BergensBrud05 Skrevet 7. juni 2005 #1 Skrevet 7. juni 2005 Vi skal arrangere 'førfest' i forbindelse med bryllupet vårt. Blir 40-50 personer, stort sett voksne. Hadde satt umåtelig pris på oppskrifter til fingermat - gjerne noe dere selv har prøvd ut (og kan garantere for ) På forhånd tusen takk for hjelpen! :blomst_opp:
Gjest Matvraket. Skrevet 7. juni 2005 #2 Skrevet 7. juni 2005 Hvis du søker her på forumet så finner du mange gode oppskrifter på fingermat. Skal du lage alt selv? Å lage fingermat til 40-50 pers. er forholdsvis tidkrevende, litt avhengig av hvor sultne gjestene er da. Finn oppskrifter som ikke er altfor tidkrevende. Kommer i tillegg med et par forslag her: Enkel laksemousse: Kjøp et brett med skiver av røkelaks ( de som koster 30-40 kr) Fjern alle bein med en pinsett eller med fingrene. Kjør fisken samt usaltet smør i foodprocessoren (eller bruk stavmixer) til det er godt blandet. Er litt usikker på mengde smør fordi jeg pleier å smake underveis, men sånn ca. 150- 200 gram. Det er viktig at du bruker usaltet meierismør siden røkelaksen er salt i seg selv. Skjær baguetter i ca 0,5 cm. tykke skråskjærte skiver. Stek de i ovnen (på brett) til de er gylne og sprø. (som ristet brød) Smør laksemoussen over kalde baguettskiver. Pynt gjerne med dill og en liten kvart sitronskive. Oliventapenade: La ett glass sorte oliven uten stein renne fra seg. Blandes i foodprocessor med meierismør (100-200 gram), litt god olivenolje og ett fedd hvitløk. Kjør til mos og smør på ristede baguettskiver. Pynt med en halv cherrytomat og evt. litt persille. Godt og enkelt!
ashera Skrevet 7. juni 2005 #3 Skrevet 7. juni 2005 - Mozzarellaterninger på cherrytomat garnert med basilikumblad - holdt sammen med tannstikker - Smør tortillaer med Philadelpia, legg på røkelaks og masse klippet dill, rull tett sammen og skjær i skiver. Topp skivene med dill. Server med sitronbåter til. - Lag tzatziki av avrent youghurt, hvitløk og revet agurk. Smør pitabrød innvendig med urtesmør, del pitaene i 6 og sprø opp under grillen (pass på så de ikke svir) og server til. - Hummus er godt! Jeg lager dette av 1 boks avrente kikerter, 1 presset sitron, 2 båter hvitløk og 6 ss olivenolje som jeg kjører i food processor. Du kan ha i litt tahini (sesampasta) eller litt sesamolje om du liker det. - Grillede kongereker på tannstikker servert med soya- eller chilidip i thaivariant er deilig. Alle disse er bænkers og lette å lage!
Arkana Skrevet 7. juni 2005 #4 Skrevet 7. juni 2005 Deviled Eggs 6 hardkokte egg 3 ss majones 2 ts Dijon-sennep noen dråper tabasco ¼ ts chilipulver 1 ts sitronsaft 2 ss finhakket dill strimlet rød chili Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene og bland i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Fyll eggehvitene med blandingen og pynt med strimler av chili. Bruschetta med oliven- og avocadorøre 2 baguetter 150 g svarte steinfrie oliven 2 fedd hvitløk 3 ansjosfileter ½ dl olivenolje 1 avocado i terninger 1 tomat i terninger ½ finhakket rød løk 1 ss finhakkede pinjekjerner salt/pepper olivenolje Del baguettene i skiver og stek på midterste rille ved 200 grader til de er gylne og sprø. Ha oliven, hvitløk, ansjos og olje i en foodprocessor og mos godt. Bland avocado, tomat, rød løk, pinjekjerner, salt, pepper og olivenolje godt sammen. Smør på baguettene. Bruschetta med tomat og basilikum (4 pers.) 8 skiver baguette 2-3 fedd hvitløk 4 modne tomater 2 fedd hvitløk rikelig med frisk basilikum 5 ss olivenolje salt/pepper Vend brødskivene i olivenolje, legg på brett og stek ved 200 grader til de er gylne. Gni de varme skivene med hvitløk. Flå tomatene, fjern frøene og hakk dem. Bland med finhakket hvitløk og basilikum. Rør inn olje, salt og pepper. Rett før servering legges tomatsalaten på brødet. Du kan evt drysse over revet ost og sette under grillen rett før servering.
Englepus Skrevet 7. juni 2005 #5 Skrevet 7. juni 2005 Lefsebusser er godt. (snodig navn) Man tager: lefse røkelaks, fenalår eller rakfisk kremost, f.eks Snøfrisk krydder, f.eks dill eller kanskje litt finhakket purre Smør et passende lag kremost utover lefsen og legg skiver av røkelaks eller det du måtte foretrekke utover. Ha ønsket krydder over og rull sammen. Så er det bare å dele opp i passende biter og servere. Stort enklere kan det ikke bli :-) Og så er det veldig godt. (medmindre du ikke liker røkelaks da) Det må jeg jammen lage snart!
Smørblomsten Skrevet 8. juni 2005 #6 Skrevet 8. juni 2005 Dette er både godt og delikat: Små mini-terte-former (fås bla. på Meny, med 16 i pakken) som fylles med en skalldyr-salat og toppes med en reke og f.eks ekte kaviar og purre eller noe annet grønt. GODT som en munnfull
Catlin Skrevet 8. juni 2005 #7 Skrevet 8. juni 2005 * sterkt krydrede kjøttboller på cocktailpinner * italiensk pizza skåret opp i små ruter på størrelse med en munnfull * tynt skåret kjøtt marinert i sterk mainade - tredd på pinne. En "pinne" er et par munnfuller * lefserull med røkt laks, spekemat etc (som nevnt tidligere) Også kommer jeg ikke på mer i farta.
Gjest Bertine Skrevet 9. juni 2005 #8 Skrevet 9. juni 2005 Røykelaks med philadelfia ost og multe. Denne oppskriften høres kanskje rar ut men det er utrolig godt!! Bland en boks philadelfia ost og 1 tsk multe syltetøy i en bolle. Skjær tynne skiver av røykelaks og smør blandingen utover disse. Deretter ruller du dem sammen og setter de opp på ett brett. Oppbevares kaldt til servering:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå