AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #1 Skrevet 5. februar 2020 Sånn pizza som nordmenn spiste før man visste hva italiensk pizza var, sånn som man fikk servert i barnebursdager, med tjukk bunn, kjøttdeig og ost... det har jeg skikkelig lyst på! Men! Alle pizzaoppskrifter der ute er så nymotens, der målet er å få så tynn pizza som mulig. NEI. Har noen en god oppskrift på en sånn god gammeldags diggepizza? Anonymkode: c529d...352 6
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #2 Skrevet 5. februar 2020 Åååå, det fikk jeg også lyst på. Kan dessverre ikke hjelpe, men henger meg på😁 Anonymkode: 1038d...edb 1
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #3 Skrevet 5. februar 2020 https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/langpannepizza/ Anonymkode: 77b9d...438 3
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #4 Skrevet 5. februar 2020 Hva er problemet, liksom, det er vel bare å la være å kjevle deigen tynn? Anonymkode: 4d47d...581 5
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #5 Skrevet 5. februar 2020 Jeg bruker samme oppskrift som focaccia, altså ekstra olje i deigen, og kjevler tykt. Anonymkode: 79cdb...d3b 1
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #6 Skrevet 5. februar 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/langpannepizza/ Anonymkode: 77b9d...438 Ja, her er vi inne på noe, tror jeg! 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Hva er problemet, liksom, det er vel bare å la være å kjevle deigen tynn? Anonymkode: 4d47d...581 Eh nei. Datidens deig og fyll var meget annerledes enn dagens deig og fyll. Anonymkode: c529d...352 6
Guidet Kvinne Skrevet 5. februar 2020 #7 Skrevet 5. februar 2020 Det er jo bare å Google langpannepizza. Enig, en sjelden gang får jeg også lyst på en sånn. 1
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #8 Skrevet 5. februar 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Datidens deig og fyll var meget annerledes enn dagens deig og fyll. Anonymkode: c529d...352 Eh, nei. Det er ikke sånn at det finnes én deig nå og én deig da. Det finnes massevis av oppskrifter på pizza som ikke er italiensk. Anonymkode: 4d47d...581 3
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #9 Skrevet 5. februar 2020 Akkurat nå, Guidet Kvinne skrev: Det er jo bare å Google langpannepizza. Enig, en sjelden gang får jeg også lyst på en sånn. Har faktisk aldri registrert at en slik pizza heter langpannepizza😅 Men nå vet jeg råd, takk! Anonymkode: c529d...352 3
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #10 Skrevet 5. februar 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Eh, nei. Det er ikke sånn at det finnes én deig nå og én deig da. Det finnes massevis av oppskrifter på pizza som ikke er italiensk. Anonymkode: 4d47d...581 Det er nettopp disse andre oppskriftene jeg spurte etter, og forskjellen er altså ikke nødvendigvis bare å ikke kjevle tynt Anonymkode: c529d...352 2
Guidet Kvinne Skrevet 5. februar 2020 #11 Skrevet 5. februar 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Ja, her er vi inne på noe, tror jeg! Eh nei. Datidens deig og fyll var meget annerledes enn dagens deig og fyll. Anonymkode: c529d...352 Deigen er ganske lik, hvis du lager med vanlig hvetemel. Så er det gjær, salt, vann og evt litt olje. Poenget med fyllet er at man ikke lager egen tomatsaus, men steker kjøttdeig, løk og evt hvitløk og har over tomatpuré og hermetisk tomat til en tykk blanding. Det er ingen heksekunst akkurat. 4
Guidet Kvinne Skrevet 5. februar 2020 #12 Skrevet 5. februar 2020 Du kan f.eks sjekke ut varianten til Geir Skeie. ps, på åtti/nittitallet hadde noen litt helmelk eller fløte i pizzasausen for en ekstra tykk variant. Jeg pleide ikke å gjøre det, men du kan jo prøve deg fram. 1
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #13 Skrevet 5. februar 2020 2 minutter siden, Guidet Kvinne skrev: Du kan f.eks sjekke ut varianten til Geir Skeie. ps, på åtti/nittitallet hadde noen litt helmelk eller fløte i pizzasausen for en ekstra tykk variant. Jeg pleide ikke å gjøre det, men du kan jo prøve deg fram. Takk for alle tips! Anonymkode: c529d...352
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #14 Skrevet 5. februar 2020 Når skulle jeg komme sa du?? Anonymkode: a4a2e...48d 8
Guidet Kvinne Skrevet 5. februar 2020 #15 Skrevet 5. februar 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Takk for alle tips! Anonymkode: c529d...352 Kom med rapport etter at du har laget en, da! Det er mange år siden jeg spiste det sist, men nå fikk jeg lyst på jeg óg. Husk å ha i MYE pizzakrydder eller bare oregano! For ekte åttitallsfølelse kan du også strø bittelitt paprikapulver på toppen av osten før steking (men jeg synes det er bedre uten). 3
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #16 Skrevet 5. februar 2020 "Oppskrift...." jizess....men så er jeg mann da. Craver skikkelige kvinnfolk med praktisk sans. Anonymkode: c467b...4bb
Guidet Kvinne Skrevet 5. februar 2020 #17 Skrevet 5. februar 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: "Oppskrift...." jizess....men så er jeg mann da. Craver skikkelige kvinnfolk med praktisk sans. Anonymkode: c467b...4bb Denne skjønte jeg ikke. 2
Rumle Skrevet 5. februar 2020 #18 Skrevet 5. februar 2020 (endret) En dæsj idun ketchup i sausen må til også! - Og min mor pleide alltid å strø litt ost over deigen for hun la på fyllet Endret 5. februar 2020 av Rumle 5 1
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #19 Skrevet 5. februar 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: "Oppskrift...." jizess....men så er jeg mann da. Craver skikkelige kvinnfolk med praktisk sans. Anonymkode: c467b...4bb Joa, men så er jeg mann sjøl, da. Og har ikke hatt slik pizza siden jeg var barn. Men lykke til med kvinnejakten din, du. Anonymkode: c529d...352 13
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2020 #20 Skrevet 5. februar 2020 Jeg vil også komme på gammeldags pizzaparty! Jada, det er bare å google, men tenk hvis det fantes en salig familiehemmelighet av en magisk hjemmepizza her inne. Anonymkode: 1038d...edb 4
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå