AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #1 Skrevet 20. mars 2020 https://www.nrk.no/trondelag/butikkene-vil-ha-retningslinjer-for-smagodt-1.14953103 Mattilsynet sier smitte via matvarer uten emballasje, for eksempel smågodt, er lite sannsynlig fordi smitten må ned i luftveiene før man blir syk. Dette forstår jeg ingenting av. Hvorfor skal vi da vaske hender, ta på færrest mulig matvarer i butikken, vaske flater osv? Jeg har tenkt at det er fordi vi ikke skal få viruset inn på slimhinnene. Mener Mattilsynet at det kun smitter hvis vi puster inn dråper? Dette ga virkelig ingen mening for meg, og jeg er forvirret 🤔 Anonymkode: 08e32...567 3
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #2 Skrevet 20. mars 2020 Tipper det smitter på den måten også, men de ønsker ikke spre frykt. Blir folk redd for å gå i matbutikken har vi virkelig et problem... Anonymkode: 6fe97...337 7
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #3 Skrevet 20. mars 2020 Ja, men vi svelger jo godteriet da og får vel viruset inn på slimhinnene da? Eller gjennom frukt og grønt. Anonymkode: 76760...4e5
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #4 Skrevet 20. mars 2020 Rar formulering, men de mener vel at det sannynligvis ikke er forskjell på matvarer med og uten emballasje, dvs. man må følge de samme anbefalingene. Uansett er det rart at salget av smågodt opprettholdes når andre måter der man forsyner seg om hverandre, slik som buffeer, ikke er lov. Anonymkode: 00572...ff7 4
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #5 Skrevet 20. mars 2020 De har stengt smågodthylla i noen butikker. Merkelig at det ikke er likt overalt.. Anonymkode: 6fe97...337
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #6 Skrevet 20. mars 2020 Mattilsynet mener kanskje de nedre luftveiene, altså luftrøret. Smågodt du spiser havner ikke i lungene, så da er du trygg. Anonymkode: 939e7...916 2
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #7 Skrevet 20. mars 2020 Jeg rører fanken ikke smågodt eller buffeter av noe slag. Anonymkode: 103a0...bc5 4
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #8 Skrevet 20. mars 2020 50 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ja, men vi svelger jo godteriet da og får vel viruset inn på slimhinnene da? Eller gjennom frukt og grønt. Anonymkode: 76760...4e5 Frukt og grønt kan vaskes, de fleste til og med med såpe, verre med smågodt. Anonymkode: e76f7...a76
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #9 Skrevet 20. mars 2020 15 minutter siden, AnonymBruker skrev: Mattilsynet mener kanskje de nedre luftveiene, altså luftrøret. Smågodt du spiser havner ikke i lungene, så da er du trygg. Anonymkode: 939e7...916 Er du seriøs? Dette er helt feil. Og Mattilsynet tar helt feil. Det er jo akkurat det samme prinsippet der som ellers: har noen nyst på smågodteret som er syk og du spiser det, ja da blir du syk. Emballasje gjør jo at maten er beskyttet. Men viruset kan leve fra 1-3 dager på emballasjen også, så om man er i risikogruppen bør man tenke på det. Og svadaet til myndighetene om at munnbind ikke hjelper, det er ikke sant. Det sier de bare fordi vi er tomme for munnbind. Hadde alle brukt munnbind/hansker hadde smitterisiko gått drastisk ned. Forøvrig er det luftsmitte slik at du trenger ikke en gang ta på en gjenstand for å bli smittet, det kan være nok å oppholde seg i samme rom (feks heis) i opptil tre timer etter at noen med smitte har nyst der. Dette er jævli smittsomme greier og det myndighetene gjør er milevis fra nok. Anonymkode: 47546...05b 5
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #10 Skrevet 20. mars 2020 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Og svadaet til myndighetene om at munnbind ikke hjelper, det er ikke sant. Det sier de bare fordi vi er tomme for munnbind. Hadde alle brukt munnbind/hansker hadde smitterisiko gått drastisk ned. Forøvrig er det luftsmitte slik at du trenger ikke en gang ta på en gjenstand for å bli smittet, det kan være nok å oppholde seg i samme rom (feks heis) i opptil tre timer etter at noen med smitte har nyst der. Dette er jævli smittsomme greier og det myndighetene gjør er milevis fra nok. Anonymkode: 47546...05b I så tilfelle er det ikke bare de norske myndighetene som farer med svada. Ja, munnbind kan beskytte spesielt omgivelsene fra smitte fra bæreren av munnbindet. Er det luftsmitte, fungerer ikke vanlig munnbind fordi partiklene i aerosoler er så små at de slipper gjennom munnbindet! Anonymkode: e76f7...a76
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #11 Skrevet 20. mars 2020 Reagerte på det samme. Det gir ingen mening, det var direkte feil. For da blir alle tiltak med å fjerne bufféer, smaksprøver, redusere kontaktpunkter man tar på osv meningsløse. Anonymkode: fe96e...64b 3
Nerine_ Skrevet 20. mars 2020 #12 Skrevet 20. mars 2020 17 minutter siden, AnonymBruker skrev: Er du seriøs? Dette er helt feil. Og Mattilsynet tar helt feil. Det er jo akkurat det samme prinsippet der som ellers: har noen nyst på smågodteret som er syk og du spiser det, ja da blir du syk. Emballasje gjør jo at maten er beskyttet. Men viruset kan leve fra 1-3 dager på emballasjen også, så om man er i risikogruppen bør man tenke på det. Og svadaet til myndighetene om at munnbind ikke hjelper, det er ikke sant. Det sier de bare fordi vi er tomme for munnbind. Hadde alle brukt munnbind/hansker hadde smitterisiko gått drastisk ned. Forøvrig er det luftsmitte slik at du trenger ikke en gang ta på en gjenstand for å bli smittet, det kan være nok å oppholde seg i samme rom (feks heis) i opptil tre timer etter at noen med smitte har nyst der. Dette er jævli smittsomme greier og det myndighetene gjør er milevis fra nok. Anonymkode: 47546...05b Hvordan tenker du at hansker kan begrense smitte i det daglige? Det er fortsatt like viktig å vaske hender ved bruk av hansker (både før og etter), og de må taes på og av helt korrekt. 2
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #13 Skrevet 20. mars 2020 12 minutter siden, AnonymBruker skrev: I så tilfelle er det ikke bare de norske myndighetene som farer med svada. Ja, munnbind kan beskytte spesielt omgivelsene fra smitte fra bæreren av munnbindet. Er det luftsmitte, fungerer ikke vanlig munnbind fordi partiklene i aerosoler er så små at de slipper gjennom munnbindet! Anonymkode: e76f7...a76 Ja men et betydelig mindre antall partikler vil nå ut om alle hadde brukt munnbind. Sa ikke at det stopper smitten helt, men vil hjelpe betydelig. Er du uenig i det? Anonymkode: 47546...05b
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #14 Skrevet 20. mars 2020 7 minutter siden, Nerine_ skrev: Hvordan tenker du at hansker kan begrense smitte i det daglige? Det er fortsatt like viktig å vaske hender ved bruk av hansker (både før og etter), og de må taes på og av helt korrekt. Fordi det er med på bevisstgjøring. Anonymkode: 47546...05b
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #15 Skrevet 20. mars 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Fordi det er med på bevisstgjøring. Anonymkode: 47546...05b Har du observert hvordan folk bruker hansker i butikken nå? De virker ikke særlig bevisste. Det er jo akkurat det samme om de kladder på alt med rene hender eller om de har hansker utenpå rene hender. Anonymkode: e76f7...a76 3
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #16 Skrevet 20. mars 2020 Er ingen som trenger smågodt i løsvekt, med unntak av Ronja godtesnop kanskje . Vi andre kan kjøpe ferdig pakket! Anonymkode: 028e1...a6c 1
Nerine_ Skrevet 20. mars 2020 #17 Skrevet 20. mars 2020 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Fordi det er med på bevisstgjøring. Anonymkode: 47546...05b Jaha. Jeg har vært vitne til det i butikken. Kunden kommer inn, putter sine uvaskede hender oppi esken med hansker, klasser omtrent over hele hansken når de taes på, samme klønete prosedyre når de skal av. Kan ikke helt se nytten her? 2
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #18 Skrevet 20. mars 2020 Akkurat her kan Mattilsynet ta seg en uinnpakket bolle rett fra selvforsyningsdisken. Anonymkode: ee7de...e18 5
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #19 Skrevet 20. mars 2020 56 minutter siden, AnonymBruker said: Frukt og grønt kan vaskes, de fleste til og med med såpe, verre med smågodt. Anonymkode: e76f7...a76 Med såpe, i 30 sekunder? Eller antibac? Anonymkode: 55e25...434
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2020 #20 Skrevet 20. mars 2020 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Med såpe, i 30 sekunder? Eller antibac? Anonymkode: 55e25...434 Hvorfor sløse dyrebar Antibac på dette når såpe gjør samme nytten? Dessuten må man jo skylle grønnsaken/frukten etter Antibac uansett, med mindre man liker den litt klissete følelsen og smaken av glyserol. Anonymkode: e76f7...a76 2
Anbefalte innlegg