Ainaen Skrevet 5. juni 2005 #1 Del Skrevet 5. juni 2005 Heisann!! Jeg og min mann har fått innvilget lån på 1,2 millioner og er nå klare for å finne oss en enebolig. I denne forbindelse kunne det være greit å få noen gode tips i fra andre som har kjøpt bolig. - Hva er viktig å tenke på/sjekke ut?? - Hvilke feller er det fort gjort å gå i? - Hva har du eventuelt i ettertid angra på at du ikke sjekka godt nok? - Hvilke spørsmål er lure å stille, men som man fort kan glemme? - Hvor sannsynlig er det egentlig å kjøpe "katta i sekken"? - Andre gode tips?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Turi Skrevet 5. juni 2005 #2 Del Skrevet 5. juni 2005 - Hva er viktig å tenke på/sjekke ut?? Les salgsoppgaven nøye. Dersom det er noe som står der som dere ikke skjønner, SPØR. Dersom det står noe som er galt, ring en takstmann og spør hva følgene kan bli. Dersom han sier det kan være viktig eller det kan være uviktig, lei en takstmann og sjekk. Når det er informert om feil, har dere undersøkelsesplikt. Ting dere har sett eller burde ha sett på visning, regnes som kjent for dere, og kan ikke klages på. Vær nøye. Ikke vær redd for å kikke i kjøkkenskapet etter rør etc. - Hvilke feller er det fort gjort å gå i? Hvis du får vite at det er "litt fukt" på badet, kan dette ha medført store skader i andre deler av huset. Har dere fått informert om fukten, er dere informert og kan få store kostnader på å rette opp som dere ikke får igjen. Ikke vær redd for å spørre, vær kritisk. - Hvilke spørsmål er lure å stille, men som man fort kan glemme? Naboer? Støy? Fuktig i hagen? Kjeller? Pipe? Tak? - Hvor sannsynlig er det egentlig å kjøpe "katta i sekken"? Ikke så veldig sannsynlig, som regel vil feil gjenspeiles i salgsoppgaven. Men det skjer, og skjer det med deg hjelper det lite at det er sjelden... - Andre gode tips? Bruk god tid. Selv om det betyr at et "drømmehus" eller to ryker. Ikke vær redd for å spørre om det du lurer på. Det er ofte lettere å stille kritiske spørsmål til megler. Når det gjelder området, bør du spørre de som har bodd der. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 5. juni 2005 #3 Del Skrevet 5. juni 2005 Be om at selger foretar en våtromstest av badet. Ville aldri kjøpt eller solgt uten. Tror jeg betalte drøye tusenlappen for den. Jeg hadde en megler som "forlangte" at jeg skulle ha en. Og kjøper hadde aldri kjøpt uten denne. Råteskade på badet er en dyr fornøyelse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jada, gjest nå. Skrevet 5. juni 2005 #4 Del Skrevet 5. juni 2005 Ikke glem tak og kjeller... Les taksten nøye og se hva slags merutgifter som venter dere til ting som må utbedres. Ofte er det fuktighet i kjelleren, og huset må dreneres... Råte rundt vinduer..generelt fuktskader er skummelt. Sjekk det elektriske systemet også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dreyer. Skrevet 5. juni 2005 #5 Del Skrevet 5. juni 2005 Hvis dere ikke har nok tekniske kunnskaper selv, så få med en "fagmann" på visning. Har dere ingen kjente å bruke, så kan det faktisk lønne seg å leie inn en for anledningen. Vi hadde en takstmann som tok takst for oss nylig, og han sa at han pleide å bli med folk på visning. Særlig her i byen så blir boliger ofte solgt på første visning eller tidligere, da har man ikke tid til å komme tilbake for å sjekke ting, så da kan det absolutt lønne seg å leie inn en fagmann og ta med på visning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest onyx, i.i. Skrevet 5. juni 2005 #6 Del Skrevet 5. juni 2005 Det kan være lurt å bestemme seg før man går på visning om hva slags reparasjoner dere kan leve med, og hvor mye tid og penger dere vil bruke på dette. F.eks er tak, ytterkledninger og fuktskader ofte dyrt og/eller tidkrevende å utbedre, mens bytting av vinduer er en mindre jobb. Bruk god tid på visning! sjekk for fuktskader og spør om alt dere lurer på. Det er lurt å ta med en fagmann hvis dere er uerfarne! Og et siste tips, sjekk reguleringsplanen for det aktuelle området hos kommunen! Mange har fått seg overraskelser på det området:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirito Skrevet 6. juni 2005 #7 Del Skrevet 6. juni 2005 Fire punkter som er dyre å rette på: Elektrisk anlegg Utvendig og innvendig rørsystem Drenering Tak Det er like dyrt å bytte el.anlegg som å bytte kjøkken! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Calla Skrevet 6. juni 2005 #8 Del Skrevet 6. juni 2005 Syns også det er viktig å se på husets muligheter..Et hus trenger jo ikke ha "alt" for at du skal kjøpe det..men at man har mulighet til å bygge ut, få et ekstra rom osv.. Utleiemulighet er jo helt suverent også, så har du mulighet til en ekstra inntekt som betaler ned lånet. Vi kjøpte et forholdsvis billig hus..bjelkelag og slikt var i bra stand..og det var ikke betydelig fukt noe sted. Vi har riktignok byttet alle rør..(var ikke nødvendig enda, men skal legge nytt gulv og slikt i kjelleren..hadde vært dumt å måtte grave opp der senere..)..i tillegg skiftet vi alle elektriske kurser i huset uten at det ble så alt for dyrt..(13 000kr..). Det vi har lært mest av er hvor viktig det er med kontakter..mennesker som kan hjelpe til og som man vet gjør en god jobb! Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. juni 2005 #9 Del Skrevet 6. juni 2005 Vi hadde litt "katta i sekken"-opplevelse med vårt hus.... Visste at vi måtte skifte tak (stod i taksten), men så viste det seg at dreneringen hadde gått fløyten. Ny drenering er dyrt! Pluss alt det arbeidet det medfører! Vi hadde folk som gjorde selve jobben, men hagen var jo rasert etterpå, og måtte bygges opp helt på nytt. Vi fikk heller ikke noe igjen av selger (hadde advokat som så på saken). I taksten stod det nemlig en reduksjon på grunnmuren på ca. 30% + huset var fra 1960. Vi burde derfor ha regnet med at et slikt problem kunne finnes. Man får kjøpt fuktmålere på clas ohlsson/biltema for et par hundre kroner. Det lønner seg å kjøpe og teste litt i kjeller (golv og vegger), rundt pipe (be om å få se loftet, rundt pipen er vanligvis svakeste punktet) og på badegolv (ikke inne i selve dusjen, der vil man få utslag om selger har dusjet samme morgen...). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå