Gå til innhold

Blir saltet kjøtt saltere av å fryses?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

En slektning av meg påsto at lettsaltet kjøtt som lettsaltet svineknoke blir saltere av å fryses. Altså vil kjøttet smake altfor mye salt når det tines opp igjen og brukes.

Jeg spurte hvordan noe kan bli saltere når ikke mer salt tilsettes, men det hadde h*n ikke noe svar på, bare mente å "ha lest et sted" at det var sånn.

Noen som vet om dette stemmer? Høres ikke logisk ut for meg.

 

Anonymkode: f2455...24a

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Nei.

Anonymkode: 3dc79...f00

AnonymBruker
Skrevet

Hvor skulle det saltet kommet fra?

Anonymkode: 09648...668

AnonymBruker
Skrevet

Jo lengre tid saltet får virke, jo saktere vil kjøttet smake. Så det vil nok smake en anelse saktere etter lang oppbevaring. Det behøver ikke å være et problem, det er bare å vanne ut kjøttet etterpå. Eventuelt koke opp, skifte vann og koke igjen. 

Anonymkode: 0d1ae...e6b

Skrevet

Hvis kjøttet tørker i frysen, så vil det smake saltere. Tin det kaldt vann.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
22 minutter siden, draug 75 skrev:

Hvis kjøttet tørker i frysen, så vil det smake saltere. Tin det kaldt vann.

Det lettsaltede kjøttet vi brukte, lå i "hermetisk forseglet" produsentforpakning (plast), og kjøttet hadde ligget i vel to måneder i fryseren. Så skulle ikke tro det var tørket ut på noen som helst måte.

TS

Anonymkode: f2455...24a

Skrevet
27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det lettsaltede kjøttet vi brukte, lå i "hermetisk forseglet" produsentforpakning (plast), og kjøttet hadde ligget i vel to måneder i fryseren. Så skulle ikke tro det var tørket ut på noen som helst måte.

TS

Anonymkode: f2455...24a

Aha, det forandrer saken.

Husk at de fleste industrielle kjøttprodusenter "salter" maten med å sprøyte inn saltlake. Denne saltlaken får ligge og virke og renner av kjøttet når du tar det opp i lag med væske fra kjøttet.

Og forøvrig så er all "lettsaltet" kjøttmat alt for salt.

AnonymBruker
Skrevet

Dette har vel med frysepunkter å gjøre? 

Saltet kjøtt inneholder saltvann. Forenklet sagt: Når man fryser ned saltvann blir saltet igjen i kjøttet, mens vannet fryser til iskrystaller. Når man tiner opp igjen nedfrosset kjøtt slipper en del av vannet ut av kjøttstykket, mens det meste av saltet fremdeles er igjen i kjøttet. Da inneholder kjøttstykket mindre vann enn før, og veier litt mindre, mens det er omtrent like mye salt der som før. Prosentmengden salt i kjøttet har dermed øket, og kjøttet smaker saltere. 

Anonymkode: 49fc7...551

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...