Gå til innhold

Hvordan bruker du balsamico?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har aldri brukt balsamico. Hvordan bruker du det?

Anonymkode: 6eaaf...da2

Skrevet

Har det på salat eller grønnsaker. Veldig godt sammen med tomater og avokado. Eller har det i saus. 

Anonymkode: 77ede...faf

  • Liker 3
Skrevet

Blander med olivenolje til vinaigrette. Har i pastasaus. 

Anonymkode: 93dca...76e

  • Liker 1
Skrevet

Drikker det rett fra flaska 

Anonymkode: 86c3c...97f

  • Liker 2
Skrevet

I tomatsauser til f.eks pasta.

Også godt i salater med mørkegrønne salatblader, tomat, fetaost/gulost etc gjerne med noe godt brød til man kan dyppe i balsamicoen. 

Skrevet

Bruker det som vinaigrette til salater. En klunk olivenolje, en dæsj balsamico, en skje sennep og litt honning røres sammen med salt og pepper, og helles over salaten. God til f.eks. kyllingsalat.

Tomatsauser får mer dybde og umami av en dæsj balsamico. Bruker enten det eller Worcestersaus, iblant begge deler.

Anonymkode: 8d329...788

Skrevet

Til salat og i sauser.

Skrevet

Blander med olje og hvitløk og har i salat.

Anonymkode: 76061...47e

Skrevet

Bruker det mest på salat, eller på tomat. Kan også ha det på kyllingfilet.

Til sommeren tenker jeg også å prøve det på jordbær. Kun fordi de foreslår det i en italiensk reklame på balsamicoeddik.

Anonymkode: 85218...157

Skrevet

Jeg elsker balsamico på salat og syns det er spesielt godt hvis salaten er litt bitter, som ruccola.

Skrevet

Bruker det utelukkende på mozarella, salat, jordbær og iskrem.

Og av og til på toast, med ost. 

 

Mosto er egentlig bedre til jordbær og iskrem, men den kan være vanskelig å få tak i.

Anonymkode: 6c36a...7af

Skrevet

På salat, kylling, pasta, mozzerella, tomat, sauser, og noen dråper på suppen ved servering. 

Og så har du den geniale oppfinnelsen balsamicosirup... Prøv det på en god spekeskinke eller på stekt rosenkål! 

Skrevet

Hvis en har en god (og da som regel dyr) balsamico så blir den faktisk søtlig og kan brukes på både is og jordbær. Men de billigste variantene er ganske forskjellig fra de dyre - i de billigst variantene så er det mer snakk om eddik og da er det godt i dressinger, i sauser. Den orginale heter forresten Aceto Balsamico Tradizionale di Modena og er kun laget av druejuice og må minst være lagret i 12 år. Se https://www.balsamico.it/

  • 2 måneder senere...
AnonymBruker
Skrevet
På 8.2.2020 den 11.52, AnonymBruker skrev:

Har det på salat eller grønnsaker. Veldig godt sammen med tomater og avokado. Eller har det i saus. 

Anonymkode: 77ede...faf

 

På 8.2.2020 den 12.43, Ludovica- skrev:

I tomatsauser til f.eks pasta.

Også godt i salater med mørkegrønne salatblader, tomat, fetaost/gulost etc gjerne med noe godt brød til man kan dyppe i balsamicoen. 

 

På 8.2.2020 den 12.57, asterix skrev:

Til salat og i sauser.

 

På 8.2.2020 den 13.01, AnonymBruker skrev:

Bruker det mest på salat, eller på tomat. Kan også ha det på kyllingfilet.

Til sommeren tenker jeg også å prøve det på jordbær. Kun fordi de foreslår det i en italiensk reklame på balsamicoeddik.

Anonymkode: 85218...157

 

På 8.2.2020 den 15.27, Brunhilde skrev:

Jeg elsker balsamico på salat og syns det er spesielt godt hvis salaten er litt bitter, som ruccola.

Ser det finnes så mye forskjellig balsamico😮 med mango og fersken og sitron og all slags. Hva er det dere bruker? 

Anonymkode: 6eaaf...da2

Annonse
Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker said:

Ser det finnes så mye forskjellig balsamico😮 med mango og fersken og sitron og all slags. Hva er det dere bruker? 

Anonymkode: 6eaaf...da2

Jeg bruker en balsamico som er litt søtlig, men ikke smakssatt. Tror den kostet en del, men den varer jo lenge. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...