Gå til innhold

Er det trygt å kjøpe brød, løk og andre varer som ikke er forseglet i plast nå?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Brødposene er jo åpne... Løken ligger fritt i netting.. Har skjønt mange holder seg unna smågodtplukk og bakevareplukk men hva med brød og løk som jo heller ikke kan skylles?

Anonymkode: 6e5fc...e67

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Leste at smitten overlevde lenger på plast faktisk. Løk spiser du vel helst varmebehandlet og brødene står jo oppe. Jeg styrer unna agurk og tomat i de "smågodt" kassene bare 🙂

AnonymBruker
Skrevet

Løk kan da skylles! 

Anonymkode: 45131...109

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har lyst til å lage Taco, da bruker jeg rødløk kald altså ikke varmebehandlet. tenkte agurk var greit siden den er forseglet, men småtomater ligger jo også i plastikkbokser med luftehull i... Bruker også disse ingrediensene kalde, ikke varmebehandlet i salater. Bør jeg droppe det?

Hva mente du med brødet? Det er fordi brødposene står oppe/åpen i ene enden at jeg er litt skeptisk.

Anonymkode: 6e5fc...e67

AnonymBruker
Skrevet

Har hørt at det gule i skolebrød er rene smittebomben.

Anonymkode: c2052...cb5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Har hørt at det gule i skolebrød er rene smittebomben.

Anonymkode: c2052...cb5

Jeg tenker på frokost brød. Altså en loff eller kneippbrød. Men de er jo i åpne papirposer...

Anonymkode: 6e5fc...e67

AnonymBruker
Skrevet

Kjøper dere andre brød og grønnsaker som ikke er forseglet nå??

Anonymkode: 6e5fc...e67

Skrevet

Du tar vel stort sett av skallet på løken kanskje? 

Og selvom feks agurken har plast på seg, tviler jeg på at den alltid er tett og fri for (mikroskopisk) hull. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Må straks gå på butikken!!! Kjøper dere andre brød nå eller ikke???? Og ville dere droppet agurk og alt annet som ikke er vakumpakket??

Løken skreller jeg men hjelper ikke om ytterste lag har virus og hånda mi som har tatt på det kommer borti laget under i skrellingsprosessen. Syns dette er så vanskelig men føler meg hysterisk av å bare spise mat fra hermetikkbokser også.

Anonymkode: 6e5fc...e67

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Må straks gå på butikken!!! Kjøper dere andre brød nå eller ikke???? Og ville dere droppet agurk og alt annet som ikke er vakumpakket??

Løken skreller jeg men hjelper ikke om ytterste lag har virus og hånda mi som har tatt på det kommer borti laget under i skrellingsprosessen. Syns dette er så vanskelig men føler meg hysterisk av å bare spise mat fra hermetikkbokser også.

Anonymkode: 6e5fc...e67

Vask løken før du skreller den. 

Anonymkode: 57b7d...2b8

AnonymBruker
Skrevet

Kjøper mat som vanlig og har vanlige hygieneregler på kjøkkenet. Det her tar jo helt av. Alt som skal varmebehandles bekymrer meg ikke. Det som ikke varmebehandles (salat etc) skylles godt som vanlig. 

Anonymkode: 79824...b85

Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vask løken før du skreller den. 

Anonymkode: 57b7d...2b8

Tviler på at du får vaska "stilke enden". Holder å ta av skallet. 

 

Gjest Keikolina
Skrevet
30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kjøper dere andre brød og grønnsaker som ikke er forseglet nå??

Anonymkode: 6e5fc...e67

Spiser baguetter som er vaakum pakka.

AnonymBruker
Skrevet

Brød kan j skjæres i skiver og fryses i noen dager.

Anonymkode: f60af...a78

Skrevet

Kjøper og spiser mat som normalt. Jeg er normalt redd for å få omgansyke av det dere beskriver. Nå er det corona. Må jobbe med meg selv på dette. Satse på at folk ikke tafser så mye på ting. 

AnonymBruker
Skrevet

Viruset tåler å bli frosset ned. Det er bedre å legge brød i ovnen på 200 grader i noen få minutter uoppkuttet. Virusene vil være på utsiden og bli varmet fort opp. Selv 60 grader er nok til å ta knekken på dem, men da tar det vesentlig lenger tid.

Anonymkode: ae47c...5f3

×
×
  • Opprett ny...