melis Skrevet 11. september 2002 #1 Del Skrevet 11. september 2002 Jeg slo til å lagde ekte meksikansk mat i helga! Yummi! Har aldri laget tortillalefsene selv noen gang, og det var en suksess! Kjempe lett deig å lage. Anbefaler interesserte å prøve! 6,5 dl mel 2,5 dl lunket vann 2 ss smør, smult etc 3/4 ts salt 2 ts bakepulver Vil du lage maistortillas, erstatter du melet med maismel Smøret bør være romtemperert. Kna alt sammen til en smidig deig. Del den i 12 boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter. Bak de så ut til de er ca. 12 cm i diameter. Stek de på "tørr" jernstekepanne på middels varme. Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler. De skal være gylne og fine. De er litt stive når de er nystekte, men blir bløtere etter en liten stund. Så er det bare å fylle de med det du måtte ønske!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frøken Dings Skrevet 11. september 2002 #2 Del Skrevet 11. september 2002 Har man først laget hjemmelagde tortillas én gang, går man ikke tilbake til vakuumpakkede, nei! Det er utrolig godt og veldig enkelt også. Hjemmelaget salsa i tillegg, da har du virkelig en helaften foran deg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Lillian* Skrevet 11. september 2002 #3 Del Skrevet 11. september 2002 Wow, dette må jeg prøve!! Kanskje jeg skal prøve til helgen.. Men hallo, Frøken Dings, hvordan lager du hjemmelaget salsa da?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frøken Dings Skrevet 11. september 2002 #4 Del Skrevet 11. september 2002 Oi, unnskyld! Her kommer oppskrift: 1/2 finhakket rød paprika 1/2 finhakket grønn paprika 2 bokser grovhakkede tomater (ca 400 g) 1 finhakket løk 1 ts kajennepepper 1 ts chilipulver 1/2 lime (saften) jalapenos (etter smak) salt/pepper Blandes og has i en bolle. Tilsett saften av 1/2 lime og smak til med salt og pepper. Jalapenos finhakkes og has i - etter smak. Holder seg noen dager i kjøleskap. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Lillian* Skrevet 11. september 2002 #5 Del Skrevet 11. september 2002 Oppdaga akkurat at det sto man skulle steke tortillas'ene i jernstekepanne... Men jeg har ikke det, jeg... Kan jeg bruke min vanlige tefal-panne likevel?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melis Skrevet 12. september 2002 Forfatter #6 Del Skrevet 12. september 2002 Vet faktisk ikke. Det var det som stod i oppskriften. Men du kan jo prøve... Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frøken Dings Skrevet 12. september 2002 #7 Del Skrevet 12. september 2002 Jeg steker mine i vanlig stekepanne, går fint det. Ikke bruk smør eller olje, og stek på sterkeste temperatur. Du får si fra hvordan den meksikanske aften gikk, da! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Merrick Skrevet 12. september 2002 #8 Del Skrevet 12. september 2002 Skal man først lage både hjemmelaget tortillas og salsa så må man jo lage litt hjemmelaget guacamole også... Enkelt med 1 avocado, litt finhakket løk, litt finhakket tomat (evt. bruk litt hjemmelaget salsa), litt finhakket hvitløk og litt sitronsalt. Litt pepper blir også bra - smak det til. Har du en eller annen form for mikser (stavmikser eller food prosessor eller lignende) så får du en fin kremet konsistens, men det blir bra hvis du bare moser det sammen også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Lillian* Skrevet 14. september 2002 #9 Del Skrevet 14. september 2002 Nu har vi akkurat spist... Veel...Sambisen reiste på bensinstasjonen og kjøpte tortillas, for de hjemmelagde var ingen suksess... :oops: Hva gjorde jeg feil?? De var iallfall ikke så gode som de ferdige vakuumpakkede... MEN, Salsaen derimot: YUMMY!!! Namnamnam!! Kommer ALDRI til å kjøpe ferdigsalsa mer iallfall... Ellers så er kvelden sålangt særdeles vellykket, vi ble mette og kikka på "Tore på sporet" og snufset litt...hehe...iallfall jeg.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 17. september 2002 #10 Del Skrevet 17. september 2002 Så synd at tortilla-bakingen gikk i vasken da, *Lillian*! Hva var det som var galt med dem da? Ble de for tørre/harde? I så fall kan du ha stekt dem for lenge, de skal være i pannen maks 15-20 sekunder på hver side. (Du må altså bruke veldig sterk varme!) Kan det tenkes at de ikke var tynne nok? De skal være så tynne som overhodet mulig før du steker dem. Min oppskrift er nok ganske identisk med melis sin, men du kan få den allikevel: 1 liter hv mel 2 ts salt 1 ts bakepulver 1,5 dl romtemperert margarin ca 3 dl varmt vann (40 o) hvetemel til utbaking. Bland hvetemel, salt og bakepulver. Smuldre inn smøret. Tilsett vann litt etter litt til du har en deig som ikke kleber. Denne deigen får du ca 20 tortillas av. Husk; bruk godt med mel for å få lefsene så tynne som mulig. Børst av overflødig mel før steking. Stek 15-20 sekunder på hver side. Stable i kjøkkenhåndkle til servering. Håper du ikke har gitt opp prosjekt tortilla, og at du prøver igjen! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frøken Dings Skrevet 17. september 2002 #11 Del Skrevet 17. september 2002 Og siste innskriver var altså Frøkenen... 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå