Gå til innhold

Hvitløkspresse


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det egentlig nødvendig? Jeg har en liggende i skuffen som jeg ikke har brukt. Er langt fra noen kokk, og bruker bare å småhakke hvitløk når jeg bruker det. Hvorfor bruker man egentlig hvitløkspresse, og er det nødvendig?

Anonymkode: 7c700...38f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er vel ikke nødvendig. Jeg pleier også å finhakke hvitløk med kniv, men bruker også presse. Den blir liksom litt mer most og det kommer mer "hvitløksjuice" ut fra feddet.
Det kommer litt an på hva jeg skal bruke hvitløken til. Men nei, det er jo ikke nødvendig med en hvitløkspresse. Man kan mose hvitløken på andre måter, f.eks. i en morter

Anonymkode: 15bcc...0eb

Skrevet

For mitt bruk er det helt unødvendig i alle fall, om du vil ha hvitløksfeddene helt most nesten som pure, er det bare å finhakke godt og så strø bittlitt salt over og så bare skvisjer du det utover med siden av knivbladet, frem og tilbake noen ganger, som om du smører smør utover på en måte? Tar ikke lang tid før det er ganske smørbart :jepp:

Skrevet

Her viser de det akkurat slik jeg lærte det. Om du drar enda mer frem og tilbake blir det mer "flytende". :jepp:

 

Skrevet

Helt avgjørende for min del! Elsker hvitløk, og syns det blir enda sterkere hvitløkssmak når den er presset. For meg er f.eks. rømmedip med hvitløk altfor tamt med finhakket. Men tror de proffe foretrekker finhakket/metoden vist ovenfor, da det gjør noe med smaken å mose hele feddet. Heldigvis er jeg ikke proff 😁 (og serverer ikke hvitløksbomber til andre) 

Anonymkode: 47e87...d53

  • Liker 2
Skrevet

Jeg bruker presse heeele tiden. Til alt jeg bruker hvitløk i (masse). Synes som ab over ^ at det gir mer smak

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...