Gå til innhold

3 retters vegetar


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal ha 50 årslag og ønsker å servere vegetar (ikke fisk) og trenger hjelp til meny. Har noen tips til en litt spennende 3 retters meny? 

Anonymkode: a0b29...bd9

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg setter stor pris på middagstips 😊

TS

Anonymkode: a0b29...bd9

  • Liker 4
Skrevet

Tomat, mozzarella, og basilikum 

Pasta med soltørket tomater, persille, parmesan, sitron

Tiramisu til dessert

Kanskje ikke den mest spennende menyen! Et lite forslag uansett! 

  • Liker 2
Skrevet (endret)

https://www.godt.no/oppskrift/7139/fylte-aubergineruller-i-tomatsaus
Denne med en deilig tabbouleh ved siden av f.eks

Her er en vegansk vri på boeuf bourgignon: https://greenbonanza.com/2015/10/04/soppgryte-eller-mushroom-bourguignon-om-du-vil/

 

Og i stedet før sprøstekt skinke på toppen av jordskokksuppa kan du fritere noen skiver jordskokk og ha som sprø topping i stedet.

Endret av Viktualia
Skrevet
12 minutter siden, AwkwardAlice said:

Tomat, mozzarella, og basilikum 

Pasta med soltørket tomater, persille, parmesan, sitron

Tiramisu til dessert

Kanskje ikke den mest spennende menyen! Et lite forslag uansett! 

Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der.

  • Liker 3
Skrevet
2 minutter siden, Librarian said:

Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der.

Takk! Visste ikke dette! Er det alternativ til parmesan som er vegetarisk? 

Skrevet
4 minutter siden, AwkwardAlice said:

Takk! Visste ikke dette! Er det alternativ til parmesan som er vegetarisk? 

Dessverre er jeg ikke så oppdatert, da jeg ikke er vegetarianer selv, men fant en gammel KG-tråd med noen forslag: 

 

  • Liker 1
Skrevet

 

Forrett: https://www.vegetarbloggen.no/2016/03/06/sotpotetsuppe-med-brodkrutonger/

Middag: med nøtter: https://www.vegetarbloggen.no/2019/03/10/valnottbourguignon-med-potetstappe/

Middag uten nøtter: https://www.vegetarbloggen.no/2018/05/24/portobello-bourguignon/

 

Dessert https://www.vegetarbloggen.no/2015/12/23/bakte-paerer-med-pisket-krem/

Skrevet
13 minutter siden, Librarian skrev:

Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der.

Skal det være vegansk eller vegetarisk?

Anonymkode: 9b1d6...0d3

  • Liker 1
Gjest Blondie65
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Skal det være vegansk eller vegetarisk?

Anonymkode: 9b1d6...0d3

Hvorfor parmesan ikke er vegetarisk

Sitat

Parmesan, which takes its name from the three places it’s made (Parma, Reggio Emilia and Bologna), is not vegetarian because its production involves the killing of animals. The coagulation process, necessary to make milk, usually requires an enzyme called chymosin, which comes from something called rennet. In the case of Parmesan, and most cheeses, that rennet is ritually procured from the one of the four stomachs of a calf. For this, the baby cow is killed merely so it’s stomach can be taken and split open, dried, cut into cubes and added to the cheese mixture to curdle it.

Kilde: Metro

 

Skrevet
21 minutter siden, AnonymBruker said:

Skal det være vegansk eller vegetarisk?

Anonymkode: 9b1d6...0d3

Vegetar. Er løypeost, som ikke kan produseres uten at dyr dør. 

  • Liker 3
Skrevet
1 time siden, AwkwardAlice skrev:

Tomat, mozzarella, og basilikum 

Pasta med soltørket tomater, persille, parmesan, sitron

Tiramisu til dessert

Kanskje ikke den mest spennende menyen! Et lite forslag uansett! 

Hva med hovedrett?

Skrevet

Å skrive "vegetar" på KG er som å be om sure kommentarer fra begge leire. Grr. 

Enig med jordskokksuppa som noen linket til - den oppskriften er helt fantastisk. Jeg pleier å bruke spekeskinke (er fleksitarianer - hvis det er noe som heter det), men kanskje sprøstekt oumph kan funke? Ellers kan en salat med en frisk vinaigrette være deilig til forrett, eventuelt hummus med grønnsaker, oliven, halloumi og diverse annen plukkemat? 

Til hovedrett liker jeg å servere ting som kan stå i/på ovnen imens vi spiser forrett. F eks grønnsakslasagne med ricotta, chili sin carne med meksikansk ris, enchiladas + guacamole og chips, eller en god suppe av noe slag. Gjerne med brød og salat til. 

Til dessert er jo mulighetene uendelige, men vi ender ofte opp med å bake en kake/brownies og kjøpe is eller sorbet til. Lettvint og alle liker det. Evt en bærcrumble eller eplepai, nam! 

Anonymkode: 550dc...0ed

Skrevet

Vårruller til forrett

En slags curry-gryte, trøffel-pasta eller hjemmelaget suppe til hovedrett

Sorbétis til dessert

:) 

Anonymkode: e9b07...de7

  • Liker 1
Skrevet

Forslag:

Forrett:
- Fylt paprika
- Gratinerte grønnsaker i en liten skål eller kopp, f.eks: https://cookieandkate.com/better-broccoli-casserole-recipe/
- Mini-quesedilla: https://cookieandkate.com/quick-quesadillas-recipe/

Hovedrett:
- MASH-burger (https://www.olivemagazine.com/recipes/vegetarian/mash-burger/)
- Vegetarlasagne
- Gnocchi (https://www.bbcgoodfood.com/recipes/gnocchi-mushrooms-blue-cheese)
- Sweet & Sour-gryte fra Toro med ekstra grønnsaker og Hälsans Köks filetbiter med ris

Dessert:
Hva du ellers ville laget? Få desserter inneholder vel kjøtt og fisk.
Brownies med vaniljeis eller varm eplekake istedet for brownies er en herlig klassiker.

Skrevet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Å skrive "vegetar" på KG er som å be om sure kommentarer fra begge leire. Grr. 

Enig med jordskokksuppa som noen linket til - den oppskriften er helt fantastisk. Jeg pleier å bruke spekeskinke (er fleksitarianer - hvis det er noe som heter det), men kanskje sprøstekt oumph kan funke? Ellers kan en salat med en frisk vinaigrette være deilig til forrett, eventuelt hummus med grønnsaker, oliven, halloumi og diverse annen plukkemat? 

Til hovedrett liker jeg å servere ting som kan stå i/på ovnen imens vi spiser forrett. F eks grønnsakslasagne med ricotta, chili sin carne med meksikansk ris, enchiladas + guacamole og chips, eller en god suppe av noe slag. Gjerne med brød og salat til. 

Til dessert er jo mulighetene uendelige, men vi ender ofte opp med å bake en kake/brownies og kjøpe is eller sorbet til. Lettvint og alle liker det. Evt en bærcrumble eller eplepai, nam! 

Anonymkode: 550dc...0ed

VIl fraråde oumph. Da er det bedre å lage facon av tofu. Veldig enkelt :)

Skrevet
26 minutter siden, Brunello skrev:

Hva med hovedrett?

Står jo pastarett.

  • Liker 1
Skrevet
6 minutter siden, Jasmine18 skrev:

Står jo pastarett.

Pasta er ikke hovedrett i en italiensk meny.

Skrevet
Akkurat nå, Brunello skrev:

Pasta er ikke hovedrett i en italiensk meny.

Hun bestemmer vel selv om hun vil ha pasta som hovedrett eller ikke. Pasta avhengig på mengden er en fullt vanlig hovedrett.

  • Liker 5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...