LadyInRed Skrevet 7. juni 2005 #1 Skrevet 7. juni 2005 jeg kjøpte parmaskinke i butikken for første gang igår. noen som har tips hva jeg kan lage av det?
Gjest Tristessa Skrevet 7. juni 2005 #2 Skrevet 7. juni 2005 Parmaskinke kan brukes til så mangt! Spises rett til rødvin dersom man er på parma-kjøret, jeg liker også parmaskinke på pizza (nammis med ekte mozzarella i tillegg), parmaskinke som pålegg på skive sammen med eggerøre eller grønne salatblader, sammen med melon eller annet standard speke-mattilbehør. Parmaskinke er veldig lett å variere, godt er det også...
Gjest Valmue i i . Skrevet 7. juni 2005 #3 Skrevet 7. juni 2005 Aparges med parmaskinke. Brekk den nederste delen av grønne asparges. Kok aspargesen i lettsaltet vann tilsatt ørlite sukker i ca. tre- fem minutter avhengig av tykkelse. Avkjøl. Når aspargesen er kald surrer du en skive parmaskinke rundt hver asparges. Stekes så i tørr stekepanne på høy varme til skinken er pent gyllen og sprø, snu underveis. Serveres med flak av reven frisk parmesan. Godt både som forrett, smårett eller som rett på et tapasbord!
Gjest hilli i.i Skrevet 7. juni 2005 #4 Skrevet 7. juni 2005 Spises rett til rødvin dersom man er på parma-kjøret... Jeg skriver under på denne! Parmaskinke er utrolig godt alene. Jeg syns at serranoskinke i tynne skiver er om mulig enda bedre.
Nilma Skrevet 8. juni 2005 #5 Skrevet 8. juni 2005 Det er også veldig godt å lettsteke stykker av breiflabb eller annen fisk, surre skiver av parmaskinke rundt fiskestykkene og steke dem ferdig i ovnen. Dette trikset kan også brukes på kylling.
Gjest gjest1 Skrevet 8. juni 2005 #6 Skrevet 8. juni 2005 Godt å surre inn kyllingfileet før det ovnstekes. Kan stekes litt i stekepannen først. Kjempegodt å ha rundt asparges også Jeg synes det er best å ovnsteke de, med litt parmesan på toppen. Ca 10 min i ovnen (aspargesen kokes i 2-4 min først).
Arkana Skrevet 8. juni 2005 #7 Skrevet 8. juni 2005 Parmaskinke er forøvrig nydelig på pizza, på smørbrød eller i paier/terter. Og dette brunchbrødet er kjempegodt. Jamie Oliver's Brunchbrød 500 g hvetemel 2,5-3 dl varmt vann 25 g gjær 1 ss sukker 1 ss havsalt 10 skiver parmaskinke 8 egg, kokte i 8 minutter 2 mozzarellaer 2 håndfuller revet parmesan 2 håndfuller basilikum soltørkede tomater i olje rosmarinkvister olivenolje salt/pepper Bland det tørre i en bolle og rør inn væsken. Del i to, og kjevle hver del til den er 15-20 cm lang og 1 cm tykk. Fordel parmesanskiver på deigen og legg så hele egg over i en rad. Del mozzarella i skiver og fordel over. Strø over parmesan, revne basilikumblader og tomater. Rull sammen som en rullekake og snurr til en ring. Pensle med olivenolje og stikk rosmarinkvister i. Stek ved 180 grader i 35 minutter.
Gjest IdaCra Skrevet 8. juni 2005 #8 Skrevet 8. juni 2005 Parmaskinke er forøvrig nydelig på pizza, på smørbrød eller i paier/terter. Og dette brunchbrødet er kjempegodt. Jamie Oliver's Brunchbrød 500 g hvetemel 2,5-3 dl varmt vann 25 g gjær 1 ss sukker 1 ss havsalt 10 skiver parmaskinke 8 egg, kokte i 8 minutter 2 mozzarellaer 2 håndfuller revet parmesan 2 håndfuller basilikum soltørkede tomater i olje rosmarinkvister olivenolje salt/pepper Bland det tørre i en bolle og rør inn væsken. Del i to, og kjevle hver del til den er 15-20 cm lang og 1 cm tykk. Fordel parmesanskiver på deigen og legg så hele egg over i en rad. Del mozzarella i skiver og fordel over. Strø over parmesan, revne basilikumblader og tomater. Rull sammen som en rullekake og snurr til en ring. Pensle med olivenolje og stikk rosmarinkvister i. Stek ved 180 grader i 35 minutter. Skal deigen heves? IdaCra
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 8. juni 2005 #9 Skrevet 8. juni 2005 Stjålet fra tv-reklame: Smørbrød med ridderost og spekeskinke (enda bedre med parmaskinke) 1 skive godt brød smør avocadoskiver tomatskiver ridderost i skiver (1-2 skiver, kommer an på brødskiva di) spekeskinke eller parmaskinke grovt salt og nykverna pepper NAMMMMMM!
Arkana Skrevet 8. juni 2005 #10 Skrevet 8. juni 2005 Skal deigen heves? IdaCra La den stå 15 min rett før steking, men ellers ingenting.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå