Gå til innhold

Melkefri pavlova - oatly fløte og vaniljesaus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Blir dette godt? Ser oatly vaniljesaus kan vispes til luftig «fluff» som det står på nettsiden dems, vil dette passe i stedet for vaniljekrem sammen med kremen på pavlova?

Og er det noen som vet om oatly fløte kan vispes til krem?

Og viktigst av alt - kan dette brukes sammen på pavlova og vet noen om det faktisk smaker godt? 🙈 Ønsker jo så «normal» kremsmak som mulig

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg ville heller bruk gryr fra Sunniva og alpro vanlijepudding (2 stk)

Pisk kremen stiv, ha så i begge begrene med vaniljedessert og pisk videre. Når kremen er stiv og fin brer du den utover toppen av pavlovabunnen 

 

Anonymkode: d8f09...53b

  • Liker 2
Skrevet

Åh, tusen takk for tips! 😍 sukker i kremen som vanlig?

Skrevet

Du må kjøpe fløte ment for å vispes, Gryn eller Alpros kremfløte. Hva med å tilsette vaniljesukker?

Anonymkode: 9d95d...8f5

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Du må kjøpe fløte ment for å vispes, Gryn eller Alpros kremfløte. Hva med å tilsette vaniljesukker?

Anonymkode: 9d95d...8f5

Hvilken av disse synes du smaker mest som vanlig kremfløte? ☺️ 
 

Ja, kan tilsette vaniljesukker også! Kan vel også gjøre det og droppe vaniljekremen helt, men synes hvertfall personlig at det er best med både krem og vaniljekrem i vanlig pavlova, så er det en lettvin måte å gjøre det melkefritt tenkte jeg å prøve det 😊

Skrevet
1 time siden, mwl skrev:

Åh, tusen takk for tips! 😍 sukker i kremen som vanlig?

Ja :)

Anonymkode: d8f09...53b

Skrevet

Jeg bruker ikke vaniljekrem i pavlova, jeg lager eggekrem av eggeplommene, melk, maisenna, sukker og gelatin. Avkjøles og blandes inn i vispet krem. 

Bruker oppskriften som står på matprat sine sider. 

Bytt ut krem og melk med melkefrie alternativer 

Skrevet

Jeg har ikke testet vispe Oatly sin vaniljesaus. Men jeg synes ikke den smaker noe som helst, så jeg tror den kunne blitt veldig kjedelig på kake.
De gangene jeg har brukt den sammen med sjokolademousse, så har jeg hatt i noen dråper vaniljeessens for å få bittelitt smak iallefall.

Skrevet
43 minutter siden, skruf skrev:

Jeg bruker ikke vaniljekrem i pavlova, jeg lager eggekrem av eggeplommene, melk, maisenna, sukker og gelatin. Avkjøles og blandes inn i vispet krem. 

Bruker oppskriften som står på matprat sine sider. 

Bytt ut krem og melk med melkefrie alternativer 

Takk for tips! 😄

Skrevet
41 minutter siden, Taluno skrev:

Jeg har ikke testet vispe Oatly sin vaniljesaus. Men jeg synes ikke den smaker noe som helst, så jeg tror den kunne blitt veldig kjedelig på kake.
De gangene jeg har brukt den sammen med sjokolademousse, så har jeg hatt i noen dråper vaniljeessens for å få bittelitt smak iallefall.

Åja, men da kan jeg heller prøve alternativet over her, å ha alpro vaniljepudding inn i kremen!

Skrevet

Bruk gryr. Og alpro spyapudding. 

Oatly har en bismak som ødelegger vaniljekremen. (Med mindre kun veganere/melkeallergikere som liker havremelk skal spise). 

 

Gryr har null bismak, og den alpro fungerer fint som vaniljekrem erstatning.  

 

(Jeg synes havremelk duger fint i middagsmat som varmes, men ikke i kaker osv).

Anonymkode: b38eb...c97

Skrevet

Du kan også lage bringebærcurd eller lemoncurd i stedet for vaniljekrem. Jeg synes bringebærcurd og krem på toppen var nydelig. 

Anonymkode: d1ef6...16a

Skrevet

Jeg liker alpro soyafløte bedre enn gryr, for gryr smaker veldig kokos, og alpro blir stivere.

Du kan også lage vaniljekrem av vaniljekrem på pose og "melk", men bruk litt mindre melk enn oppskriften sier.

Anonymkode: f67a8...5a2

Skrevet

Obs på at mange med melkeallergi ikke kan ha soya heller :)

Anonymkode: 265fa...55f

  • Liker 2
Skrevet

Jeg laget krem til pavlova med gryr og vaniljesausen til oatly sist, hadde oppi litt vaniljesukker. Syns den ble god og ingen klarte å gjette at den var melkefri 🙂

Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Obs på at mange med melkeallergi ikke kan ha soya heller :)

Anonymkode: 265fa...55f

Vil tro vedkommende isåfall ville sagt ifra om det. Jeg har selv mild melkeproteinallergi og har ikke andre matvareallergier. Tviler på at det er så voldsomt stor andel av de med melkeproteinallergi som har kryssallergi med soya. 

Anonymkode: d1ef6...16a

Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vil tro vedkommende isåfall ville sagt ifra om det. Jeg har selv mild melkeproteinallergi og har ikke andre matvareallergier. Tviler på at det er så voldsomt stor andel av de med melkeproteinallergi som har kryssallergi med soya. 

Anonymkode: d1ef6...16a

Har ikke tall men i følge matportalen er det ofte. 

https://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/allergikere/melkeallergi

 

Anonymkode: 265fa...55f

Skrevet

Tusen takk for svar, alle sammen! Nå har jeg masse alternativer her!

Lemoncurd var også en god ide!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...