AnonymBruker Skrevet 9. mars 2020 #1 Skrevet 9. mars 2020 En slektning av meg påsto at lettsaltet kjøtt som lettsaltet svineknoke blir saltere av å fryses. Altså vil kjøttet smake altfor mye salt når det tines opp igjen og brukes. Jeg spurte hvordan noe kan bli saltere når ikke mer salt tilsettes, men det hadde h*n ikke noe svar på, bare mente å "ha lest et sted" at det var sånn. Noen som vet om dette stemmer? Høres ikke logisk ut for meg. Anonymkode: f2455...24a
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2020 #3 Skrevet 9. mars 2020 Hvor skulle det saltet kommet fra? Anonymkode: 09648...668
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2020 #4 Skrevet 9. mars 2020 Jo lengre tid saltet får virke, jo saktere vil kjøttet smake. Så det vil nok smake en anelse saktere etter lang oppbevaring. Det behøver ikke å være et problem, det er bare å vanne ut kjøttet etterpå. Eventuelt koke opp, skifte vann og koke igjen. Anonymkode: 0d1ae...e6b
draug 75 Skrevet 9. mars 2020 #5 Skrevet 9. mars 2020 Hvis kjøttet tørker i frysen, så vil det smake saltere. Tin det kaldt vann. 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2020 #6 Skrevet 9. mars 2020 22 minutter siden, draug 75 skrev: Hvis kjøttet tørker i frysen, så vil det smake saltere. Tin det kaldt vann. Det lettsaltede kjøttet vi brukte, lå i "hermetisk forseglet" produsentforpakning (plast), og kjøttet hadde ligget i vel to måneder i fryseren. Så skulle ikke tro det var tørket ut på noen som helst måte. TS Anonymkode: f2455...24a
draug 75 Skrevet 9. mars 2020 #7 Skrevet 9. mars 2020 27 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det lettsaltede kjøttet vi brukte, lå i "hermetisk forseglet" produsentforpakning (plast), og kjøttet hadde ligget i vel to måneder i fryseren. Så skulle ikke tro det var tørket ut på noen som helst måte. TS Anonymkode: f2455...24a Aha, det forandrer saken. Husk at de fleste industrielle kjøttprodusenter "salter" maten med å sprøyte inn saltlake. Denne saltlaken får ligge og virke og renner av kjøttet når du tar det opp i lag med væske fra kjøttet. Og forøvrig så er all "lettsaltet" kjøttmat alt for salt.
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2020 #8 Skrevet 9. mars 2020 Dette har vel med frysepunkter å gjøre? Saltet kjøtt inneholder saltvann. Forenklet sagt: Når man fryser ned saltvann blir saltet igjen i kjøttet, mens vannet fryser til iskrystaller. Når man tiner opp igjen nedfrosset kjøtt slipper en del av vannet ut av kjøttstykket, mens det meste av saltet fremdeles er igjen i kjøttet. Da inneholder kjøttstykket mindre vann enn før, og veier litt mindre, mens det er omtrent like mye salt der som før. Prosentmengden salt i kjøttet har dermed øket, og kjøttet smaker saltere. Anonymkode: 49fc7...551
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå