AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #1 Skrevet 2. februar 2020 Lurer på om hele familien din spiser glutenfritt, eller bare du som har det? Baker de fortsatt vanlig brød , f.eks? Deler dere kjøkken, og du har egne stekepanner o.l? Har møtt på en person som sier de fikk påvist cøliaki, men tar ikke så mye forhåndsregler for å unngå gluten... er ikke dette farlig i lengden? Anonymkode: 3d01b...3d5
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #2 Skrevet 2. februar 2020 Jo det kan være farlig i lengden pga økt risiko for tarmkreft og næringsmangel. Vi har egen glutenfri sone på kjøkkenet. Baker ikke med gluten, men de som tåler gluten spiser det med unntak av når vi har pastaretter. Feks lasagne. Da lager vi en lasagne. Ikke 2. Ang stekepanner og utstyr så har vi ikke eget da dette vaskes. Holder utstyret atskilt når det brukes. Egen skjærefjøl og brødkniv siden det ikke blir vasket like ofte/godt nok. Er fjøler i tre og kniver med tagger. Anonymkode: 0034c...018
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #3 Skrevet 2. februar 2020 Søstera mi har det, og da vi bodde sammen hadde hun egen kniv, fjøl osv. Vi bakte aldri, men kjøpte ferdige brød, både glutenfri og vanlig. Vi lagde som regel hver vår pasta, men lagde en lasagne (som en over også sier). Glutenfrie produkter er veldig dyre, så det hadde blitt i overkant dyrt hvis alle (5 pers) til en hver tid skulle spist glutenfritt. Anonymkode: 6f4d3...cae
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #4 Skrevet 2. februar 2020 Jeg har en sønn med cøliaki. Vi har bakt lite med vanlig hvetemel etter han ble syk- egentlig fordi jeg ikke gidder å vaske kjøkkenet grundig etterpå. Så bakst er glutenfritt. Vi andre spiser vanlig brød, men har to soner- en for glutenfritt brød og en for brød med gluten. Vi koker gjerne både glutenfri pasta og vanlig pasta til middag, men ikke alltid. Vi bruker samme stekepanner og redskaper, men sørger for å vaske det godt. Vaffeljernet er kun for glutenfritt- men de glutenfrie vaflene smaker jo like godt som vanlige vafler. Min sønn reagerer på bare noen få smuler- og blir da syk i flere dager. Det er ikke alle som blir dårlige av å innta mat med gluten. Men tarmene blir skadet likevel. På sikt vil dette føre til at man ikke opptar næring fra mat, tarmene kan bli permanent skadet og det er økt risiko for kreft. Anonymkode: c6ff0...361
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå