Gå til innhold

laksekoteletter hvordan får jeg det til å smake ?


Anbefalte innlegg

Gjest Toro_Jenta
Skrevet

oppskrifter mottaes med takk

gjerne på grillen

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bakte laksekoteletter (4 pers.)

2 ss limesaft

2 knuste hvitløksfedd

2 ts søt chilisaus

2 ss olivenolje

4 laksekoteletter

1 lime delt i 8 tynne skiver

Bland limesaft, hvitløk, chilisaus og olje og visp det sammen. Legg et stykke oljet aluminiumsfolie på et stekebrett, legg fisken oppå. Hell marinaden over og to skiver lime på hvert fiskestykke. Legg et nytt folieark over fisken og lukk godt. Stek ved 180-190 grader i 10 minutter. La stå 5 minutter med folien lukket. Server med tynne grillede søtpotetskiver og en grønn salat.

Grillet laks med chili-maissalsa (4 pers.)

½ ts malt spisskummen

½ ts paprikapulver

4 laksekoteletter

4 lime skåret i båter

1 stor boks maiskorn

4 finsnittede vårløk

1 lite knust hvitløksfedd

½ rød paprika, finhakket

1 ts finhakket rød chili

1 ts finhakket grønn chili

1 ts malt spisskummen

2 ss olivenolje

2 ss limesaft

1 ss finhakket persille

Bland mais med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Bland olje med spisskummen og paprikapulver og pensle laksen med blandingen. Grill eller stek og ser med salsa og limebåter.

Laksekoteletter med tomat og oliven (4 pers.)

½ kopp rosiner

4 laksekoteletter

hvetemel

1 hakket løk

1 hakket selleristang

2 knuste hvitløksfedd

2 bokser hermetiske tomater

1 kopp vann

2 laurbærblader

150 g pimientofylte grønne oliven

½ kopp ristede pinjekjerner

Dekk rosinene med kokende vann og la stå 15 minutter. Vend laksen i mel og stek gyllen, men ikke helt gjennomstekt. Fres løk, selleri og hvitløk mykt i litt olje. Rør inn rosiner, tomater, vann, laurbærblader, oliven og pinjekjerner. La koke opp, tilsett laks og la småkoke under lokk ca 15 minutter.

Skrevet

Jeg var på en grillfest i fjorsommer hvor vi fikk servert laks. De hadde pakket laksen inn i aluminiumsfolie saltet, pepret (med sitronpepper og vanlig pepper) godt og en liten klatt smør.

Til hadde de laget en saus som bestod av skviset sitron, salt, pepper, sitronpepper, en boks rømme og en pakke fløte. Dette kokte de opp rett før servering. Smakte helt nydelig til laks.

Gjest gladlaks
Skrevet

Sånn griller jeg laks om sommeren hvis det skal være enkelt:

Laks i folie med purre, gulerøtter og rødløk i strimler, salt og pepper, gjerne litt sitron eller lime, og reker hvis jeg har det... Hertil kan man servere en klætt rømme (så slipper man tenke på varm saus), godt brød og agurksalat.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...