Gå til innhold

Tror jeg har drept gjæren


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Lager boller nå, og varmet smør og melk sammen. Ble altfor varmt, så lurer på om jeg har drept gjæren. Brukte tørrgjær. Den hever ikke.. bare å kaste eller.. ? 

Anonymkode: c1ffb...8db

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Lager boller nå, og varmet smør og melk sammen. Ble altfor varmt, så lurer på om jeg har drept gjæren. Brukte tørrgjær. Den hever ikke.. bare å kaste eller.. ? 

Anonymkode: c1ffb...8db

Det høres sånn ut, hvor lenge har den stått til heving?

Og hvor hever du den?

Endret av Rumle
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, Rumle skrev:

Det høres sånn ut, hvor lenge har den stått til heving?

45 minutter. 

Anonymkode: c1ffb...8db

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

45 minutter. 

Anonymkode: c1ffb...8db

Du får veldig kompakt bakst om du bruker deigen nå ja. Gjæren er død 

Anonymkode: a66f0...06e

Skrevet (endret)
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

45 minutter. 

Anonymkode: c1ffb...8db

Da er den nok mest sannsynlig død ja.

Endret av Rumle
AnonymBruker
Skrevet

Hvis man har en deig uten fungerende gjær kan man tilsette ny gjær. Jeg pleier å blande ut gjæren i lunkent vann med en ss sukker, og vente til det blir liv. Så blander jeg vannet inn i deigen, til hele deigen er jevnt klissete. Til slutt elter jeg inn mel til deigen blir passe igjen.

 

Anonymkode: 4e78f...359

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...