Gå til innhold

Hvordan smaker kimchi?


Fremhevede innlegg

Skrevet

Syns det ser skikkelig ekkelt ut men folk spiser det jo? Hva slags smak er det på det? 

Anonymkode: 2de76...c5a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tja. Det kommer jo an på i hvilket stadium du spiser kimchi. Og hvor mye chili du har oppi. 😁

Fersk kimchi (som er helt normalt å servere) smaker krydret kinakål. Verken mer eller mindre. Krydret kinakål er veldig godt. Bedre enn plain kinakål, for å si det sånn (kinakål er jo som grønnsaker flest best med endel krydder). 
 

Etter 1-2 dager smaker kimchi krydret, lett fermentert kinakål. Dersom du ikke har smakt så mye «eksotisk fermentert» mat før så er smaken av «fermentering» den samme smaken du finner i brød, vin og øl (som alle er fermenterte). Altså en syrlig umamismak som byr på lite motstand. Liker du brød, så liker du annen lett fermentert mat.

Så kan du jo fermentere eller lagre kimchi over tid. Da smaker det gradvis mer fermentert (altså den syrlige brød-øl aktige smaken) samtidig som du får litt karbonering (kullsyre, rett og slett) og du får mindre og mindre smak av kinakål. På et eller annet stadie etter lang tids lagring vil det smake ganske surt, rett og slett. Litt som eddik.
 

Men allerede etter at du har blandet kinakål, fiskesaus, rismel og chili og rørt rundt så har du «kimchi». Så du kan spise den sånn. Eller lett fermentert. Eller mye fermentert. Det der er smak og behag. 

Oppsummering; kimchi smaker kinakål med chilisaus.

Anonymkode: e2ba5...742

Skrevet

Fantastisk!

Anonymkode: d535a...b5c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...