Gjest gjesten Skrevet 13. juni 2005 #2 Skrevet 13. juni 2005 Spinatsuppe? Har ikke prøvet den selv. http://www.aperitif.no/index.db2?id=75928
Arkana Skrevet 13. juni 2005 #3 Skrevet 13. juni 2005 Denne er kjempegod. Jeg synes fersk spinat er best da, men du kan fint bruke frossen spinat her. Vårpai 100 g smør 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 egg 3-4 sjalottløk 1-2 never frisk spinat 1-3 fedd hvitløk 1 ss smør 4 egg 1 ½ dl fløte 1 ½ dl melk 1 ½ dl revet ost 1 ts salt pepper 2 dl friske urter (persille, gressløk, timian) Smuldre sammen smør og mel og rør inn egg. Klem deigen ut i 24 cm form. Prikk bunnen med gaffel og stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Finhakk løk, hvitløk og urter. Skyll spinaten, la renne godt av seg og riv opp i mindre biter. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett spinat og la trekke i 2-3 minutter. Tilsett urter og hell alt over på bunnen. Pisk egg, fløte, melk, salt og pepper lett sammen og hell over i formen. Dryss over revet ost. Stek på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. La hvile 15-20 minutter før servering. Kan evt tilsettes bacon e.l.
marta Skrevet 13. juni 2005 Forfatter #4 Skrevet 13. juni 2005 Tusen takk! Den paien skal jeg prøve! Jeg elsker pai!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå