Neptunsnigel Skrevet 30. januar 2020 #1 Skrevet 30. januar 2020 Har alltid vore glad i krabbe og fiskar kvar haust store mengde med taskekrabbe/raudkrabbe eller huvring som eg kallar den for. Det vert altid (9/10 tilfeller) til at eg servere der som naturell med loff, godt smør og heimelaga majones. Og godt er no det 🙂 Eg er veldig glad i rogna og brunmaten (feitt/lever), men den et eg berre fersk. Frys kun ned kvit kjøtt. No har eg fortsatt igjen tre kg renska klør på glass og to store vakumpakka posar med grovrenska klør igjen i frysaren. Det er på tide og få spist opp desse før det vert for gammalt. Gode oppskriftar på krabbekaker, suppe og andre kulinariske krabberettar tek eg i mot med stor glede 🙂 2
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #2 Skrevet 31. januar 2020 Krabbekaker kanskje? http://fabulousfoods.com/recipes/rick-stein-s-maryland-crab-cakes-with-tarragon-and-butter-sauce https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5v5iWRTjU_4J:https://cooking.nytimes.com/recipes/1012772-thai-style-crab-cakes+&cd=12&hl=no&ct=clnk&gl=no Den siste oppskriften har i tillegg rå reker som bindemiddel for krabbekakene, jeg ville bare brukt rå hvit fisk i stedet, feks litt hyse eller lyr eller et annet mildt fiskekaker som egner seg til farse. Min favorittrett av krabbe er ellers krabbelinguine, dvs pasta med krabbe, chili, hvitløk og urter, dvs noe i retning denne: https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/crab-and-fennel-spaghetti eller denne: https://www.nigella.com/recipes/linguine-with-chilli-crab-and-watercress Da mikser jeg imidlertid hvitt og brunt kjøtt. Men anbefaler å prøve med fersk krabbe i sesongen! Anonymkode: 971e2...1da
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #3 Skrevet 31. januar 2020 PS: Om du vil lage krabbesuppe må du koke kraft på skallene. Jeg pleier å gjøre det når jeg bruker kjøttet i en pastarett. Anonymkode: 971e2...1da
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #4 Skrevet 31. januar 2020 Siden du har krabbekjøtt som ble frosset ned veldig ferskt og fint antar jeg det også går an å bruke det i en frisk salat/forrett med ting som sitrus, mango, avokado, chili og koriander. https://www.fromachefskitchen.com/crab-mango-lime-endive/ https://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/crab-chilli-and-pink-grapefruit-salad/ Jeg synes det er godt å ha en knivsodd sukker i dressingen, slik at den blir litt sursøt. Anonymkode: 971e2...1da
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå