Gå til innhold

Grønn flekk på osten


Anbefalte innlegg

Skrevet

Norvegiaen min har fått en grønn flekk på siden, må jeg kaste den eller holder det at jeg skjærer vekk det grønne ?

Anonymkode: b4011...ac7

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nok å skjære vekk :) 

Anonymkode: 1d68d...465

Skrevet

Samboer sier "skjær vekk", jeg sier blæææh. Men samboer har nok rett 🤣

Skrevet

Takk 😊

Anonymkode: b4011...ac7

Skrevet
33 minutter siden, Frøknen skrev:

Samboer sier "skjær vekk", jeg sier blæææh. Men samboer har nok rett 🤣

Jeg er kjempe-pysete når det gjelder mat og holdbarhet, men til og med jeg vet at osten er like fin så lenge man skjærer bort mugg + ca 1 cm :) 

Anonymkode: e94b6...fb6

Skrevet

Skjær bort flekken pluss litt til, så er det helt greit å bruke. 

Bestefaren min spiste alltid mugla ost (uten å skjære vekk). Han pleide å si at det var antibiotika... Han var jo vant til det, litt annerledes om man ikke er. Uansett, han ble nesten hundre år, og hadde ikke noen mageinfeksjoner de siste tretti årene ihvertfall. 

Skrevet

De hvite flekkene er ikke veldig farlige, der kan det holde å skjere av en skive og to med høvelen.

De grønne flekkene skal man være litt mer forsiktig med. Du bør ha en «klaring» på 1-2 cm innover i osten, da muggspprene kan stikke dypt uten at du kanskje ser dem. 

Anonymkode: 9c7ba...ac2

Skrevet
24 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er kjempe-pysete når det gjelder mat og holdbarhet, men til og med jeg vet at osten er like fin så lenge man skjærer bort mugg + ca 1 cm :) 

Anonymkode: e94b6...fb6

Jeg vet jo egentlig men er så pysete hahaha 

Anonymkode: 9f0d8...439

Skrevet

Du smaker muggen også, om det skulle være igjen noe.

Anonymkode: 8944b...141

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...