Gå til innhold

Noen med cøliaki her?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lurer på om hele familien din spiser glutenfritt, eller bare du som har det? Baker de fortsatt vanlig brød , f.eks? Deler dere kjøkken, og du har egne stekepanner o.l?

Har møtt på en person som sier de fikk påvist cøliaki, men tar ikke så mye forhåndsregler for å unngå gluten... er ikke dette farlig i lengden?

 

Anonymkode: 3d01b...3d5

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jo det kan være farlig i lengden pga økt risiko for tarmkreft og næringsmangel. 

Vi har egen glutenfri sone på kjøkkenet. Baker ikke med gluten, men de som tåler gluten spiser det med unntak av når vi har pastaretter. Feks lasagne. Da lager vi en lasagne. Ikke 2. 

 

Ang stekepanner og utstyr så har vi ikke eget da dette vaskes. Holder utstyret atskilt når det brukes. Egen skjærefjøl og brødkniv siden det ikke blir vasket like ofte/godt nok. Er fjøler i tre og kniver med tagger. 

Anonymkode: 0034c...018

Skrevet

Søstera mi har det, og da vi bodde sammen hadde hun egen kniv, fjøl osv. Vi bakte aldri, men kjøpte ferdige brød, både glutenfri og vanlig. Vi lagde som regel hver vår pasta, men lagde en lasagne (som en over også sier). Glutenfrie produkter er veldig dyre, så det hadde blitt i overkant dyrt hvis alle (5 pers) til en hver tid skulle spist glutenfritt.

Anonymkode: 6f4d3...cae

Skrevet

Jeg har en sønn med cøliaki.

Vi har bakt lite med vanlig hvetemel etter han ble syk- egentlig fordi jeg ikke gidder å vaske kjøkkenet grundig etterpå. Så bakst er glutenfritt.

Vi andre spiser vanlig brød, men har to soner- en for glutenfritt brød og en for brød med gluten. Vi koker gjerne både glutenfri pasta og vanlig pasta til middag, men ikke alltid. 

Vi bruker samme stekepanner og redskaper, men sørger for å vaske det godt. Vaffeljernet er kun for glutenfritt- men de glutenfrie vaflene smaker jo like godt som vanlige vafler.

Min sønn reagerer på bare noen få smuler- og blir da syk i flere dager. Det er ikke alle som blir dårlige av å innta mat med gluten. Men tarmene blir skadet likevel. På sikt vil dette føre til at man ikke opptar næring fra mat, tarmene kan bli permanent skadet og det er økt risiko for kreft. 

 

Anonymkode: c6ff0...361

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...