Gå til innhold

Brun saus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har aldri fått til å lage skikkelig god brun saus. Jeg er litt uerfaren på det området. Når jeg er hos mor så serverer hun det jeg vil kalle for verdens beste saus til feks svinestek. Har spurt om hvordan men svaret blir et raskt litt sånn og litt sånn. 🤪 

Så da spør jeg deg om du vil dele oppskrift og framgangsmåte på en deilig brun saus. Gjerne sted by step 🙈

Anonymkode: 651ea...192

  • Liker 1
Skrevet

Smør og mel brunes, tilsett enten sky eller kraft. Tilsett litt sennep, en dæsj tyttebærsyltetøy, litt brunost osv. Kjempelett 

Anonymkode: 55074...984

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker said:

Takk! Siden jeg ikke er veganer så er her ingredienser jeg ikke normalt bruker, men jeg kan vel fint bruke vanlig smør og kjøttbuljong evt. Tenker jeg. 

Anonymkode: 651ea...192

Du trenger ikke være veganer for å spise vegansk...

Anonymkode: eb1ac...b8f

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Smør og mel brunes, tilsett enten sky eller kraft. Tilsett litt sennep, en dæsj tyttebærsyltetøy, litt brunost osv. Kjempelett 

Anonymkode: 55074...984

Blir litt skeptisk til brunost i saus. Rett og slett fordi jeg får/fikk oppstøt og halsbrann av brunost feks på skive eller vafler, så har jeg fått litt avsmak på det. Men en kjenner sikkert ikke smaken av brunosten i saus så lenge det er små mengder? 

Anonymkode: 651ea...192

  • Liker 1
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du trenger ikke være veganer for å spise vegansk...

Anonymkode: eb1ac...b8f

Nei, men jeg gidder ikke kjøpe ingredienser som vegansk margarin og vegansk buljong for å lage saus. Dyrere er det sikkert også.

Anonymkode: 651ea...192

  • Liker 6
Skrevet

Smør og hvetemel brunes. Ha i kraft/buljong. La koke. Tilsett gjerne tyttebærgele eller -syltetøy (eller noe lignende) og balsamico (eller rødvinseddik, soyasaus) for sødme og syre.

Anonymkode: 78a75...d79

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Du trenger ikke være veganer for å spise vegansk...

Anonymkode: eb1ac...b8f

Neida.

Men å bruke erstatningsprodukter for å lage en brun saus som etterlikner brun saus laget på kjøttkraft når man til alt overmål skal bruke den til en kjøttrett, det blir liksom litt for dumt, for å si det forsiktig. 

Vil jeg som omnivor spise vegansk lager jeg en skikkelig rett som er naturlig vegansk uten erstatningsprodukter (i motsetning til de fleste veganere virker det som?). Jeg skal feks spise vegansk i overmorgen, da lager jeg en suppe av franske linser, byggryn, rotgrønnsaker, tomat, hvitløk og masse god olivenolje. Når det er tid for saus til søndagssteken finner jeg derimot fram kraftig god kjøttkraft og rødvin.

Anonymkode: a46c7...479

  • Liker 5
Skrevet
16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Neida.

Men å bruke erstatningsprodukter for å lage en brun saus som etterlikner brun saus laget på kjøttkraft når man til alt overmål skal bruke den til en kjøttrett, det blir liksom litt for dumt, for å si det forsiktig. 

Vil jeg som omnivor spise vegansk lager jeg en skikkelig rett som er naturlig vegansk uten erstatningsprodukter (i motsetning til de fleste veganere virker det som?). Jeg skal feks spise vegansk i overmorgen, da lager jeg en suppe av franske linser, byggryn, rotgrønnsaker, tomat, hvitløk og masse god olivenolje. Når det er tid for saus til søndagssteken finner jeg derimot fram kraftig god kjøttkraft og rødvin.

Anonymkode: a46c7...479

Enig 🙈

Anonymkode: dd2bd...126

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...