AnonymBruker Skrevet 7. februar 2020 #1 Skrevet 7. februar 2020 Syns det ser skikkelig ekkelt ut men folk spiser det jo? Hva slags smak er det på det? Anonymkode: 2de76...c5a
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2020 #2 Skrevet 7. februar 2020 Tja. Det kommer jo an på i hvilket stadium du spiser kimchi. Og hvor mye chili du har oppi. 😁 Fersk kimchi (som er helt normalt å servere) smaker krydret kinakål. Verken mer eller mindre. Krydret kinakål er veldig godt. Bedre enn plain kinakål, for å si det sånn (kinakål er jo som grønnsaker flest best med endel krydder). Etter 1-2 dager smaker kimchi krydret, lett fermentert kinakål. Dersom du ikke har smakt så mye «eksotisk fermentert» mat før så er smaken av «fermentering» den samme smaken du finner i brød, vin og øl (som alle er fermenterte). Altså en syrlig umamismak som byr på lite motstand. Liker du brød, så liker du annen lett fermentert mat. Så kan du jo fermentere eller lagre kimchi over tid. Da smaker det gradvis mer fermentert (altså den syrlige brød-øl aktige smaken) samtidig som du får litt karbonering (kullsyre, rett og slett) og du får mindre og mindre smak av kinakål. På et eller annet stadie etter lang tids lagring vil det smake ganske surt, rett og slett. Litt som eddik. Men allerede etter at du har blandet kinakål, fiskesaus, rismel og chili og rørt rundt så har du «kimchi». Så du kan spise den sånn. Eller lett fermentert. Eller mye fermentert. Det der er smak og behag. Oppsummering; kimchi smaker kinakål med chilisaus. Anonymkode: e2ba5...742
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå