Gå til innhold

Indisk og kardemommekapsler


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har så lyst til å prøve meg på å lage indisk mat, ikke bare bestille, men i nesten alle oppskrifter jeg finner trenger jeg kardemommekapsler. Det finner jeg ikke i noen av butikkene jeg har vært i, og innvandrerbutikker finnes ikke i nærheten her jeg bor. Blir det samme smak av å bruke vanlig kardemomme?

Også lurer jeg på om noen vil dele gode oppskrifter på ulike indiske retter?😊

Anonymkode: 6f494...ac2

AnonymBruker
Skrevet

Jeg lager mye indisk mat og bruker nesten aldri kardemommekapsler, så det bør nok gå helt fint. Har du spisskummen, koriander, gurkemeie og chili, evt. litt garam masala, så kommer du veldig langt! Mye av smaken av indisk mat kommer fra framgangsmåten - de fleste indiske gryter begynner med varm olje, så hele krydder (f.eks. hele spisskummenfrø) og løk. Når løken er på vei til å bli karamellisert, tilsetter en finhakket hvitløk, ingefær og grønn chili. Dette surrer med i noen minutter, så tilsettes tørre krydder (spisskummen, koriander, gurkemeie, chili), og det får også frese med i oljen i noen minutter. Dette er smaksbasen. Da kan du tilsette spinat og fløte for saag, eller tomater og kikerter for chana masala, eller kokosmelk og grønnsaker for korma, osv. Smak til med salt. Garam masala drysses gjerne på helt tilslutt. 

Her er en god oppskrift på kylling-curry og her en på chana masala (vegetarisk), som begge illustrerer denne framgangsmåten. Begge uten kardemommekapsler! Lykke til 😋

Anonymkode: 674ed...aea

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg lager mye indisk mat og bruker nesten aldri kardemommekapsler, så det bør nok gå helt fint. Har du spisskummen, koriander, gurkemeie og chili, evt. litt garam masala, så kommer du veldig langt! Mye av smaken av indisk mat kommer fra framgangsmåten - de fleste indiske gryter begynner med varm olje, så hele krydder (f.eks. hele spisskummenfrø) og løk. Når løken er på vei til å bli karamellisert, tilsetter en finhakket hvitløk, ingefær og grønn chili. Dette surrer med i noen minutter, så tilsettes tørre krydder (spisskummen, koriander, gurkemeie, chili), og det får også frese med i oljen i noen minutter. Dette er smaksbasen. Da kan du tilsette spinat og fløte for saag, eller tomater og kikerter for chana masala, eller kokosmelk og grønnsaker for korma, osv. Smak til med salt. Garam masala drysses gjerne på helt tilslutt. 

Her er en god oppskrift på kylling-curry og her en på chana masala (vegetarisk), som begge illustrerer denne framgangsmåten. Begge uten kardemommekapsler! Lykke til 😋

Anonymkode: 674ed...aea

Supert, tusen takk😃

Anonymkode: 6f494...ac2

AnonymBruker
Skrevet
På 31.3.2020 den 18.28, AnonymBruker skrev:

Jeg har så lyst til å prøve meg på å lage indisk mat, ikke bare bestille, men i nesten alle oppskrifter jeg finner trenger jeg kardemommekapsler. Det finner jeg ikke i noen av butikkene jeg har vært i, og innvandrerbutikker finnes ikke i nærheten her jeg bor. Blir det samme smak av å bruke vanlig kardemomme?

Også lurer jeg på om noen vil dele gode oppskrifter på ulike indiske retter?😊

Anonymkode: 6f494...ac2

Jeg synes den hele kardemommen gir en helt egen smak som du ikke får fra den ferdigmalte. Men vanlig, malt kardemomme er likevel fullt brukbart, og bedre enn ingen kardemomme. Kardemomme er godt uansett. :) 

Anonymkode: d69fe...09f

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...