Gå til innhold

Eltefrie boller?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har så vidt begynt å prøve meg på å lage eltefrie brød. Det er jo helt fantastisk, så lite jobb og så bra resultat! Når jeg har laget brød på "vanlig" måte (mye gjær, mye mel, elting, heving i 1 t) har de alltid blitt smuldrete og fort tørre. Men så tenker jeg - muligens i min nybegynner-uvitenhet - er det mulig å gjøre det samme med boller? Altså lage en bolledeig med lite gjær, bare røre det sammen og la det heve i 12 t? En slik må sikkert ha mer væske og mindre mel enn en vanlig bolledeig, da, men er det noen som har prøvd? 

Anonymkode: 423b7...b56

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Ja, prøvde det for noen uker siden. Eltet den litt, men bare for hånd. Eltet ikke mer enn 3-4 minutter. Deigen hevet i ca 4 timer. Det ble veldig bra! 

Anonymkode: d84d4...6ad

Skrevet

Bollene må jo uansett rulles. og det er jo det som er arbeidet?

Hvis du er ute etter saftige boller som ikke blir tørre så fort anbefaler jeg tangzhongmetoden. Jeg bruker det til det meste av søt gjærbakst og resultatet blir bra hver gang. 

Skrevet

Jeg syns du skal prøve! Når du hever så lenge rekker ihvertfall bollene utvikle kjempegod smak! Men salt og søt gjærbakst kan ofte oppføre seg liiiitt forskjellig så det kan hende det ikke vil fungere like bra å bake eltefritt. 

AnonymBruker
Skrevet
20 timer siden, Brunhilde skrev:

Bollene må jo uansett rulles. og det er jo det som er arbeidet?

Hvis du er ute etter saftige boller som ikke blir tørre så fort anbefaler jeg tangzhongmetoden. Jeg bruker det til det meste av søt gjærbakst og resultatet blir bra hver gang. 

Synes ikke det er noe særlig arbeid, det er elting som er mest arbeid. Har ikke kjøkkenmaskin. 

Den metoden du nevner virker veldig tidkrevende. Jeg er ute etter å få det enklest mulig ;) 

Anonymkode: 423b7...b56

Skrevet
5 hours ago, AnonymBruker said:

Synes ikke det er noe særlig arbeid, det er elting som er mest arbeid. Har ikke kjøkkenmaskin. 

Den metoden du nevner virker veldig tidkrevende. Jeg er ute etter å få det enklest mulig ;) 

Anonymkode: 423b7...b56

Ja, da så. Jeg foretrekker et godt resultat fremfor å forte meg. Hastverk er lastverk, også, eller kanskje spesielt, når det gjelder baking.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Bloggeren Ina fra bloggen mat på bordet har gitt ut kokebok om søt eltefri gjærbakst. Sjekk blogg og insta!

Anonymkode: 923cf...baf

AnonymBruker
Skrevet
På 29.3.2020 den 22.42, Brunhilde skrev:

Ja, da så. Jeg foretrekker et godt resultat fremfor å forte meg. Hastverk er lastverk, også, eller kanskje spesielt, når det gjelder baking.

Så kjekt for deg at du har så mye tid til overs, da ;) midt i tidsklemma er det enten raskt eller ikke i det hele tatt. Heller raske boller enn ingen boller.

Anonymkode: dd7e1...fe7

Skrevet
43 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så kjekt for deg at du har så mye tid til overs, da ;) midt i tidsklemma er det enten raskt eller ikke i det hele tatt. Heller raske boller enn ingen boller.

Anonymkode: dd7e1...fe7

Men eltefri bakst tar jo lengst tid. Deigen må jo hvile i 18-24 timer, så brettes, hvile i 2 timer og så stekes ;)

Men mindre arbeid er jeg enig i at det er. 

Som noen over sa så bød du sjekke bloggen Mat På Bordet. Hun som driver den lager kun eltefri bakst, inkludert boller :)

Skrevet
2 hours ago, AnonymBruker said:

Så kjekt for deg at du har så mye tid til overs, da ;) midt i tidsklemma er det enten raskt eller ikke i det hele tatt. Heller raske boller enn ingen boller.

Anonymkode: dd7e1...fe7

Og du har tid til å tenke ut spydige svar, kan sannelig ikke være mye tidsklemme på deg. :smilyblomst:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...