Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan jeg bruke bløtlagte og frosne kikerter til falafel?  Har aldri laget det før, men har så lyst til å prøve det. Har nemlig bløtlagte kikerter i frysa.
Lurer også på om noen har en oppskrift de er fornøyde med som de vil dele med meg. Har sjekket nettet, men "alle"  oppskriftene er forskjellige, så jeg blir litt usikker på hvilken som er best. Alltid noen her inne som har gode forslag og råd å komme med, så jeg håper på det nå også.
På forhånd takk.

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg ville prøvd denne oppskriften og bare brukt kikerter. 

  • Liker 1
Skrevet

Takk for tipset! Tror du at jeg kan bruke de frosne ukokte kikertene?

Skrevet

Ja det tror jeg du kan, har ikke prøvd det jeg heller men høres riktig ut :) Fikk lyst til å prøve. Hva annet bruker du bløtlagte kikerter til? Akuratt fått sansen for kikerter i gryter og sånn skjønner du :)

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Jeg bruker kikerter til verdens beste kikertburgere (i følge barnebarnet mitt). Lager alltid dobbel porsjon av denne oppskriften-

300 gr kokte kikerter
1 sjalottløk
1 vårløk eller purre
1 gulrot
1 dl sesamfrø (ristes i panna)
1 egg
4 ss kikertmel
Salt og pepper.
Kjør alt i en foodprossor og samk til med salt og pepper. Kikerter stjeler mye smak!
Sett røra minst 1 time i kjøleskapet før steking.
Form kaker, som kjøttkaker og stek de i rikelig med en blanding av olje og smør på god varme. Jeg bruker rapsolje.
Stek ca 3 min på hver side.


Lager også en falsk potetsalat som er god.
2 dl kokte kikerter
2 dl kokte kidneybønner
1 1/2 dl frosne erter
1 litt stor løk - finhakkes
1 liten  purre eller 3 stk vårløk
Alt blandes og husk at ertene skal være frosne når du har de i salaten. La salaten stå til ertene er tinte før dere spiser.
Dressing:
1 1/2 dl creme fraiche
2 dl lettmajones/vanlig majones (bruker first price)
Litt salt og pepper.

Du kan også bruke en dressing du selv liker.
Prøv deg frem med dressinger.

Endret av Belima
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

nei, du kan ikke bruke kikerter som bare er bløtlagt, du må koke dem først :) 

 

Anonymkode: 90b03...e84

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

nei, du kan ikke bruke kikerter som bare er bløtlagt, du må koke dem først :) 

 

Anonymkode: 90b03...e84

Falafler skal lages med bløtlagte, men ukokte kikerter.

  • Liker 5
Skrevet
5 timer siden, Belima skrev:

Jeg bruker kikerter til verdens beste kikertburgere (i følge barnebarnet mitt). Lager alltid dobbel porsjon av denne oppskriften-

300 gr kokte kikerter
1 sjalottløk
1 vårløk eller purre
1 gulrot
1 dl sesamfrø (ristes i panna)
1 egg
4 ss kikertmel
Salt og pepper.
Kjør alt i en foodprossor og samk til med salt og pepper. Kikerter stjeler mye smak!
Sett røra minst 1 time i kjøleskapet før steking.
Form kaker, som kjøttkaker og stek de i rikelig med en blanding av olje og smør på god varme. Jeg bruker rapsolje.
Stek ca 3 min på hver side.


Lager også en falsk potetsalat som er god.
2 dl kokte kikerter
2 dl kokte kidneybønner
1 1/2 dl frosne erter
1 litt stor løk - finhakkes
1 liten  purre eller 3 stk vårløk
Alt blandes og husk at ertene skal være frosne når du har de i salaten. La salaten stå til ertene er tinte før dere spiser.
Dressing:
1 1/2 dl creme fraiche
2 dl lettmajones/vanlig majones (bruker first price)
Litt salt og pepper.

Du kan også bruke en dressing du selv liker.
Prøv deg frem med dressinger.

Åh takk for oppskrift! Dette må prøves 😄

Skrevet
8 hours ago, AnonymBruker said:

nei, du kan ikke bruke kikerter som bare er bløtlagt, du må koke dem først :) 

 

Anonymkode: 90b03...e84

Det er her du tar helt feil! Kikerter til falafel skal IKKE kokes først, bare bløtlegges og det har jeg lært av både palestinere og syrere. Jeg har spist falaflene de har laget og de er bare helt fantastisk gode!

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet
16 timer siden, Belima skrev:

Kan jeg bruke bløtlagte og frosne kikerter til falafel?  Har aldri laget det før, men har så lyst til å prøve det. Har nemlig bløtlagte kikerter i frysa.
Lurer også på om noen har en oppskrift de er fornøyde med som de vil dele med meg. Har sjekket nettet, men "alle"  oppskriftene er forskjellige, så jeg blir litt usikker på hvilken som er best. Alltid noen her inne som har gode forslag og råd å komme med, så jeg håper på det nå også.
På forhånd takk.

Denne uten tvil:🙌🏻😍

https://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/

Anonymkode: 73011...b4e

AnonymBruker
Skrevet
15 timer siden, Belima skrev:

Takk for tipset! Tror du at jeg kan bruke de frosne ukokte kikertene?

Har du bare bløtlagt dem før du frøs dem? Hvis svaret på det er 'ja' så kan du bare ta dem opp, tine dem og koke dem ja.

Bruk oppskriften som Brunhilde linket til, den er helt super :) 

Om du er smart så lager du en romslig porsjon og fryser de falaflene som ikke skal spises med en gang.

Anonymkode: e708a...ef3

Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Har du bare bløtlagt dem før du frøs dem? Hvis svaret på det er 'ja' så kan du bare ta dem opp, tine dem og koke dem ja.

Bruk oppskriften som Brunhilde linket til, den er helt super :) 

Om du er smart så lager du en romslig porsjon og fryser de falaflene som ikke skal spises med en gang.

Anonymkode: e708a...ef3

Ja de var bløtlagte. 😀

 

Skrevet
5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Denne uten tvil:🙌🏻😍

https://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/

Anonymkode: 73011...b4e

Får sjekke begge oppskriftene. Fikk ikke laget det i dag, så nå satser jeg på morgendagen. Er skeptisk til koriander, absolutt ikke noe favoritt hos meg den såpesmaken. Takk for forslaget. 🥰

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, Belima skrev:

Får sjekke begge oppskriftene. Fikk ikke laget det i dag, så nå satser jeg på morgendagen. Er skeptisk til koriander, absolutt ikke noe favoritt hos meg den såpesmaken. Takk for forslaget. 🥰

Glemte å si at jeg dropper koriander :) For jeg er også på team vi som syntes koriander smaker såpe 🤮

Anonymkode: 73011...b4e

Skrevet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Glemte å si at jeg dropper koriander :) For jeg er også på team vi som syntes koriander smaker såpe 🤮

Anonymkode: 73011...b4e

Så jeg kan droppe det helt!!!!  :klappe:Vært så bekymret for å måtte prøve littegranne, så jeg har kjøpt pulver.

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, Belima skrev:

Så jeg kan droppe det helt!!!!  :klappe:Vært så bekymret for å måtte prøve littegranne, så jeg har kjøpt pulver.

Koriander kan alltid droppes. Det er virkelig djevelens verk 😂

Anonymkode: 73011...b4e

Skrevet
22 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Koriander kan alltid droppes. Det er virkelig djevelens verk 😂

Anonymkode: 73011...b4e

🥵

Skrevet
6 hours ago, AnonymBruker said:

Har du bare bløtlagt dem før du frøs dem? Hvis svaret på det er 'ja' så kan du bare ta dem opp, tine dem og koke dem ja.

Bruk oppskriften som Brunhilde linket til, den er helt super :) 

Om du er smart så lager du en romslig porsjon og fryser de falaflene som ikke skal spises med en gang.

Anonymkode: e708a...ef3

IKKE koke! De beste falaflene lages på bløtlagte, men "rå", kikerter!

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
11 minutter siden, Brunhilde skrev:

IKKE koke! De beste falaflene lages på bløtlagte, men "rå", kikerter!

Dette! 🙌🏻

Anonymkode: 73011...b4e

Skrevet
På 3.4.2020 den 13.40, AnonymBruker skrev:

Denne uten tvil:🙌🏻😍

https://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/

Anonymkode: 73011...b4e

Lagde denne oppskriften i dag tidlig og syntes de ble kjempegode. Firedoblet den, men har lagt flere kikerter i bløt, så det blir nye i morgen også. Ga bort over halvparten. Så takk for oppskriften.:smilyblomst:

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...