AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #1 Skrevet 1. februar 2020 Jeg skal ha 50 årslag og ønsker å servere vegetar (ikke fisk) og trenger hjelp til meny. Har noen tips til en litt spennende 3 retters meny? Anonymkode: a0b29...bd9 1
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #2 Skrevet 1. februar 2020 Jeg setter stor pris på middagstips 😊 TS Anonymkode: a0b29...bd9 4
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #3 Skrevet 1. februar 2020 https://trinesmatblogg.no/recipe/kremet-jordskokksuppe-med-sprostekt-tind-spekeskinke/ Denne er ekstremt god som forrett! Kan lages på forhånd også, som alltid er kjekt. Bare dropp skinka🙌🏻 Anonymkode: a45da...61e
AwkwardAlice Skrevet 1. februar 2020 #4 Skrevet 1. februar 2020 Tomat, mozzarella, og basilikum Pasta med soltørket tomater, persille, parmesan, sitron Tiramisu til dessert Kanskje ikke den mest spennende menyen! Et lite forslag uansett! 2
Viktualia Skrevet 1. februar 2020 #5 Skrevet 1. februar 2020 (endret) https://www.godt.no/oppskrift/7139/fylte-aubergineruller-i-tomatsaus Denne med en deilig tabbouleh ved siden av f.eks Her er en vegansk vri på boeuf bourgignon: https://greenbonanza.com/2015/10/04/soppgryte-eller-mushroom-bourguignon-om-du-vil/ Og i stedet før sprøstekt skinke på toppen av jordskokksuppa kan du fritere noen skiver jordskokk og ha som sprø topping i stedet. Endret 1. februar 2020 av Viktualia
Librarian Skrevet 1. februar 2020 #6 Skrevet 1. februar 2020 12 minutter siden, AwkwardAlice said: Tomat, mozzarella, og basilikum Pasta med soltørket tomater, persille, parmesan, sitron Tiramisu til dessert Kanskje ikke den mest spennende menyen! Et lite forslag uansett! Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der. 3
AwkwardAlice Skrevet 1. februar 2020 #7 Skrevet 1. februar 2020 2 minutter siden, Librarian said: Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der. Takk! Visste ikke dette! Er det alternativ til parmesan som er vegetarisk?
Librarian Skrevet 1. februar 2020 #8 Skrevet 1. februar 2020 4 minutter siden, AwkwardAlice said: Takk! Visste ikke dette! Er det alternativ til parmesan som er vegetarisk? Dessverre er jeg ikke så oppdatert, da jeg ikke er vegetarianer selv, men fant en gammel KG-tråd med noen forslag: 1
detvardet Skrevet 1. februar 2020 #9 Skrevet 1. februar 2020 Forrett: https://www.vegetarbloggen.no/2016/03/06/sotpotetsuppe-med-brodkrutonger/ Middag: med nøtter: https://www.vegetarbloggen.no/2019/03/10/valnottbourguignon-med-potetstappe/ Middag uten nøtter: https://www.vegetarbloggen.no/2018/05/24/portobello-bourguignon/ Dessert https://www.vegetarbloggen.no/2015/12/23/bakte-paerer-med-pisket-krem/
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #10 Skrevet 1. februar 2020 13 minutter siden, Librarian skrev: Dessverre er ikke parmesan vegetarisk som regel. Som med mange andre hardoster, lett å gå på en smell der. Skal det være vegansk eller vegetarisk? Anonymkode: 9b1d6...0d3 1
Gjest Blondie65 Skrevet 1. februar 2020 #11 Skrevet 1. februar 2020 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Skal det være vegansk eller vegetarisk? Anonymkode: 9b1d6...0d3 Hvorfor parmesan ikke er vegetarisk Sitat Parmesan, which takes its name from the three places it’s made (Parma, Reggio Emilia and Bologna), is not vegetarian because its production involves the killing of animals. The coagulation process, necessary to make milk, usually requires an enzyme called chymosin, which comes from something called rennet. In the case of Parmesan, and most cheeses, that rennet is ritually procured from the one of the four stomachs of a calf. For this, the baby cow is killed merely so it’s stomach can be taken and split open, dried, cut into cubes and added to the cheese mixture to curdle it. Kilde: Metro
Librarian Skrevet 1. februar 2020 #12 Skrevet 1. februar 2020 21 minutter siden, AnonymBruker said: Skal det være vegansk eller vegetarisk? Anonymkode: 9b1d6...0d3 Vegetar. Er løypeost, som ikke kan produseres uten at dyr dør. 3
Brunello Skrevet 1. februar 2020 #13 Skrevet 1. februar 2020 1 time siden, AwkwardAlice skrev: Tomat, mozzarella, og basilikum Pasta med soltørket tomater, persille, parmesan, sitron Tiramisu til dessert Kanskje ikke den mest spennende menyen! Et lite forslag uansett! Hva med hovedrett?
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #14 Skrevet 1. februar 2020 Å skrive "vegetar" på KG er som å be om sure kommentarer fra begge leire. Grr. Enig med jordskokksuppa som noen linket til - den oppskriften er helt fantastisk. Jeg pleier å bruke spekeskinke (er fleksitarianer - hvis det er noe som heter det), men kanskje sprøstekt oumph kan funke? Ellers kan en salat med en frisk vinaigrette være deilig til forrett, eventuelt hummus med grønnsaker, oliven, halloumi og diverse annen plukkemat? Til hovedrett liker jeg å servere ting som kan stå i/på ovnen imens vi spiser forrett. F eks grønnsakslasagne med ricotta, chili sin carne med meksikansk ris, enchiladas + guacamole og chips, eller en god suppe av noe slag. Gjerne med brød og salat til. Til dessert er jo mulighetene uendelige, men vi ender ofte opp med å bake en kake/brownies og kjøpe is eller sorbet til. Lettvint og alle liker det. Evt en bærcrumble eller eplepai, nam! Anonymkode: 550dc...0ed
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #15 Skrevet 1. februar 2020 Vårruller til forrett En slags curry-gryte, trøffel-pasta eller hjemmelaget suppe til hovedrett Sorbétis til dessert Anonymkode: e9b07...de7 1
Jasmine9 Skrevet 1. februar 2020 #16 Skrevet 1. februar 2020 Forslag: Forrett: - Fylt paprika - Gratinerte grønnsaker i en liten skål eller kopp, f.eks: https://cookieandkate.com/better-broccoli-casserole-recipe/ - Mini-quesedilla: https://cookieandkate.com/quick-quesadillas-recipe/ Hovedrett: - MASH-burger (https://www.olivemagazine.com/recipes/vegetarian/mash-burger/) - Vegetarlasagne - Gnocchi (https://www.bbcgoodfood.com/recipes/gnocchi-mushrooms-blue-cheese) - Sweet & Sour-gryte fra Toro med ekstra grønnsaker og Hälsans Köks filetbiter med ris Dessert: Hva du ellers ville laget? Få desserter inneholder vel kjøtt og fisk. Brownies med vaniljeis eller varm eplekake istedet for brownies er en herlig klassiker.
Jasmine9 Skrevet 1. februar 2020 #17 Skrevet 1. februar 2020 10 minutter siden, AnonymBruker skrev: Å skrive "vegetar" på KG er som å be om sure kommentarer fra begge leire. Grr. Enig med jordskokksuppa som noen linket til - den oppskriften er helt fantastisk. Jeg pleier å bruke spekeskinke (er fleksitarianer - hvis det er noe som heter det), men kanskje sprøstekt oumph kan funke? Ellers kan en salat med en frisk vinaigrette være deilig til forrett, eventuelt hummus med grønnsaker, oliven, halloumi og diverse annen plukkemat? Til hovedrett liker jeg å servere ting som kan stå i/på ovnen imens vi spiser forrett. F eks grønnsakslasagne med ricotta, chili sin carne med meksikansk ris, enchiladas + guacamole og chips, eller en god suppe av noe slag. Gjerne med brød og salat til. Til dessert er jo mulighetene uendelige, men vi ender ofte opp med å bake en kake/brownies og kjøpe is eller sorbet til. Lettvint og alle liker det. Evt en bærcrumble eller eplepai, nam! Anonymkode: 550dc...0ed VIl fraråde oumph. Da er det bedre å lage facon av tofu. Veldig enkelt
Jasmine9 Skrevet 1. februar 2020 #18 Skrevet 1. februar 2020 26 minutter siden, Brunello skrev: Hva med hovedrett? Står jo pastarett. 1
Brunello Skrevet 1. februar 2020 #19 Skrevet 1. februar 2020 6 minutter siden, Jasmine18 skrev: Står jo pastarett. Pasta er ikke hovedrett i en italiensk meny.
Jasmine9 Skrevet 1. februar 2020 #20 Skrevet 1. februar 2020 Akkurat nå, Brunello skrev: Pasta er ikke hovedrett i en italiensk meny. Hun bestemmer vel selv om hun vil ha pasta som hovedrett eller ikke. Pasta avhengig på mengden er en fullt vanlig hovedrett. 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå