Gå til innhold

Hvordan få hjemmebakt brød luftig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bruker en oppskrift med 50% grovt mel eller ferdig blanding til dette, men brødet blir jo kompakt og halv høyde av vanlig brød.

Hvordan får jeg det luftig og lett?

Anonymkode: 84876...8d3

Skrevet

Litt bakepulver i degen, la det heve lenge, gjerne 3 timer før forming og like lenge etter. Slå ned deigen flere ganger under heving.

Anonymkode: b46ac...1a1

Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Litt bakepulver i degen, la det heve lenge, gjerne 3 timer før forming og like lenge etter. Slå ned deigen flere ganger under heving.

Anonymkode: b46ac...1a1

Hadde i bakepulver, men kanskje prøve lengre hevetid. 

Anonymkode: 84876...8d3

Skrevet

La brødet heve lenge! Gjerne natta over, og minst 8 timer. 

Anonymkode: 076a1...104

Skrevet

Bruk gjærstarter. Varm det våte til fingervarmt vann, tilsett gjær og litt sukker/honning selv om det ikke står i oppskriften. En teskje er nok. Så blander du gjær, sukker og det våte med en visp og lar det stå 5-10-15 minutter. Da ser du at det bobler og gjæren er aktiv. Så tilsetter du det våte i det tørre og elter godt, som vanlig.

Anonymkode: 3f2e0...610

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...