Gå til innhold

Laks i folie


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge og på hvilken temperatur steker dere laks i folie? Jeg lager bare til meg, så det blir én 125g filet i pakken. Jeg vil helst ikke måtte åpne og ødelegge for mye😁

Anonymkode: f7efe...f9b

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

jeg bruker 210grader i 25minutter, men det er meg hehe.

2 filet med fryst grønnsaker.

Bruker ikke varmluftsfunksjon

 

image.thumb.png.0121ff51959a44f7de2a797e2adc9fea.png

 

Endret av Sunset90
Skrevet
27 minutter siden, Sunset90 skrev:

jeg bruker 210grader i 25minutter, men det er meg hehe.

2 filet med fryst grønnsaker.

Bruker ikke varmluftsfunksjon

 

image.thumb.png.0121ff51959a44f7de2a797e2adc9fea.png

 

Oi blir ikke den litt mye stekt?😮 jeg pleide å bruke folie for en del år siden, men da måtte jeg ha fisken veldig godt stekt, mens nå foretrekker jeg den såvidt gjennomstekt😁

Anonymkode: f7efe...f9b

Skrevet

En bit på 125 gram innpakket i folie trenger nok ikke mer enn toppen 15 minutter, da er den gjennomstekt. Jeg kjører på 200 grader.

Anonymkode: 5afba...5a0

Skrevet
35 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Oi blir ikke den litt mye stekt?😮 jeg pleide å bruke folie for en del år siden, men da måtte jeg ha fisken veldig godt stekt, mens nå foretrekker jeg den såvidt gjennomstekt😁

Anonymkode: f7efe...f9b

det har pleid og funke for meg hehe.

Men ser ikke bort ifra at det går an og steke på lavere og kortere tid også🤣

Skrevet (endret)

Ble laks idag :)

200grader 20min ca

 

laks.thumb.jpg.1bdc706300f78ea960af2812d1d32400.jpg

Endret av Sunset90
Skrevet

høres mye ut med 200 grader i 20 min, men kommer selvsagt an på tykkelse, ovn og innpakning

Steketermometer er gull verd, laks er best på snaut 50 grader synes jeg.

og:enklere å få jevnt resultat med lavere ovnstemp og lengre tid

Anonymkode: 75be3...9a7

Skrevet

Man trenger ikke nødvendigvis folie, og hvis man bruker sitron eller annen syre på fisken bør man ikke det. Grunnen er at syren kan løse opp litt aluminium og overføre den til maten du skal spise. Det samme gjelder veldig salte ting. Aluminium er ikke supergiftig, men man skal ikke ha for mye av det.

Man kan fint bruke matpapir som er penslet med litt smør, eller bakepapir. Eventuelt kan man bruke en ildfast form med lokk på.

Skrevet
18 timer siden, Sunset90 skrev:

Ble laks idag :)

200grader 20min ca

 

laks.thumb.jpg.1bdc706300f78ea960af2812d1d32400.jpg

Her ser man veldig tydelig at laksen er stekt altfor lenge. Man ser det på de hvite eggehvitestoffene som har begynt å piple ut. Dette er tegn på at laksen er tilberedt for lenge. 

Anonymkode: 7e14d...542

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...