Gjest Anonymous Skrevet 8. mars 2002 #1 Del Skrevet 8. mars 2002 Er det noen som har noen gode tips til retter man kan lage av kjøttdeig? Og da tenker jeg ikke på de tradisjonelle rettene som pizza, spaghetti, lasagne o.s.v. Gjerne noe litt originalt og med masse krydder! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. mars 2002 #2 Del Skrevet 8. mars 2002 mosaca , eller hvordan det skrivest. En gresk rett.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. mars 2002 #3 Del Skrevet 8. mars 2002 Kålruletter Kinakålens avlange blad passer godt til kålruletter. Farsen er litt spesiell, da den er frest og blandet med havregryn. Til 4 porsjoner trenger du : 1 løk 1 ss olje ca. 400 g kjøttdeig 2 krm pepper 2 ts salt 2 laurbærblad 1 dl havregryn ½ dl klippet persille 1 kinakål, ca. 12 blad 2 dl buljong, gjerne av terning Slik gjør du : Plukk bladene av kinakålhodet og forvell dem i rikelig kokende vann ca. 5 minutter. Hakk løken og fres den i olje. Ha i kjøtt- deigen, hakk den opp, tilsett pepper og fres det i 5 minutter. Til- sett salt, knust laurbærblad, havregryn og persille. La vannet renne godt av kålbladene. Fordel farsen i bladene. Rull kålrulettene fast sammen og legg dem tett i tett i en ovnfast form eller stekepanne. Hell på buljong (eller bare lettsaltet vann), dekk med lokk eller folie og la dem trekke ved svak varme på platen eller i stekeovnen ved ca. 200 grader i 30 – 40 minutter. Server kålrulettene med poteter eller ris, tyttebær og sjy eller lett- brunet smør. hilsen Trine! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 9. mars 2002 #4 Del Skrevet 9. mars 2002 Potet fylt m/kjøttdeig (6 porsjoner) Ingredienser: 6 store poteter 1 liten løk 1/2 rød paprika 1/2 grønn paprika 200 g kjøttdeig 150 g reven gul ost 3 ss olje 1 ss smør/margarin 2 ss tomatpure 1 dl vann 2-3 ss hakket kruspersille salt og pepper Fremgangsmåte: Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader C. Stekes ca. 1 time. Imens brukes kjøttdeigen litt i varm olje før finhakket løk tas i. La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika tas over. Bland tomatpure i vannet og rør inn i kjøttdeigen. Dryss over salt og pepper. Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens. De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over reven gul ost. Inn i ovn - ved 180 grader C. Stekes ca. 15 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. mars 2002 #5 Del Skrevet 11. mars 2002 Stek kjøttdeigen sammen med krydder og grønnsaker (gjerne tacokrydder i pose) Fyll dette i pitabrød og server ost, rømme og salat ved siden av. Ris er også godt til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. mars 2002 #6 Del Skrevet 11. mars 2002 3 porsjoner) Ingredienser: 500 g kjøttdeig Kjøttdeigpinner 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 ss finhakkede sylteagurker 1 ss salsasaus (sterk eller mild etter smak) 1 ss hvetemel Fremgangsmåte: Kna sammen alle ingrediensene og bland godt. Form deigen til tykke pølser som du trer inn på grillspiddene/pinnene. Grilles i ca. 8-10 minutter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lucy Skrevet 13. mars 2002 #7 Del Skrevet 13. mars 2002 Mamman min hadde laget greske kjøttboller til gresk salat sist jeg var hjemme. Det var supergodt. Har ikke oppskriften desverre...12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 20. mars 2002 #8 Del Skrevet 20. mars 2002 Kinakål og kjøttdeig i form Denne retten syns jeg er kjempe god...litt anderledes. Dette trenger du: 1 kinakål 2 ss smør 400 g kjøttdeig 1/2 ts.salt 1/2 ts.pepper 1 ts.oregano 1 ts.paprikapulver 1/2 ts.basillikum 1/2 glass tomatpurè (Gjerne mindre/mer...tilpass dette selv.) 3-4 ss kraft fra kålen 150 g revet ost Hvit saus: 1/2 løk 2 ss smør 2 ss hvetemel 2,5 dl melk 1/2 ts.salt 1/2 ts.meksikansk krydderblanding (evt. din egen krydderblanding, paprika, grillkrydder, pepper osv.) Slik gjør du: Vask og skjær kinakålen i biter, smørdampes til den er mør....ca. 10 min.(Faller sammen og blir ca 1/3 del av mengeden.) Hakk løken og fres den blank. Ha på hvetemel og spe med melk til tykk, hvit saus. Smak til med krydder. Ha kålen i sausen. Hakk kjøttdeigen og brun den lett. Ha i kraft fra kinakålen, tomatpurè og krydder og la det surre i 5-10 min. Ha kålstuingen i en ildfast form og legg kjøttdeigen oppå. Ost på toppen. Gratineres 5-10 min på sterk varme (250 grader) Osten skal bli gyllen. Serveres med poteter. Kjempe godt...bør prøves. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Donborwen Skrevet 16. april 2002 #9 Del Skrevet 16. april 2002 Om du gillar tacos är detta något för dig! Såg att du hade fått ett liknande tips av anonym, men detta är ändå annorlunda och väl värt att pröva. Det är också lätt att göra. Enchiladas (min egen version) Bryn köttfärsen med gul lök. Krydda ordentligt med tacomixen eller med den speciella mixen för enchiladas. Hacka ner paprika (gul, grön och röd), röd chilipeppar och majskorn. Rör ner salsa eller tacosås. Jag brukar också blanda i fefferoni och ibland också jalapenos. Lägg köttfärsen i de mjuka tortillabröden, rulla ihop och lägg på plåt (med bakplåtspapper). Strö riven ost på rullarna och gratinera dem i ugnen på 200 grader i tio minuter. Servera med grönsallad och creme fraiche. Det är en stark rätt, speciellt om du har i både chilipeppar och jalapenos, men det kan du ju bestämma själv. Vi brukar dricka rött vin och ha ett glas vatten stående bredvid (som vi alltid har när vi dricker vin) till enchiladas. Detta är ett tips eftersom kolsyrade drycker som t ex öl och cola gör att chilipeppar får än starkare eftersmak än den får om man dricker vin eller vatten. På vissa förpackningar till tacoprodukter står det recept till enchiladas med "siffror och mått". Dessa kan man använda om man vill och sedan göra som jag - ta i extra ingredienser! 1212[ Dette Innlegg er endret av: Donborwen den 2002-04-16 12:29 ] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lottemor Skrevet 16. april 2002 #10 Del Skrevet 16. april 2002 Fyllte pannekaker.... Du lager vanelige pannekaker først. Stek kjøtdeig bland gjerne inn løk og annet som du liker.... Smak til med grillkrydder,hvitløksalt,pepper,paprika,rosmarin,timian,fersk hvitløk og gjerne litt hermetisk tomat(ikke søet i boxsen bare tomaten) legg blandingen på pannekaken og rull den til en pølse... Legg det i en ild fast form og ta raspet ost oppå.... La det stå til osten er gyllden 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå