skrev: Koriander kan alltid droppes. Det er virkelig djevelens verk 😂 Anonymkode: 73011...b4e 🥵
Brunhilde Skrevet 3. april 2020 #18 Skrevet 3. april 2020 6 hours ago, AnonymBruker said: Har du bare bløtlagt dem før du frøs dem? Hvis svaret på det er 'ja' så kan du bare ta dem opp, tine dem og koke dem ja. Bruk oppskriften som Brunhilde linket til, den er helt super Om du er smart så lager du en romslig porsjon og fryser de falaflene som ikke skal spises med en gang. Anonymkode: e708a...ef3 IKKE koke! De beste falaflene lages på bløtlagte, men "rå", kikerter! 1
AnonymBruker Skrevet 3. april 2020 #19 Skrevet 3. april 2020 11 minutter siden, Brunhilde skrev: IKKE koke! De beste falaflene lages på bløtlagte, men "rå", kikerter! Dette! 🙌🏻 Anonymkode: 73011...b4e
Belima Skrevet 4. april 2020 Forfatter #20 Skrevet 4. april 2020 På 3.4.2020 den 13.40, AnonymBruker skrev: Denne uten tvil:🙌🏻😍 https://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/ Anonymkode: 73011...b4e Lagde denne oppskriften i dag tidlig og syntes de ble kjempegode. Firedoblet den, men har lagt flere kikerter i bløt, så det blir nye i morgen også. Ga bort over halvparten. Så takk for oppskriften. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå