AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #21 Del Skrevet 1. februar 2020 Jeg synes cannelloni er en fin vegetarisk hovedrett - vi har det ofte til søndagsmiddag. Det er også fin spinat på denne tiden av året, så da passer det bra synes jeg. Retten kan lages klar i formen tidligere på dagen og stekes ferdig i ovnen mens man spiser forretten. En treretter kan da feks se sånn ut: Forrett: Enten en vinterlig suppe, feks av flaskegresskar og salvie, eller av jordskokk som andre har foreslått, eller en enkel salat av ruccola, passe modne pærer, valnøtter og enten chèvre eller en annen skarp vegetarisk ost, med vinaigrette. Hovedrett: Cannelloni med spinat- og ricotta , gratinert i tomatsaus. Nybakt focaccia til (også til forretten). Dessert: Lemon meringue pie av Amalfi-sitroner. Eller en polentakake med sitron eller blodappelsin, og litt pisket krem eller is til. Da får du en super 3-retter med italiensk tilsnitt og sesongpregede råvarer. Anonymkode: a0308...591 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #22 Del Skrevet 1. februar 2020 Trines gultrotsuppe med ingefær. Kan lages med for eksempel rugkrutonger i stedet for krepsehaler. Trines lasagne med spinat og feta Panna Cotta med bringebeærcoulis ------ Dumplings med kål og sopp Curry - kan varieres i det uendelige. Synes søtpoteter metter godt om man dropper kjøtt. Mangosorbet med minte ----- Tomat, mozarella og hjemmelaget pesto Pizza med pærer og blåmuggost Creme Brule ----- Soppsuppe med persille Nøttestek med hasselbackpoteter og smørdampede aspargesbønner Minipavlova med vaniljekrem, blåbær og kiwi ----- Nachos med Pico de Gallo Chili sin carne Kakepops - gulrotkake Anonymkode: 1c397...8ef 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 1. februar 2020 #23 Del Skrevet 1. februar 2020 29 minutter siden, Jasmine18 skrev: Hun bestemmer vel selv om hun vil ha pasta som hovedrett eller ikke. Pasta avhengig på mengden er en fullt vanlig hovedrett. Selvfølgelig bestemmer hun selv. Jeg påpeker bare at pasta ikke regnes som hovedrett i et italiensk måltid (som menyen var). Å fylle opp med pasta fordi en ikke spiser kjøtt eller fisk, er heller ikke særlig sunt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 1. februar 2020 #24 Del Skrevet 1. februar 2020 (endret) 2 timer siden, Librarian skrev: Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der. I en av definisjonene som står nevnt over, står det at biprodukter som egg og melk inngår i et vegetarisk kosthold. Hvordan kan parmesan da ikke være vegetarisk? Endret 1. februar 2020 av Brunello Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #25 Del Skrevet 1. februar 2020 2 minutter siden, Brunello skrev: I en av definisjonene dom står nevnt over, står det at biprodukter som egg og melk inngår i et vegetarisk kosthold. Hvordan kan parmesan da ikke være vegetarisk? Fordi en av ingrediensene i parmesan inneholder kalvens mage.. Anonymkode: c7974...c58 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blondie65 Skrevet 1. februar 2020 #26 Del Skrevet 1. februar 2020 4 minutter siden, Brunello skrev: I en av definisjonene som står nevnt over, står det at biprodukter som egg og melk inngår i et vegetarisk kosthold. Hvordan kan parmesan da ikke være vegetarisk? Jeg har lagt ut lenke som forklarer dette. Parmesan og et par andre oster (blant annet Manchego) lages med løype. En av ingediensene er noe som kommer fra kalvemager. Kalven må slaktes for at magesekken skal kunne brukes i løype. Dermed ikke vegetarisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 1. februar 2020 #27 Del Skrevet 1. februar 2020 (endret) 10 minutter siden, Blondie65 skrev: Jeg har lagt ut lenke som forklarer dette. Parmesan og et par andre oster (blant annet Manchego) lages med løype. En av ingediensene er noe som kommer fra kalvemager. Kalven må slaktes for at magesekken skal kunne brukes i løype. Dermed ikke vegetarisk. Ok, Jeg har sett flere vegetarianere spise det. Så da skyldes sikkert det sikkert bare uvitenhet eller at de, på lik linje med de som spiser fisk, ikke er skikkelige vegetarianere. Dette betyr også at dere ikke spiser ting med gelatin i. Verdt å vite for den som foreslo panna cotta. (Jeg vet at det finnes alternativer, men tror mange dropper det). Endret 1. februar 2020 av Brunello Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AwkwardAlice Skrevet 1. februar 2020 #28 Del Skrevet 1. februar 2020 2 hours ago, Brunello said: Hva med hovedrett? Synes lett pasta kan bli hovedretten, men kanskje ikke alltid "nok" for en fin middag? Andre ideer er risotto, caponata, pasta alla Norma som hovedrett, og ha med brød, en god balsamico pluss olivenolje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sølvdryss Skrevet 4. februar 2020 #29 Del Skrevet 4. februar 2020 (endret) Aspargessuppe med garnityr av aspargestopper og krutonger (evt sprøstekt spekeskinke eller kreps/røkelaks) Bakt potet med soppstuing, kryddersmør og revet ost, feks parmesan (bacon i terninger) med hvitløkbrød og salat Pannacotta med lun skonsbærsaus og friske bær Jeg har skrevet kjøtt i parentes. De fleste som spiser kjøtt tar hensyn til vegetarianere og lager alternativ. Men sjeldent motsatt. Så jeg ville tilbudt noe i skåler på siden for de som synes kjøtt bør høre med i middagen. Hvertfall hovedretten. Suppe er lett å lage dagen før. Bakt potet gjør seg selv i ovnen. Godt kryddersmør kan du kjøpe ferdig. Ramsløksmør er digg! Pannacotta lages dagen før. Det kan også sausen. Så da er det kun å koke aspargestoppene raskt i salt vann og tilsette suppen. Krutonger kan du kjøpe ferdig. Soppstuing kan lages raskt? Kanskje dagen før også? Salat er også best å lage samme dag. Hvitløksbrld kan du lage selv om du har tid. Bær skjæres opp samme dag. Endret 4. februar 2020 av sølvdryss Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 5. februar 2020 #30 Del Skrevet 5. februar 2020 Ryddet for avsporinger. Edie, adm. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå