Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjesta
Skrevet

Ètoile har en kjempegod en et eller annet sted i dagboka si. Anbefales! :)

Skrevet

Focaccia er kjempegodt!

Focaccia (1 stk)

25 g gjær

2 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 ts grovt havsalt

350 g hvetemel

2 ss olivenolje

2 ts grovt havsalt

3 ts frisk hakket timian, evt 1 ½ ts tørket

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett. Dekk med klede og la heve ca 20 minutter. Lag små groper med fingertuppene. Drypp olje over og dryss over salt og rosmarin. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Skrevet

Dette MÅ være verdens ENKLESTE oppskrift:

Lages i en 'balje' og helles direkte over i langpanne, m.a.o ingen klissete fingrer/elting.

Lages om kvelden og settes i kjøleskap over natta!

25 gr fersk gjær

1 liter kaldt vann

1,5 ss salt

1 ss sukker

1 kg hvetemel

Oppløs gjær i vannet, tilsett salt og sukker og rør til det er oppløst. Ha i mel litt etter litt og rør med en stor tre-sleiv, rør til deigen virker 'støvete'. Deigen skal skille fra skålen og være seig å røre i.

Dekk så skålen med plast og la stå over natta i kjøleskap (evt fra morgen til ettermiddag).

Hell så deigen over i langpanne, dekket med bakepapir (gjerne en mindre langpanne om du har, så blir brødet 'høyere'). Hell over litt olivenolje og dryss over rosmarin.

Bak brødet midt i ovn, 225 gr ca 45 min, til det er gyldent. Avkjøl, dryss på havsalt og skjær opp i passe store firkanter og frys ned! Så har du lenge!

Kan også bruke soltørka tomater og oliven som 'fyll'/pynt...

Skrevet

Foccacia

Deig:

7 dl vann

35 g fersk gjær

4 ss olivenolje

1,5 ts salt (maldon)

0,5 ts sukker

14 dl hvetemel

Fyll:

15 sorte stenfrie oliven, finhakkes

ca 8 skiver saltpøse, skinke etc, finhakkes

3 finhakka fedd hvitløk

2 gode ts provence krydder

2 + ts olivenolje*

* Olivenolje: Skal ikke kjøpes gul !!!! Da er den blitt ødelagt av varme og lys. Den skal være grønn, skikkelig grønn!

Fyllet lages først, blandes sammen. Så blader du den ferske gjæren med sukker, da skal den oppløse seg og bli flytende. Dvs da har du aktivert gjærprosessen og hevingen starter med en gang ! Når den er flytende har du det sammen med det lunkne vannet og oljen. Bland sammen det tørre og ha i vann/gjærblandingen, samt fyllet. heves først ca 30 min. Så har du det i en liten langpanne (husk å smøre den godt!) og lar den etterheve i 20 min. Før steking pensler du med olivenolje og strør over godt med maldon salt og rosmarin.

Stekes i 200 *C i ca 30 min (avhengig av formen din !)

(dette er en veldig god oppskrift jeg fikk på mail av en vennine, så det er hennes forklaring, men den burde funke veldig bra!)

Skrevet

Her er også en oppskrift. En med litt honning i.

Fant i et blad en gang og lagd masse.

500 g hvetemel

25 g gjær

1 ts salt

4 dl lunka vann

1 ts olivenolje

1 ts honning

2 ss rosmarin frisk/tørket

2 ss salvie frisk/tørket

1 dl oliven stenfrie/soltørkede tomater

2 ts halvsalt, eller aller helst maldonsalt

olivenolje

Bland alt det tørre i en bolle.

Ha vann 37 grader og rør ut honning og gjær om du bruker våtgjær.

Hell honningvannet i melblandingen og bland godt sammen.

Dekk til med plast og sett til heving lunt sted i 1 1/2 time.

Trykk ut på bakeplate. Etterheves 20 min.

Prikk deigen med fingrene og dryss over krydder oliven/tomat og havsalt.

Sprinkle tilslutt med olivenolje.

Stek midt i ovnen i 12 min på 250 grader.

Godt egnet til frysing.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...