Gå til innhold

Hvilken saus lager dere selv til kjøtt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg klarer brun saus og bernaise

Ellers er jeg ganske tafatt når det gjelder saus. Tenker mest til helt enkle retter som koteletter fks 

Jeg er enkel i matveien, men vil imponere broren min litt ( og dessuten god tid til å lære noe nytt!)

Jeg kan ostesauser, og tomatsausen. Er mer ute etter noe ala brun saus. Takk på forhånd 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg spiste jo koteletter i brun saus da jeg var barn og fikk det servert hjemme, men det var aldri det beste jeg visste. Jeg lager gjerne saus til koteletter ved å brune kotelettene godt, så bruner jeg sopp og gjerne litt løk og til slutt heller jeg på fløte med litt soyasaus og bittelitt sukker. Det er jo ikke en brun saus, men veldig godt. Serverer gjerne ris med maiskorn ved siden av.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Soppsaus: stek sjampinjong, ha i smør, salt og pepper. Tøm over fløte, smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. La den småkoke litt så blir den litt tykkere. Veldig god

Anonymkode: 789b6...d6a

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Soppsaus: stek sjampinjong, ha i smør, salt og pepper. Tøm over fløte, smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. La den småkoke litt så blir den litt tykkere. Veldig god

Anonymkode: 789b6...d6a

Glemte en viktig ting: soyasaus for farge og smak

Anonymkode: 789b6...d6a

  • Liker 2
Skrevet

Er det ingen som bruker kraft eller buljong i saus?  Blir jo ofte smakløs uten, med mindre kjøttet koker i timer i sausen.

AnonymBruker
Skrevet

Til stekt rødt kjøtt av ulike typer lager jeg som regel rødvinssaus med gastrique (karamellisert sukker + rødvinseddik eller sherryeddik), rødvin og kraft, kokt inn til det halve (sånn cirka) og tilsatt litt smør tilslutt.

Anonymkode: 30fd8...d5a

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, Apocalypte skrev:

Er det ingen som bruker kraft eller buljong i saus?  Blir jo ofte smakløs uten, med mindre kjøttet koker i timer i sausen.

Ja, ofte. Men det kommer jo an på hva slags saus jeg lager.
Og hva slags saus jeg lager, kommer an på hva slags kjøtt det er, tilberedningsmetode, tilbehør osv

Anonymkode: df865...5dd

AnonymBruker
Skrevet

Laget til storfekjøtt, entrecôte eller biff feks 

Stek sjalottløk i smør og hell oppi fløte, og litt Dijonsennep. 

Anonymkode: f050a...046

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...