Gå til innhold

Kan jeg bruke Fersk gjær som ikke har vært oppbevart i kjøleskap?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Tenkte plutselig jeg skulle bake boller,men nå så jeg at jeg hadde lagt gjærpakkene utenfor kjøleskapet og la ikke merke til det før nå. De har sikkert ligger ute i en uke,er de ubrukelige da?

Anonymkode: b2af3...6b5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ta av et lite hjørne og smuldre det opp i ei skål. Tilsett lunket vann (ca 2 dl)  og litt sukker (1/2 ts), og rør alt sammen. La stå i 10-15 minutter. Hvis det har dannet seg bobler, så er gjæren fortsatt aktiv og kan brukes. Hvis ikke, er den dessverre død. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...